Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Dílna techniky ve světě dětí“ MŠ U Sýpky a odloučená pracoviště MŠ Jerlochovice a MŠ Děrné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Dílna techniky ve světě dětí“ MŠ U Sýpky a odloučená pracoviště MŠ Jerlochovice a MŠ Děrné."— Transkript prezentace:

1 „Dílna techniky ve světě dětí“ MŠ U Sýpky a odloučená pracoviště MŠ Jerlochovice a MŠ Děrné

2 Přínos kurzu pro výchovně vzdělávací činnost v naší mateřské škole  zkvalitňování pracovní výchovy  kladení důrazu na polytechnické činnosti  zavádění nových prvků do vzdělávání v naší MŠ  aplikace mnoha námětů, návodů předložených na kurzu  práce s novými materiály či nové pojetí tradičních materiálů a postupů  čerpání z programu Začít spolu V průběhu školního roku 2014/15 se tři učitelky z MŠ U Sýpky, Jerlochovice a Děrné zúčastnily vzdělávacího projektu Ostravské univerzity v Ostravě nazvaného „Dílna techniky ve světě dětí“. Cílem projektu bylo podporovat a rozvíjet u učitelů MŠ, přeneseně pak u předškolních dětí, technické myšlení, představivost a manuální zručnost. Projekt probíhal v několika rovinách-výjezdní kurz, stáž ve vzorové MŠ, semináře na OU v Ostravě, závěrečný workshop, konzultační centrum.

3 Na stáži v MŠ O. Synka v O-Porubě…

4 …a na kurzech na Ostravké univerzitě v Ostravě

5 Výstupy z kurzu, zavádění nově nabytých poznatků do praxe  S načerpanými inspiracemi z kurzů a stáže jsme začaly v průběhu školního roku s dětmi pracovat v duchu využívání techniky, polytechnických činností, materiálů, metod a zkoušení nových inspirací a nápadů – tvořili jsme z papíru, různých hmot, navštěvovali dílny, hráli si na řemeslníky. Ale také jsme upravovaly třídy, vyráběly pomůcky, modernizovaly…

6 Využíváme různé materiály…

7 …aneb „dáme tomu tvar“

8 Dílny na vlastní oči a ruce

9 Ovládáme techniku, stavíme, tvoříme…

10 …skládáme a jako řemeslníci si i zpíváme a tančíme

11 Obdržená skripta, konzultační portál při OU v Ostravě


Stáhnout ppt "„Dílna techniky ve světě dětí“ MŠ U Sýpky a odloučená pracoviště MŠ Jerlochovice a MŠ Děrné."

Podobné prezentace


Reklamy Google