Benediktbeuern Hochschule

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
Městský architekt z pohledu výkonu architektonické profese Konference O městských architektech, jejich potřebnosti a postavení v místní správě Cheb, 15.
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
SEKCE KRIZOVÉ ASISTENCE SPOLEČNOSTI LÉKAŘSKÉ ETIKY ČLS JEP MUDr. Eva Kalvínská.
Doc. Michal Kaplánek, Th. D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
RVP A ŠVP V PRÁCI UČITELE T AK ŠEL ČAS KURIKULÁRNÍ REFORMY Dějství první: bouřlivá 90. léta Dějství druhé: Bílá kniha (2001) Dějství třetí:
Úvod do učiva občanské výchovy
Dějepis Mgr. Milan Šimek
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Koncepce ošetřovatelství
Průřezová témata.
Fakulta zdravotnických studií
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
RELIGIONISTIKA představení oboru Religionistika jako věda, náboženství jako její předmět, studijní literatura.
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ Postup v rámci bakalářského studia oboru Dějin křesťanského umění na KTF UK: INTERDISCIPLINÁRNÍ CVIČENÍ HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ SEMINÁŘ.
Postavení pedagogiky mezi vědami
Fakulta veřejných politik v Opavě se představuje
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
 Pedagogická činnost Bakalářský studijní program Zabezpečení výuky angličtiny na UTB  Tvůrčí činnost Vlastní výzkumná témata Spolupráce - jazykové poradenství.
Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Základy pedagogiky volného času Jihočeská univerzita - Teologická fakulta Bakalářské studium pedagogiky volného času ZS 2005/2006 Mgr. Michal Kaplánek,
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
Pedagogika jako vědecká disciplína
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Politické strany VY_32_INOVACE_03-57 Ročník: 9. Vzdělávací oblast:
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Vzdelávanie sociálnych pracovníkov na Katolíckej univerzite v Ružomberku Projekt HANDISSIG (Vzdelávanie pracovníkov sektora sociálnych služieb verejného.
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
Pedagogika a psychologie
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Vzdělání ve středověku
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Fakulta zdravotnických studií
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Benediktbeuern Hochschule

Asi 60 km od Mnichova (i vlakem) Filozofická teologická vysoká škola V SEZNAMU ŠKOL OD 1972 http://www.pth-bb.de/lehr/professoren.htm Uznaná jako výzkumná univerzita

Asi jinej gang Katholische Stiftungsfachhochschule München

Přispívá k povědomí o společenských povinnostech katolické církve a její historii v charitativní vzdělávání a pečovatelské služby Vědecky i prakticky orientované studium Katolický pohled na člověka Univerzita je místem konfrontace s hodnotami, otázky významu, teologie a náboženství a perspektivy osobního života

Interdisciplinární spolupráce a interakce s praxí Je místem vzájemné podpory a spolupráce Komunikace mezi všemi členy univerzity, kolegiální výměna, kritický diskurz a osobní setkání jsou společné úkol.

Hochschule se účastní v odborných, vědeckých, sociálních a společensko-politických diskusích. Zavázala se k rozvoji výuky a vzdělávání, podmínek studia a profesionalizaci sociální práce a ošetřovatelství. Je v dialogu s dalšími vysokými školami v Německu i v zahraničí. Přispívá k vytvoření spravedlivé společnosti a rozvíjení demokratických vztahů mezi pohlavími. Udává tón v diskusi sociální politiky.

2 300 studentů 60 profesovů Více jak 300 lektrů (Lehrbeauftragten)

Bakalář Sociální práce Management v ošetřovatelství Pflegepädagogik Vdělavání Kindesalter Křestanská pedagogika a církevní školství

Zdroje: http://www.pth-bb.de/stud/index.htm http://www.ksfh.de/wir-ueber-uns https://www.youtube.com/watch?v=qAroteCrr7o