Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Advertisements

Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
„BOHEMIA EXPRESS“ Speciální servis určený pro silniční dopravce a spedice součástí evropské sítě linek kombinované dopravy spojení Lovosic s 35 nejvýznamnějšími.
SOUČASNÉ OBJEMY KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY V ČR
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Systém kontrolní činnosti SEI
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 30. a
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Integrovaný regionální operační program – IROP
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy Programy rozvoje kombinované dopravy rámci OPD Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy

O co tu běží Legislativní rámec Podpora modernizace a výstavby překladišť kombinované dopravy Pořízení přepravních jednotek kombinované dopravy Co je podporováno Kdo je oprávněný Podmínky použití podporovaných jednotek Na co pozor v žádosti

Legislativní rámec Zvýhodnění kombinované dopravy je umožněno na základě „Směrnice rady 92/106/EHS o zavedení společných pravidel pro určité druhy kombinované přepravy zboží mezi členskými státy zákon č. 16/1993 Sb., o dani silniční, ve znění pozdějších předpisů znění § 12 týkající se slev na silniční dani u vozidel používaných v kombinované dopravě zákon č. 266/1994 Sb., o dráhách, ve znění pozdějších předpisů Produktový faktor P4 Kombinovaná doprava v hodnotě 0,65 ve výpočtu ceny za použití dopravní cesty (Prohlášení o dráze pro rok 2019)

Podpora překladišť „Podpora modernizace a výstavby překladišť kombinované dopravy“ Operační program Doprava 2014 - 2020 Ve sledovaném období 3 výzvy – poslední výzva číslo 66 (2018) Do konce období se očekává minimálně ještě jedna výzvy (červenec 2019) Podpora výstavby nebo modernizace překladišť kombinované dopravy s veřejným přístupem Maximální výše způsobilých výdajů (velikost projektu) – 75 mil. € Minimální rozsah projektu není stanoven Výše podpory – až 49 % způsobilých výdajů

Přepravní jednotky „Pořízení přepravních jednotek kombinované dopravy“ Operační program Doprava 2014 - 2020 Ve sledovaném období 1. výzva –(31. 1. 2019) Do konce období se očekává minimálně ještě jedna další výzva (srpen 2019) Maximální výše způsobilých výdajů (velikost projektu) – 50 mil. Kč Minimální rozsah projektu není stanoven Výše podpory – 30 % způsobilých výdajů

Přepravní jednotky „Pořízení přepravních jednotek kombinované dopravy“ Zaměření podpory – co je podporováno: počáteční investice / nákup nových přepravních jednotek pro kontinentální kombinovanou dopravu vertikálně manipulovatelné (intermodální) návěsy, vnitrozemské kontejnery, výměnné nástavby, příp. nové inovační jednotky/technologie

Přepravní jednotky „Pořízení přepravních jednotek kombinované dopravy“ Příjemci podpory – kdo může žádat: společnosti se sídlem nebo organizační složkou v ČR Příjemce podpory musí být držitelem: živnostenského oprávnění v oblasti zasílatelství a zastupování v celním řízení (viz příloha č. 4 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů), nebo koncese pro provozování silniční motorové dopravy – nákladní (viz příloha č. 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů), nebo povolení vydaného jiným členským státem dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1071/2009, kterým se zavádějí společná pravidla týkající se závazných podmínek pro výkon povolání podnikatele v silniční dopravě a zrušuje směrnice Rady 96/26/ES a současně licence Společenství dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1072/2009 o společných pravidlech pro přístup na trh mezinárodní silniční nákladní dopravy.

Přepravní jednotky „Pořízení přepravních jednotek kombinované dopravy“ Podmínky použití předmětu podpory – co se započítává do povinných indikátorů projektu: použití pořízených jednotek na linkách KD, které začínají nebo končí na území ČR, nebo prokazatelně tranzitují přes území ČR (podmínkou není vytvoření nové linky KD) zohlednění i nepředvídaných událostí – možnost úpravy nastaveného indikátoru jedná se o kombinovanou dopravu silnice – železnice, nebo voda podmínkou je přírůstek objemu přeprav v KD realizovaný pořízenými jednotkami

Přepravní jednotky Program č. 127 73 „Pořízení přepravních jednotek kombinované dopravy“ Termíny výzvy č. 73 a náležitosti žádosti: Datum zpřístupnění žádosti: 14. 2. 2019 Datum zahájení příjmu žádostí: 28. 2. 2019 Datum ukončení příjmu žádostí: 15. 5. 2019 Žádost o podporu vyplňuje žadatel prostřednictvím aplikace IS KP14+ a je podávána elektronickou cestou. Podrobnosti ve Specifických podmínkách Podrobnosti o Finanční analýze v metodické příručce „Metodika pro zpracování finanční analýzy programu

Kontakt: jiri.kalensky@mdcr.cz Děkuji za pozornost Kontakt: jiri.kalensky@mdcr.cz