Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV) 12. 9. 2018.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Advertisements

Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Provázanost výsledků učení, vyučovacích a hodnoticích metod Zkušenosti ZČU Brno Praha.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
H ODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Martin Malčík Pedagogická fakulta Ostravské univerzity.
Příprava učebního materiálu pro výuku odborného předmětu v anglickém jazyce Mgr. Alena Müllerová, CJP Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
„Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP“ KULATÝ STŮL K PEDAGOGICKÝM PRAXÍM Přírodovědecká fakulta.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Nabídka služeb Institutu inovace vzdělávání na ak. rok 2009/2010
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
Didaktická analýza dějepisného učiva Přednáška č. 6 AR 2014/2015.
©Ing. Václav Opatrný. V úvodních hodinách elektrotechniky jsou žáci seznamováni s veličinami, které popisují známý fyzikální svět, získávají představu.
Setkání se studenty přijatými na FCHT Petr Zámostný proděkan pro pedagogickou činnost.
Zkušenosti z inspekční činnosti ve školách s prvním stupněm Mgr. Miroslav Pospíšil, ČŠI Jihlava, leden 2011  hodnocení ŠVP  poznatky z inspekční činnosti.
Individuálně, ale společně a jinak
Poziční analýza školy Mgr. Miloslav Hubatka.
Setkání zástupců 1. ročníků
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Tatínkovo nářadí pro předškoláky.
PREZENTACE K VĚDECKÉMU KOLOKVIU I, II, III
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Jaké formy CLILu? Tento projekt je spolufinancován z Evropského.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vyučovací a výchovné činnosti učitele tělesné výchovy
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Didaktické zásady Literatura:
Schůzka fakultních cvičných učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Najdi jarní květinu, která se nachází jen jednou
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
ZVÍŘATA Kde které potkám?.
3. Metody pedagogické diagnostiky
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Porovnání vlastností vodíku a kyslíku
Individuálně vzdělávací plán
Gymnasium Jižní Město Praha
Jak nám roste krokus vnímání.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ B/ A/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
Právo sociálního zabezpečení
seminář k Teorii a metodice výchovy
Od semínka k pastelkám Řešení problémů, učení   .
Informace k přednášce a semináři k předškolní pedagogice Jarní semestr 2016 Zora Syslová.
Kurikulum předškolního vzdělávání (plánování vzdělávací práce)
Odhalení příčin studijních neúspěchů u studentů EF TUL a jejich řešení
Poznávací schopnosti, zrakové vnímání
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Malujeme vodovkami vnímání.
Kultura a problematika přístupnosti kulturního bohatství ve vzdělávání neslyšících žáků ZŠ Mgr. et MgA. Mariana Koutská katedra speciální pedagogiky, Pedagogická.
Právo sociálního zabezpečení
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Strategické řízení a plánování
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Vztah k životnímu prostředí
ydewůd,ůwl registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/16_32/
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Hudební nástroje vnímání.
Digitální učební materiál
Podpůrná opatření Mgr. Marika Kropíková.
Transkript prezentace:

Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV) 12. 9. 2018

Program schůzky: 1. Zahájení 2. Systém fakultních provázejících učitelů 3. Pedagogické praxe podle nové akreditace 4. Aktualizovaná struktura přípravy na hodinu 5. Různé Zápatí prezentace

Systém fakultních provázejících učitelů Jak? Co z toho? Zápatí prezentace

Nový systém praxí ve studiu Učitelství pro 1. stupeň ZŠ: 1. sem.: Vstupní motivační praxe (1. týden studia) 2. sem.: Pedagogicko-psychologická praxe (průběžná) 3. sem.: Asistentská pedagogická praxe 1 (průběžná) 4. sem.: Asistentská pedagogická praxe 2 (průběžná) 5. sem.: Praxe k pedagogicko-psychologické diagnostice 1 (průběžná) 6. sem.: Praxe k pedagogicko-psychologické diagnostice 2 (průběžná) 7. sem.: Souvislá pedagogická praxe 1 (3 týdny) 8. sem.: Souvislá pedagogická praxe 2 (3 týdny) 9. sem.: Souvislá pedagogická praxe 3 (4 týdny) 10. sem.: Souvislá pedagogická praxe 4 (4 týdny) Zápatí prezentace

