Moderní trendy v gastronomii

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy. Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy.
Advertisements

Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
„EU peníze středním školám“
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Francouzské potravinářství
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Občanská iniciativa Bohuslav Sedláček Margit Slimáková Odborný garant
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Rozvoj a zkvalitňování odborného vzdělávání na středních školách a vyšších odborných školách Moravskoslezského kraje s důrazem na odbornou praxi Tento.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Historie a vývoj kuchařského umění
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Kuchyně + jídelna ve firmě Beng + Olufsen Kopřivnice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Stravovací zvyklosti živočichů Sociální učení: Potrava.
Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Bio není jenom zrní.
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
BEZMASÉ POKRMY
BIOPOTRAVINY.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.04
Stravovací služby – formy a realizace rychlého občerstvení
„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ Technologie Ludmila Doležalová, č ročník, tříletý.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Stravovací služby Realizace a formy rychlého občerstvení
Použití zeleniny v kuchyni
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Prezentační techniky  Vytvořit bez mluvení řady podle zadaných parametrů (barva vlasů atd.), co nejrychleji  Smysl: zpětná vazba ke spolupráci.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
SPECIÁLNÍ ODRŮDY BRAMBOR Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: speciální, odrůdy, brambor, batáty, manioky,
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Skutečně zdravá jídelna Bohuslav Sedláček
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Sběrné ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
POSUZOVÁNÍ JAKOSTI JATEČNÉHO MASA
Určete nesprávná tvrzení
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Gastronomické zvyklosti různých národů
VY_32_INOVACE_07_EKO_374_Jan
Moderní gastronomie Ruth Martin.
Moderní gastronomie Bio Food
Transkript prezentace:

Moderní trendy v gastronomii Anna Strýčková hc2

Bio Food (organic food) Využití biopotravin z místních zdrojů, které výrazně ovlivňují chuť a kvalitu jídla. Pokrmy obsahují zdraví prospěšné látky. Základem je zdravá půda. Zvířata jsou krmena převážně z produkce vlastního ekologického podniku. Značení BIO v ČR podléhá evropské legislativě a zákonu 242/200 Sb.

Cuisine fusion Multinárodní kuchyně, kde se mísí chutě různých zemí. Evropské jídlo se tak může vytvořit z Asijských surovin nebo naopak. Je to kuchyně bohatá na barvy a chutě.

Fast Food První provozovny tohoto typu se objevily kolem roku 1954 v USA. Předností je rychlé stravování smažených a sladkých pokrmů bez výživných hodnot ovšem s malými nutričnímu hodnotami.

Finger Food Jde o pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust, kdy není třeba žádného jídelního náčiní. Servíruje se na speciálních lžících, v mušlích, na špízkách, v mističkách aj. Může jít o předkrmy i hlavní jídla, sladké i slané pokrmy. Malé porce se snadno konzumují, host se může volně pohybovat a není při jídle omezen pohybem na jednom místě.

Front-cooking Fascinující forma přípravy a prezentace jídla, tzv. „vaření před očima hostů“. Host si užívá všemi smyslu – vidí, cítí, slyší a ochutnává. Stále více restaurací tím zvyšuje svoji image, kdy kuchař navazuje bezprostřední kontakt s hostem, ukáže mu čerstvé suroviny, objasní mu přípravu jídla, nechá hosta „nakouknout pod pokličku“ svého kuchařského umění.

Molekulární gastronomie Je považována za trend 3 tisíciletí. Jídlo je podáváno zcela netradičně ve formě pěny, želé, sirupu nebo v pilulce. Při přípravě se nejčastěji používá kapalný dusík.