Základní škola, Jičín, Soudná 12

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaTěleso a látka Název.
Advertisements

Jméno autora: Tomáš Utíkal Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): březen 2013 Ročník: osmý Tematická oblast: Elektrické a elektromagnetické jevy v 8.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
Prvky a směsi Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_ Dělící metody Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
VLASTNOSTI KAPALIN POVRCHOVÉ NAPĚTÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_29.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Změny skupenství látky TÉMATICKÝ CELEK:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Najdi „černou ovci“ voda šampón benzín med led limonáda olej.
S TRUKTURA LÁTKY Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 7.ROČNÍK.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_01_ Vzájemné působení těles Číslo projektu:
V LASTNOSTI PLYNŮ Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
V LASTNOSTI KAPALIN Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Energetická hodnota potravin (EH)
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
VLASTNOSTI LÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Rovnice ve slovních úlohách IV.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_F.6.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_F.6.A.07_MĚŘENÍ OBJEMU Název:
Písemné sčítání a odčítání do milionu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo
Práce vykonaná pomocí jednoduchých strojů
Měření objemu pevného tělesa
Výroba instantních prášků 1
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Změny skupenství látky
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_06-01
zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Skupenství Pro jednotlivé podoby látek užíváme pojem SKUPENSTVÍ.
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Škola: Základní škola Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Základní vlastnosti funkcí – omezenost funkce
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o.p.s AUTOR: Bc. Vladimíra Benediktová NÁZEV: VY_32_INOVACE_206_FYZIKA_LÁTKY TÉMA: LÁTKY ČÍSLO PROJEKTU:
VY_32_INOVACE_Pel_II_17 Soustavy rovnic – slovní úlohy5
Paměti počítače, rozdělení
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Přípravky v tlakovém balení
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_05
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 1. část.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_32_Inovace_ Písemné sčítání v oboru do 100
1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
17. Tolerance a drsnost na výkrese
Vzájemné silové působení těles
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Základní škola, Jičín, Soudná 12
Transkript prezentace:

Základní škola, Jičín, Soudná 12 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název školy: Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název: VY_32_INOVACE_02_c_1_Druhy látek Sada: Fyzika VII. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Jan Havlík

Název: Druhy látek Autor: PaedDr. Jan Havlík Anotace: Prezentace slouží k výkladu učiva o jednotlivých druzích látek, které nás obklopují a se kterými se denně setkáváme. Tato výkladová prezentace je ukončena písemnou prověrkou. Metodické zhodnocení: Prezentace použita při výkladu, jako názorný doplněk. Tato prezentace byla odpilotována dne 9.9.2013 v VII. třídě ZŠ Jičín, Soudná 12.

Látky pevné, kapalné a plynné

Látky pevné, kapalné a plynné Ke změně tvaru předmětů z materiálu jako je ocel, dřevo, papír, plast aj., tedy k rozbití, roztržení, zlomení – je třeba síly. Zde jde o předměty z látek pevných.

Látky pevné, kapalné a plynné Přelévejte vodu do sklenic různých tvarů. Voda se tvaru přizpůsobila. Totéž je možné s octem, mlékem, lihem, benzinem … Jsou to látky kapalné.

Látky pevné, kapalné a plynné Otevřete okno, podívejte se na kouřící komín…vzduch vnikající do místnosti oknem či kouř se rychle rozptýlí po okolí, kouř cítíme. Tyto látky nedrží pohromadě, nemají stálý tvar. Tyto látky jsou rozpínavé a stlačitelné. Jsou to látky plynné.

Látky pevné, kapalné a plynné Písemná práce: Vyjmenujte některé látky pevné Vyjmenujte některé látky kapalné Vyjmenujte některé látky plynné

Použité zdroje : PowerPoint - Zdrojová banka Klipart: www.office.microsoft.com