Uran Modrá planeta.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Planeta Uran.
Advertisements

Soubor všech fyzikálně na sebe působících objektů, který je současná astronomie a kosmologie schopna obsáhnout. staří vesmíru se odhaduje na 13 až 18miliard.
Sluneční soustava Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Uran.
Země ve vesmíru.
Saturn Saturn je v pořadí planet na šestém místě a po Jupiteru druhá největší planeta sluneční soustavy. Planeta byla pozorována již starověkými astronomy.
Neptun Tereza Mašátová. Popis Je to plynný obr. Je to plynný obr. Jeho atmosféra se skládá z molekulárního vodíku (85%), helia (13%) a metanu (2%). Jeho.
Jupiter.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
MPrezentací se prochází klikáním myši
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
Velké planety Plynní obři
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F25/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Plynné planety Autor: Bc.
Autoři : Tadeáš, Barča, Andrej, Patrik Název skupiny : JÁDROVCI.
Uran Sabina Bartůšková Lucie Vávrová. Popis Uranu Uran na rozdíl od většiny ostatních planet má výrazně skloněnou osu rotace. Je nakloněný na stranu o.
Vesmír.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Měsíc a Slunce Pavel Janoušek – ZŠ náměstí Varnsdorf
Informační technologie-prezentace
Planeta Jupiter Jupiter je znám už odpradávna, protože je na noční obloze viditelný pouhým okem. Je největší planetou Sluneční soustavy. V pořadí od Slunce.
Vesmír.
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
Planety.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Adam Stibůrek Monika Vančurová
Nela Bártová Opava,2010 Březen
… aneb letem světem Sluneční soustavou
Kateřina Bartůšková, Jakub Žďárský
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Saturn Šablona: III/2
NEPTUN Kateřina Valentová Lucie Kvasničková Triton.
Test – Vesmír a planeta Země
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Planeta Země jako součást
Tajemství deváté planety. Historie ● 1929 Lowell – poruchy v draze Uranu ● Tombaugh – objev Pluta ● 1999 zařazeno Pluto mezi planety ●
Sluneční soustava.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
Neptun.
Vzdálené světy Tomáš Petrásek Igor Duszek. Jak to všechno začalo? Původní webové stránky založeny roku 2005 Nová verze od r Popularizace astrobiologie.
Vznik Sluneční soustavy
Sluneční soustava.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_43_10 Název materiáluPlanety.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA N EPTUN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Gošová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VY_32_INOVACE_PR4.09     Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: září 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací obor:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Eduard Šram Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_V.NP13 Vytvořeno:
Uran, Neptun GalaxyTrip. Uran ● Doba oběhu okolo Slunce je 84 let ● Průměr planety je km ● Plynný obry a společně s Neptunem i mezi tzv. ledové.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
SLUNEČNÍ SOUSTAVA U RAN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Gošová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Vesmír. MERKUR NEPTUN SATURN URAN JUPITERVENUŠE ZEMĚ MARS SLUNCE.
Planety sluneční soustavy
MĚSÍC.
Planety sluneční soustavy
Uran Sedmá planeta Sluneční soustavy
Uran.
Saturn.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Země – modrá planeta.
URAN A NEPTUN.
Saturn.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Sluneční soustava 4. ročník/oktáva.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
SLUNCE.
Mgr. Jiří Kliner 8. ročník Cestování vesmírem s rovnicemi Červen 2012
Sluneční soustava.
MERKUR Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Planeta Sluneční Soustavy
Uran Sluneční soustava Název školy
Transkript prezentace:

Uran Modrá planeta

Složení Uranu Uran je složen z 83% z vodíku a z 15% z helia a 2% metanu

Měsíce Uranu Uran má 27 měsíců. Mezi pět hlavních patří Miranda,Ariel,Umbriel, Titania a Oberon. Vznik velkých Uranových měsíců proběhl pravděpodobně stejným způsobem jako vznikaly kamenné planety. Jelikož je však Uran velmi vzdálen od Slunce, v žádné z fází vzniku měsíců nevystoupila teplota na vysoké hodnoty jako v případě okolí Jupitera. Vlivem nízkých teplot tak nedošlo k úniku lehce tavitelných látek z původního disku okolo vznikající planety. Většina malých měsíců jsou zřejmě asteroidy, které byly Uranem zachyceny.

Základní údaje o Uranu Uran objevil: William Herschel Datum objevu: 13.3. 1781 Průměrná vzdálenost od slunce:2877 mil.km Délka pozemského roku je: 84,32pozemského roku Perioda rotace: 17,24 hod. Rovníkový poloměr: 25 560km (4 poloměry země) První přiblížení: 1986;Voyager 2 Gravitace ve srovnání s pozemskou: 89%

Oberon První hlavní měsíc Uranu

Miranda Druhý hlavní měsíc Uranu

Ariel Třetí hlavní měsíc Uranu

Umbriel Čtvrtý hlavní měsíc Uranu

Titania Pátý hlavní měsíc Uranu

Použité zdroje: www. epochplus. cz www. Wikipedie. cz DR Použité zdroje: www.epochplus.cz www.Wikipedie.cz DR. Mike Goldsmith encyklopedie vesmíru https://cs.wikipedia.org/wiki/Miranda_(m%C4%9Bs%C3%ADc)#/media/File:Miranda.jpg Treking.cz