Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KAREL ČAPEK - DÍLO PRÓZA DRAMA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KAREL ČAPEK - DÍLO PRÓZA DRAMA."— Transkript prezentace:

1 KAREL ČAPEK - DÍLO PRÓZA DRAMA

2 DÍLO - PRÓZA Povídky z jedné kapsy, Povídky z druhé kapsy
Cestopisné fejetony – Italské listy, Anglické listy, Výlet do Španěl.. Trilogie – Hordubal, Povětroň, Obyčejný život Dětské knihy Dášeňka Devatero pohádek Spolupráce s Josefem- Zářivé hlubiny, Krakonošova zahrada..

3 PRÁCE S TEXTEM TEXT: PRACOVNÍ LIST
PRACOVNÍ LIST

4 Pracovní list k povídce UKRADENÝ KAKTUS
PRACOVNÍ LIST Č.7. KAREL ČAPEK –osobnost a dílo SE ZAMĚŘENÍM NA PROTIFAŠISTICKÉ DRAMA A POVÍDKY VÝTAH – z informačních zdrojů vypiš údaje, které považuješ za důležité, pořiď VÝTAH z textu Život K.Čapka ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Dílo Karla Čapka (dílo přehledně rozděl) ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Bílá nemoc – Které postavy vystupují v ukázce………………………………………………………… Co symbolizuje bílá nemoc……………………………………………………………….. Co požaduje doktor Galén za prozrazení léku……………………………………………. Jaký pohled má na válku a na mrtvé v ní MARŠÁL(vypiš jeho názory z textu) ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Jaký pohled má na válku a na padlé v ní doktor GALÉN (vypiš z textu) ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… proti čemu tato hra varuje………………………………………………………………….. . UKRADENÝ KAKTUS Kaktusy jaké hodnoty měl pan Holben ve sbírce………………………………………….. Kdo mu je kradl a jak to dělal? Jak se povedlo zloděje odhalit? Jakými podstatnými jmény je nazýván zloděj (vypiš 3) ……………………………………………………………………………………………… Jak vypadal zlodějův byt – přesně popiš z textu………………………………………… …………………………………………………………………………………………….

5 Poslechová ukázka

6 Karel Čapek – osobnost a dílo
Autor : Mgr.Michaela Kopsová ZŠ a MŠ L.Kuby 48, Č.Budějovice předmět : Český jazyk-čtenářská a informační gramotnost Ročník: 9 Prezentace: Microsoft PowerPoint Počet hodin : 1 Školní rok 2011/12 Registrační číslo: 2_I_21_Čj._K.Čapek3_Kopsová Obrázek zdroj:


Stáhnout ppt "KAREL ČAPEK - DÍLO PRÓZA DRAMA."

Podobné prezentace


Reklamy Google