III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
FINANCOVÁNÍ CYKLISTICKÝCH STEZEK Z ROZPOČTU STÁTNÍHO FONDU DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Ing. Gustáv Slamečka, MBA - ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury.
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Splašková kanalizace a ČOV Voleč Seznámení se základními daty kanalizace a ČOV a s novými podmínkami udělování dotací.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
P OJIŠTĚNÍ NEMOVITOSTÍ V ZÁPLAVOVÝCH ÚZEMÍCH – MOŽNOST POVINNÉHO ZAVEDENÍ ? Ing. Daniel Pokorný RNDr. Pavel Punčochář, CSc. sekce vodního hospodářství.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
Protipovodňová opatření vč. možnosti vyvlastňování Přehrady a povodně - možnosti regulace seminář Senát PČR 29. října 2013, Praha Král Miroslav.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace
Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Valná hromada Společnosti pro orbu
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Rozvoj matematického modelování na Povodí Moravy od roku 1997
Ministerstvo pro místní rozvoj Centrum regionálního rozvoje
Pozemkové úpravy.
Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2017
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
19. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ing. Stanislava Správková
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Seminář k Národnímu rozvojovému programu mobility pro všechny
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Transkript prezentace:

III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství

Program Podpora prevence před povodněmi III. etapa (129 260 ) zaměřen na efektivní protipovodňová opatření záplavových územích budou upřednostňována opatření směřující ke zvýšení retence (řízené rozlivy povodní), budování poldrů a vodních nádrží s retenčními prostory zejména budou podporována chybějící opatření v oblastech s potenciálně významným povodňovým rizikem vymezených podle tzv. povodňové směrnice 2007/60/ES

Program 129 260 Finanční rámec: 4,650 mld. Kč Zdroje financování: - státní rozpočet - OSFA - vlastní zdroje žadatelů a jiné zdroje (územní rozpočty…) Hodnocení akcí nezávislým externím odborným expertem podle schválené metodiky – posudky zadává správce programu 24.2.2019

4 podprogramy programu 129 260 129 262 „Podpora projektové dokumentace pro územní řízení“ 129 263 „Podpora projektové dokumentace pro sloučené územní a stavební řízení a pro stavební řízení“ 129 264 „Podpora protipovodňových opatření s retencí“ 129 265 „Podpora protipovodňových opatření podél vodních toků“

Program 129 260 Řídí se Pravidly pro poskytování finančních prostředků v roce 2015, která jsou dostupná na stránkách MZe: www.eagri.cz Žadatelé: - státní podniky Povodí, Lesy ČR - obce (pouze v podprogramu 129 264 – suché nádrže) Termín pro podání žádostí v roce 2015: 31. 3. 2015 (zahájení v 2015) 31.10.2016 (zahájení v 2016) Finanční spoluúčast: státních podniků Povodí: - u staveb zajištujících retenci - 5 % (u rekonstrukce VD - 30 %) - u staveb podél vodních toků (kapacita koryt, ohrázování) - 15 % státního podniku Lesy ČR - 30 % obcí - 10 %  

Program 129 260 Obce jako žadatelé o dotaci na výstavbu suchých nádrží (poldrů) na drobných vodních tocích, výstavbu a obnovu (rekonstrukci) suchých nádrží na drobných vodních tocích (může jim být poskytnuta dotace až do výše 90 % uznatelných nákladů). Žádost doložena pravomocným stavebním povolením a příslušným správcem povodí, další náležitosti žádosti o dotaci jsou uvedeny v Pravidlech pro poskytování finančních prostředků v oblasti vod, pro rok 2015 jsou zveřejněna na stránkách MZe. 24.2.2019

Obce jako „navrhovatelé“ Program 129 260 Obce jako „navrhovatelé“ Obce, Města, Sdružení obcí nebo Kraj jako navrhovatelé protipovodňového opatření mohou podat žádost o posouzení návrhu protipovodňového opatření, předložit pravomocné územní rozhodnutí a vyjádření správce povodí k navrhovanému opatření. Realizaci opatření pak zajistí příslušný správce vodního toku (s. p.Povodí nebo Lesy ČR) a vybudované opatření převede do majetku Navrhovatele. Administrace návrhů se řídí podle Metodického pokynu vydaného MZe a zveřejněného na stránkách e-agri. 24.2.2019

Děkuji za pozornost – pavel.puncochar@mze.cz