Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Vzdělávání žáků s autismem ve Speciální ZŠ Chrudim Mgr. Jarmila Mazánková.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Pedagogické disciplíny II. Část Aplikované. Rozdělení aplikovaných pedagogických disciplín  Školské  Mimoškolské  Na hranici školských a mimoškolských.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Didaktická analýza dějepisného učiva Přednáška č. 6 AR 2014/2015.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Edukace žáků na praktických a speciálních školách KPG/4028
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Platformy projektu KAP LK
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_inovace 7_07
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Didaktické metody Androdidaktika.
Analýza trhu biopotravin
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Příspěvek na konferenci
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_09
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Výsledky průzkumu HK ČR k čerpání a využívání OP PIK 2014 – 2020
Program celoživotního učení Comenius
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Mgr. Zdeňka Sokolová PPP a SPC Semily Pracoviště SPC Turnov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Středisko výchovné péče - ALFA
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
phdr. Hana pazlarová, ph.d.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Předcházející pedagogická praxe a nadějná současnost
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Centra kolegiální podpory
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Strategické řízení a plánování
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Přijetí nebo odmítání žáků s poruchou autistického spektra vrstevníky?
Šablony I a jejich realizace
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Příspěvek na konferenci Příspěvková organizace slabá místa - ekonomický pohled Lektor : Ing. Jiří Lorenc.
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra

Úvod do problematiky poruch autistického spektra ( časová dotace 8 hod Náplň semináře: Obecný úvod do problematiky PAS. Charakteristické projevy PAS. Komunikace a její deficity. Sociální interakce a její deficity. Představivost a její deficity. Nespecifické rysy a specifika v chování. Jednotlivé typy poruch autistického spektra.

Základní principy a specifika vzdělávání dětí s poruchami autistického spektra (časová dotace 8 nebo 16 hod.) Náplň workshopu: Obecný úvod do problematiky PAS. Obecná pravidla a principy při výchově. a vzdělávání dítěte s PAS. Základní principy strukturovaného učení. – individualizace, strukturalizace, vizualizace, motivace. Nespecifické faktory ovlivňující úspěšnost výuky a vzdělávaní žáků s PAS. Workshop – získání základní praktických dovedností pro výrobu strukturovaných úloh, denních režimů, procesuálních schémat apod.

Nácviky sociálních dovedností u dětí s Aspergerovým syndromem a vysoce funkčním autismem (časová dotace 8 nebo 16 hod.) Náplň workshopu: Specifičnost komunikace a sociálních dovedností u osob s AS/VFA. Význam komunikace a sociálních dovedností. Používané metody nácviku sociálních dovedností. Praktický workshop: nácvik řešení problémů, interakce s druhými lidmi, čtení sociálních klíčů, emoce a jejich zvládání, teploměr nálady.

Problémové chování u osob s poruchami autistického spektra (časová dotace 16 hod.) Náplň semináře: Pojem problémové chování. Spouštěče a příčiny problémového chování. Ucelený terapeutický přístup problémového chování. Prevence problémového chování, krizové a terapeutické následky. Změna myšlení a změna problémového chování. Možnosti personálu v případě fyzické agrese, praktické nastavování krizových scénářů, scénářů terapeutických. Možnosti personálu v případě verbální agrese.   Problémové chování? Verbální agrese? Fyzická agrese?

Rozvoj sociálních a komunikačních dovedností u dětí s dětským autismem a mentálním postižením (časová dotace 16 hod.) Náplň semináře: Deficity v diagnostické triádě. Nespecifické rysy výrazně ovlivňující příjem informací. Navázání vztahu s neverbálním dítětem. Preverbální dovednosti jako základ komunikace. Zásady komunikace s neverbálním dítětem. Nácvik hry, videoscénáře.

Kazuistické semináře (časová dotace 2 hod., 4 hod., 6 hod., 8 hod.) Společná sezení, setkání, která jsou zaměřena především na sdílení vlastních odborných zkušeností v problematice poruch autistického spektra. Mohou mít různou formu: Sdílení dobré praxe a předávání zkušeností. b) Bálintovská skupina aneb hledání odpovědí na Vaše otázky. c) Konkrétní témata a jejich řešení v praxi.

Nabízené vzdělávací aktivity (semináře, workshopy, konference) semináře č. 1.-7. s akreditací MPSV nebo MŠMT Ceník – cena vždy domlouvána individuálně s organizací (10 -12 účastníků) + cestovné 1. Úvod do problematiky poruch autistického spektra (8 hod.) od 13.000,- Kč + cestovné 2. Základní principy a specifika vzdělávání/práce s dětmi/osobami s poruchami autistického spektra (8 hod.) 3. Základní principy a specifika vzdělávání/práce s dětmi/osobami s poruchami autistického spektra s workshopem (16 hod.) od 18.000, - Kč + cestovné 4. Nácviky sociálních dovedností u dětí/osob s Aspergerovým syndromem nebo vysoce funkčním autismem (8 hod.) 5. Nácviky sociálních dovedností u dětí/osob s Aspergerovým syndromem nebo vysoce funkčním autismem s workshopem (16 h. ) od 18.000,- Kč + cestovné 6. Problémové chování u osob s poruchami autistického spektra (16 hod.) od 20.000, - Kč + cestovné

Nabízené vzdělávací aktivity (semináře, workshopy, konference) semináře č. 1.-7. s akreditací MPSV nebo MŠMT Ceník – cena vždy domlouvána individuálně s organizací (pro max. počet – 10-12 účastníků) 7. Rozvoj sociálních a komunikačních dovedností u dětí/osob s dětským autismem a mentálním postižením (16 hod.) od 18.000,- Kč + cestovné 8. Kazuistické semináře (bez akreditace) 2 hod. 4 hod. 6 hod. 8 hod. 3.000,- Kč + cestovné 5.000,- Kč + cestovné 9.000,- Kč + cestovné 12.000,- Kč + cestovné 9. Konference, semináře, workshopy „na míru“ (bez akreditace) dle individuální domluvy

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST A BUDU SE TĚŠIT NA DALŠÍ SETKÁNÍ. Mgr DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST A BUDU SE TĚŠIT NA DALŠÍ SETKÁNÍ. Mgr. Jaromíra Staňková, DiS. jaromira.stankova@ric.cz tel.: 731 591 840