Dobíhající praxe ve studiu Učitelství pro 1. stupeň ZŠ: 5. sem.: Asistentská pedagogická praxe 5 (1 týden) 6. sem.: Asistentská pedagogická praxe 6 (1 týden) 7. sem.: Souvislá pedagogická praxe 1 (3 týdny) 8. sem.: Souvislá pedagogická praxe 2 (3 týdny) 9. sem.: Souvislá pedagogická praxe 3 (3 týdny) 10. sem.: Souvislá pedagogická praxe 4 (3 týdny) Zápatí prezentace

Termíny praxí u FPU ve školním roce 2018/2019 Asistentská pedagogická praxe 1 (průběžná) 24. 9. - 15. 12. (pátky) Souvislá pedagogická praxe 1 (3 týdny) 5. 11. - 23. 11. Asistentská pedagogická praxe 2 (průběžná) 18. 2. - 11. 5. (pátky) 25. 3. - 12. 4. Vše o praxích na https://katedry.ped.muni.cz/primarni-pedagogika/pro-studenty-zs/praxe-zs Zápatí prezentace

Úkoly studenta na APP1 Pokračujte v záznamu svých otázek a problémů, s nimiž se setkáváte v průběhu pedagogických praxí. Otázky doplňujte o své vlastní poznámky, postřehy, sebereflexi, zkušenosti, informace. Seznamte se s životem školní třídy, učitele, školy. Charakterizujte aspekty výchovné práce učitele na základě pozorování jeho jednání při řešení kázeňských situací (adekvátní osobní reakce a situační pružnost, originalita, spravedlnost, pozitivní motivace, práce s pravidly). Pozorujte vztahy mezi spolužáky, postavení jednotlivců ve skupině, klima třídy a školy. Mezi další povinnosti studenta patří pomoc učiteli v různých činnostech, které jsou náplní jeho práce (opravy sešitů, tvorba didaktických materiálů a pomůcek, individuální pomoc žákům apod.). Student na konci praxe vyplňuje hodnocení studenta na asistentské pedagogické praxi a provázející učitel to podepisuje, případně doplňuje. Zápatí prezentace

Úkoly studenta na SPP1 Seznamte se s očekávanými výstupy ročníku v oblasti výchovné i vzdělávací (viz ŠVP). Seznamte se s dokumentací, kterou vede učitel o žácích – diagnostika třídy. Hospitujte v průběhu praxe u svého provázejícího učitele ve všech vyučovacích hodinách, případně u jiného učitele (ve vybraných předmětech, v zajímavých tématech nebo v netradičních organizačních formách výuky). Hospitujte ve všech hodinách, v nichž učí váš studentský kolega. Absolvujte celkem 8 výstupů v předmětech podle ročníku, kde praktikujete. (Předměty student vybírá vždy po dohodě se svým provázejícím učitelem a na základě požadavků oborových didaktiků z fakulty. Jelikož studenti ještě neabsolvovali oborové didaktiky, doporučuje se, aby vyučované hodiny měly spíše opakovací a procvičovací charakter. Jestliže odučí některé výstupy z předepsaného množství pod přímým vedením jiného učitele (např. cizí jazyk), rozdělí se platba za praxi na dvě dohody. Celková částka za praxi jednoho studenta je 800,- Kč.) Vše zaznamenávejte do svého pedagogického deníku – přípravy, hospitační záznamy, rozbor hodin. Po skončení praxe předložte své reflektované přípravy na výuku a dvě závěrečná hodnocení (student + učitel) metodikovi praxe k zápočtu. Zápatí prezentace

Aktualizovaná doporučená struktura studijní přípravy na výuku Zápatí prezentace

Různé Zápatí prezentace

Děkujeme za vaši účast a těšíme se na spolupráci ve školním roce 2018/2019! Zápatí prezentace