Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„Dílna techniky ve světě dětí“ MŠ U Sýpky a odloučená pracoviště MŠ Jerlochovice a MŠ Děrné.
Advertisements

Pilot G/GP Tvorba a ověřování pilotních ŠVP ve vybraných gymnáziích.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Chcete se něco dozvědět o naší škole? Potom …VstupteVstupte.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Soňa Vrátná Jednodenní školení jazykové.
Jaké je místo knihovny ve vzdělávacím procesu vysoké školy? Hana Landová SIC ČZU v Praze Celostátní porada vysokoškolských knihoven a 10. listopadu.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Porada s řediteli PO LK, Údolí Bratrouchov.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Setkání zástupců 1. ročníků
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Platformy projektu KAP LK
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
S Europassem ukážete, co umíte
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Kvalitní řízení vede k úspěchu

Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Příspěvek na konferenci
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Jednání Odborné pracovní skupiny MAP ORP Litvínov
jak budovat kulturu školy společně
WORD Vkládání obrázků a klipartů
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Digitální gramotnost dorazila
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Strategie digitálního vzdělávání na pomoc při změnách kurikula
Příspěvek k metodické podpoře škol – didaktický potenciál úloh z TIMSS
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Mentoring jako forma profesní podpory začínajícího učitele
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Aktuální informace o projektu IKAP
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
reg. číslo projektu: ​ CZ /0.0/0.0/17_052/
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Realizace projektu na 7. základní škole a mateřské škole Plzeň
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Počítač ve škole a MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn
Aktuální informace o MAP vzdělávání na Broumovsku II
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání (MAP II) v kutnohorském regionu realizuje MAS Lípa pro venkov z.s. (leden.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Transkript prezentace:

Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání

Aktivizujeme školy, rozvíjíme gramotnosti Podporujeme pedagogy základních a mateřských škol v jejich snaze rozvíjet čtenářskou, matematickou a digitální gramotnost (tzv. základní gramotnosti) i informatické myšlení žáků a dětí. http://www.nuv.cz/projekty/ppuc www.ppuc.cz/zapojene_skoly Spolupracujeme k 1. 9. 2018 s 25 pilotními školami (plán doplnit o dalších 11 škol). www.nuv.cz/projekty/ppuc/zapojene-skoly

Podporujeme sdílení dobré praxe – Společenství praxe Pořádáme oborová setkání, při kterých učitelé sdílejí své zkušenosti a zlepšují své dovednosti pro plánování konkrétních aktivit se žáky na rozvoj gramotností napříč vzdělávacími oblastmi. 1. stupeň ZŠ Předškolní vzdělávání Český jazyk a literatura Matematika a její aplikace Cizí jazyky Informační a komunikační technologie Člověk a svět práce Člověk a zdraví Člověk a příroda Umění a kultura www.bit.ly/Spolecenstvipraxe Člověk a společnost

Spolupracujeme s odbornou veřejností na tématu gramotností Vytváříme sdílenou představu o pojetí a významu gramotností ve vzdělávání při setkávání odborníků na gramotnosti, učitelů, akademiků apod. Realizujeme minikonference odborných panelů pro čtenářskou, matematickou a digitální gramotnost. Gramotnostiproucitele.cz Digi Spolecenstvi praxe 30. 10. 2018 v Brně digitální gramotnost a inform. myšlení 7. 11. 2018 v Praze matematická gramotnost 3. 12. 2018 v Plzni čtenářská gramotnost

Popularizujeme téma gramotností Web Gramotnosti.pro aktuality z oblasti gramotností blog Gramotnosti v praxi (www.gramotnosti.blogy.rvp.cz) inspirativní příspěvky Pilotní školy Naše školy prezentují zapojení do projektu na školním webu. www.nuv.cz/projekty/ppuc/zapojene-skoly Účastnili jsme se… V rámci Mezinárodního dne gramotností jsme realizovali den s technologiemi. Zúčastnili jsme se běhu za gramotnosti. Z newsletteru Metodického portálu – gramotnosti.pro Potřebujeme přidat fotku z nějaké té akce, zatím jsem nenašla.

Inovujeme Metodický portál RVP.CZ Chceme, aby byl portál lepší, užitečnější, modernější, přehlednější… Vytváříme i nové aplikace! Inovujeme.rvp.cz Náhled wireframu asi nemohu stáhnout, to je případně na domluvu s Lenkou. Podklady, co jsme tvořili v rámci přípravy obshu landing page Reputační systém (EMA) – katalog otevřených digitálních vzdělávacích zdrojů z různých portálů a webů. Umožní vyhledávat, hodnotit, komentovat, vytvářet tematické kolekce, sdílet inspiraci… Profil Učitel21 – aplikace pro vlastní hodnocení digitálních kompetencí, zároveň plánovací nástroj pro další profesní rozvoj v této oblasti. www.inovujeme.rvp.cz

Šablony II a gramotnosti Průvodce a inspirace pro pedagogické vedení škol v oblasti rozvoje gramotností http://www.nuv.cz/file/3377 Doprovodné video v sekci AudioVideo Metodického portálu RVP.CZ Materiál doplňuje Příklady dobré praxe realizace šablon (NIDV) Inovujeme.rvp.cz Náhled wireframu asi nemohu stáhnout, to je případně na domluvu s Lenkou. Podklady, co jsme tvořili v rámci přípravy obshu landing page

Přidejte se k nám Inspirujte se příspěvky z oblasti gramotností, navštivte nás na www.gramotnosti.pro. Chcete získávat novinky? Přihlaste se k odběru newsletteru na www.gramotnosti.pro/#newsletter. Účastněte se akcí, minikonferencí odborných panelů nebo společenství praxe, novinky sledujte na www.gramotnostiproucitele.cz. Zajímají vás inovace RVP.CZ? Zapojte se do pilotování nových aplikací na www.inovujeme.rvp.cz.

Děkuji za pozornost. Hana Splavcová Hana.splavcova@nuv.cz

Projekt Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání – Podpora práce učitelů (PPUČ) je financován Evropskou unií. Národní ústav pro vzdělávání Projekt Podpora práce učitelů www.ppuc.cz