Nedvědová, Kotlárová, Bannertová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
 Vybraný scénář : Observe and create a resource  Třídy: 2.A a 3.B  Věk žáků: let  Vyučovací předmět: španělský jazyk (úroveň A1 – A1+)  Téma/
Podpora meziobecní spolupráce
Školní projekt pro rok   Všechny třídy 1. a 2. stupně  Rodiče  Veřejnost Určení.
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Studentská inovace praxí
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Setkávání žáků s SPU Setkávání žáků s SPU Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
PREZENTACE aneb KDYŽ VÍŠ O ČEM MLUVÍŠ. Co tě čeká a nemine V průběhu zhruba 2 – 3 měsíců se budeš učit pracovat s PWT prezentacemi My víme, že jsi zdatný.
Školní rok 2013/2014. Organizace výuky  Zahájení vyučování v 7:50 (ranní kruh)  Týdenní služba – tabule, květiny, sešity, pořádek ve třídě (vždy dvojice,
Využití ICT ve výuce přírodovědy
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2010 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Dahl, Roald: Matylda. Vyd. 1. Praha : Knižní klub,
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
KAREL ČAPEK - DÍLO PRÓZA DRAMA.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
DÍLNA 3 TÉMA: Vesmírné pohádky. CO NÁS ČEKÁ? o NÁVŠTĚVA MĚSTSKÉ KNIHOVNY o OBJEVOVÁNÍ POHÁDKOVÝCH KNÍŽEK S VESMÍRNOU TÉMATIKOU o POVÍDÁNÍ O KNÍŽKÁCH o.
Písemná práce z CJL.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_38_ Slabiky di, dí, ti, tí, ni, ní AUTOR: Zdeňka Buchtelová.
Božena Němcová – povídka Karla
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Projekt: Po stopách lovců mamutů PŘEDBĚŽNÝ CÍL Kognitivní: hravou formou seznámit žáky s historickým obdobím pravěku na našem území Afektivní: Emocionální: vlastním prožitkem a osobní
Slovní úlohy Dělitelnost
Světový den výživy – 16. říjen
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_03_Kocůrková Název materiálu: ČJ_Pohádky Boženy Němcové Název klíčové aktivity:III/2-Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Práce v týmu L OG O Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2011 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Lindgren, Astrid: Pipi Dlouhá punčocha. 8. rozšíř.
Září Školní řád  začátek vyučování  chování  omlouvání absencí (jednodenní nepřítomnost, vícedenní nepřítomnost  odhlašování obědů, provoz jídelny.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Rodičovská schůzka září 2017.
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_23   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Referát – památka ČR Kritéria hodnocení.
Obecná didaktika ÚVOD.
Sdílení souborů - úložiště
Závěrečná zpráva projektu Karmelka
Aktivita č. 7 – Pracovní workshop v průběhu zavádění standardů kvality
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
JAK VIDÍME NAŠI HISTORII MY
Stanislava Andršová Josef Vlach
Stanislava Andršová Josef Vlach
Daniela Chmelíková, Martina Bryxová, Tomáš Zedník, Veronika Haková
Školník Kulda je jednička
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Zuzana Benešová Kristýna Křížová Laura Volšičková
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Nedvědová, Kotlárová, Bannertová Čtenářská dílna G4 Nedvědová, Kotlárová, Bannertová

Čtenářská dílna Slouží k rozvíjení slovní zásoby a porozumění psanému textu

Příprava Určení termínu, ve kterém čtenářská dílna proběhne Vybrání knížky Sestavení plánu a vymyšlení úkolů k určenému textu Realizace čtenářské dílny

Naše čtenářská dílna Příprava? Kdy? Pátek 1.3.2019 ( 4. hodina ) Kde? Třída U38 (kvarta) Příprava? Cca. 1 den (+ drobné přípravy v den dílny)

Naše čtenářská dílna Kniha Pohádky od Boženy Němcové Autor: Božena Němcová Povídka: Kdo je hloupější (str.69-71) Úkoly v dílně: Napsat stručný popis Vyjmenovat všechny hlavní i vedlejší postavy Čím přesvědčil paní a co od ní dostal? Co měla jít chalupníkova žena prodat na trh? Zábavné hádání postav

Představa naší dílny Představení projektu – 5 min Rozdání a následné přečtení určeného textu – 15 min Zadání a průběžné řešení úkolů – 15 min Vyhodnocení a poděkování žákům za spolupráci – 10 min

Realita naší dílny Celkový čas zkrácen o několik minut (5-10min) Představení čtenářské dílny a seznámení s projektem Rozdání knížek, papírů; rozdělení na skupinky Vyčkání na přečtení vybrané povídky Zadání a vypracování úkolů Finální zhodnocení čtenářské dílny Poděkování

Dobré a špatné pocity Dobré Špatné (Co nám vadilo) Třída spolupracovala Dobrá příprava I přes časový skluz vše proběhlo tak, jak mělo Špatné (Co nám vadilo) Občasné rušení ze strany třídy Problémy se sestavením skupinek

Děkujeme paní učitelce Petrové, která nám umožnila zrealizovat tuto čtenářskou dílnu a také naší třídě za účast a spolupráci.