Uganda Vytvořila: Andrea Katič. Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Advertisements

A D O P C E N A D Á L K U. Projekt Adopce na dálku má v České republice tradici od roku 1993.
Problém hladu a podvýživy
Island.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
EVROPA SE PŘEDSTAVUJE Poloha:
Moldavsko.
Velká Británie.
Rozmanitost podmínek života na zemi
Východní Evropa – Ukrajina
Kamerun.
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
KEŇA Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU.
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
Problémy současné Afriky
Nemoc AIDS v Africe.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
KEŇA – kam turisté nechodí
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Uganda Zš a Mš Křesetice Únor 2012 Vypracovali: Štěpánka Henzlová,
Island.
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
Darek Matwikow Jan Jelínek
JIŽNÍ EVROPA.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
AMERIKA – PŘÍRODNÍ POMĚRY
Uganda Republic of Uganda.
Peru a Ekvádor.
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Viet Nam.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Nový Jižní Wales.
Biosféra.
Island Marie Vůjtková
Chorvatsko Země s českým mořem Ostrov Dugi Otok.
Afrika Základní údaje: -Největší země: Súdán -Nejmenší země: Seyschely -Rozloha: km ² -Nejvyšší bod: Kilimandžáro (5895m) -Nejdelší řeka: Nil (6671km)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Jižní Afrika.
Moldavsko. Základní informace Hl. město: Kišiněv Leží mezi Ukrajinou a Rumunskem. Počet obyvatel: Složení obyvatel: Moldavané, Rumuni, Ukrajinci,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Mongolsko. Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/16_Severní Evropa Téma: Státy severní Evropy.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Den Země 2010.
Určeno pro : žáky ZŠ na 2. stupni Sekce: základní Předmět : zeměpis
Ukrajina Bělorusko Moldavsko
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Chorvatsko Open Presentation.
Otien o Huru.
Otien o Huru.
VY_52_INOVACE_ČLAJS_06_JF Počasí a podnebí v ČR
JIHOČESKÝ KRAJ.
ZEMĚPIS - SVĚT Východní a Jižní Afrika
POPULAČNÍ VÝVOJ V ČESKÉ REPUBLICE V ROCE & AKTUÁLNÍ ÚDAJE ZA ROK 2005
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
Transkript prezentace:

Uganda Vytvořila: Andrea Katič

Podnebí Leží na rovníku. Tropické kontinentální podnebí s letním počasím po celý rok. Díky nadmořské výšce zde nejsou na safari nesnesitelná vedra.

Základní informace Prezidentská republika. Nachází se ve východní Africe. Má rozlohu km². Žije zde 40 milionů lidí. Patří mezi nejhustěji zalidněné země Afriky a počet obyvatel nadále rychle roste. Název země je odvozen z názvu tradičního království Buganda. Hlavní město: Kampala Jazyk: angličtina

Ekonomika HDP v 90. letech minulého století mírně vzrostl, ale i přesto je však země velice chudá. Ekonomice pomáhá stabilní politická situace a Uganďané žijící v zahraničí, kteří příbuzným posílají peníze a investují do ekonomiky. Růst však zpomaluje epidemie AIDS, protože v Ugandě je asi 2 miliony lidí nakaženo. Země vyváží kávu a dováží potraviny. Místní měnou je ugandský šilink.

Pomoc dětem v Ugandě Výše podpory ugandských dětí se liší podle stupně vzdělání. Podpora dětí ve školce a na ZŠ je 800 Kč měsíčně a podpora dětí na SŠ je Kč měsíčně. Podpořit můžeme také sluchově postižené děti (podpora je Kč měsíčně). Mnoha dětem dálková adopce velmi pomohla. Bylo jim umožněno se vzdělávat, což by si chudé rodiny nemohly dovolit. Žijí zde odhadem 2 miliony sirotků. Většině z nich zemřeli rodiče na AIDS. Více než dvě třetiny lidí v Ugandě se živí pěstováním plodin pro domácí spotřebu. Dálková adopce

Zdroje fotogalerie/uganda fotogalerie/uganda