ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 20. – 21. září 2018 I HEJNICE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Kariérové poradenství
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
vlastní hodnocení školy
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Financování regionálního školství
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 25. – 26. září 2014.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
ÚVODEM.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
MAP – Místní akční plán ORP RK
Krajská inkluzivní koncepce
ÚVODEM….
Ústav pro informace ve vzdělávání bude sloučen s Českou školní inspekcí Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje, 21. říjen.
místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Implementační projekt KAP
Změny financování regionálního školství
Základní vzdělávání a další …
Bc. Magdalena Zábranská
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
Liberecký inspektorát ČŠI
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Normativní financování vztahy a souvislosti
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Polytechnické vzdělávání v praxi
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Statutární město Ostrava
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Při technické univerzitě v Liberci
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Rozpočet přímých NIV na rok 2018
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Mgr. Michaela Svitáková, Hlavní manažer projektu
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Věková struktura pedagogů středních škol V Jihočeském kraji
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Implementace Krajského akčního plánu 1 v Karlovarském kraji
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Rozpis rozpočtu a normativy
s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných obcemi
Transkript prezentace:

ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 20. – 21. září 2018 I HEJNICE

PROGRAM JE VELMI NAPJATÝ A NAPÍNAVÝ

167/2018 Sb., INFORMAČNÍ DOPISY MŠMT METODIKY STANOVENÍ PHMAX PRO … Zákon č. 167/2018 Sb., kterým se mění školský zákon INFORMAČNÍ DOPISY MŠMT METODIKY STANOVENÍ PHMAX PRO …

Vyhláška č. 161/2018 Sb., o předkládání údajů o předpokládaných počtech pedagogických pracovníků a jejich platovém zařazení 10. 6.

1. VLNA REKONKURZŮ JE ÚSPĚŠNĚ ZA NÁMI

ROZPOČET BYL DOROVNÁN ZE STRANY MŠMT O CHYBĚJÍCÍ PROSTŘEDKY NA ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI* * V dřívější terminologii „společné vzdělávání“.** ** V ještě dřívější terminologii „inkluzívní vzdělávání“.

TICHO PO PĚŠINĚ

ROZHODOVACÍ A ROZKLADOVÁ PRAXE MŠMT URČITÁ MENŠÍ REZERVA V NABÍZENÉ KAPACITĚ „DZV“ SE PŘIZNÁVÁ POVAHA ZÁVAZNÉHO KRITÉRIA PŘI ROZHODOVÁNÍ SPRÁVNÍHO ORGÁNU

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE

www.kraj-lbc.cz/srlk

NAVÝŠENÍ PLATŮ U PEDAGOGŮ & NEPEDAGOGŮ OD 1. 1. 2019

PŘÍPRAVA REFORMY FINANCOVÁNÍ RP NA VYROVNÁNÍ MEZIKRAJOVÝCH ROZDÍLŮ V NENÁROKOVÝCH SLOŽKÁCH RP NA PŘEKRYV UČITELŮ V MATEŘSKÝCH ŠKOLÁCH RP NA NÁBĚH PHmax v MŠ, ZŠ a SŠ

4 % NAVÝŠENÍ CELKOVÉHO OBJEMU PROVOZNÍHO PŘÍSPĚVKU

EXCELENCE STŘEDNÍCH ŠKOL 2017 UPOZORNĚNÍ pro školy na termín vypořádání dotace poskytnuté za výsledky roku 2016/2017 – Excelence SŠ 2017 Termín pro vypořádání dotace poskytnuté v roce 2018 za výsledky žáků v soutěžích ve školním roce roku 2016/2017 – dle rozhodnutí musí být doručeno na KÚ nejpozději do 30. 9. 2018 Aktuálně chybí u 10 z 21 škol .

EXCELENCE STŘEDNÍCH ŠKOL 2018 Systém ještě není uzavřen, probíhá doplňování mezinárodních soutěží a kontrola výsledků v databázi - https://excelence.msmt.cz Žádosti bude možné generovat po 27. 9. 2018 (systém bude 27. 9. uzavřen pro editaci) POZOR ZMĚNA: oproti předchozím ročníkům se žádost podává na krajský úřad s termínem pro doručení 19. října 2018. Adresa bude rovněž uvedena přímo na vygenerované žádosti.

UPRAVILI JSME STRUKTURU VÝROČNÍ ZPRÁVY ŠKOLY, ZPŘESNILI A ROZŠÍŘILI OKRUH INFORMACÍ

§ 57, ODST. 2 ZÁKONA Č. 561/2004 Sb., ŠKOLSKÝ ZÁKON STŘEDNÍ VZDĚLÁVÁNÍ § 57, ODST. 2 ZÁKONA Č. 561/2004 Sb., ŠKOLSKÝ ZÁKON (2) Při vytváření předpokladů pro výkon povolání nebo pracovní činnosti školy VYVINOU ÚSILÍ spolupracovat se zaměstnavateli, je-li to s ohledem na obor vzdělání vhodné a možné, zejména tím, že se zaměstnavateli projednávají školní vzdělávací programy, zaměstnavatele zapojí do tvorby koncepčních záměrů rozvoje školy, zabezpečují, aby se praktické vyučování uskutečňovalo v souladu s tímto zákonem v části také na pracovištích fyzických nebo právnických osob, které mají oprávnění k činnosti související s daným oborem vzdělání, umožňují účast odborníka z praxe v rámci teoretické odborné přípravy ve škole, umožňují účast odborníka z praxe u profilové části maturitní zkoušky, zabezpečují ve spolupráci se zaměstnavateli další vzdělávání a stáže pedagogických pracovníků teoretického i praktického vyučování u zaměstnavatelů. (3) Ředitel školy může vytvořit poradní sbor ze zaměstnavatelů za účelem spolupráce se zaměstnavateli podle odstavce 2.

ČTENÁŘSKÁ A MATEMATICKÁ GRAMOTNOST PRO NESTUDIJNĚ ZAMĚŘENÉ ŽÁKY > 10 PILOTNÍCH ŠKOL

KUFŘÍKY PRO DĚTSKÉ DOMOVY 25. 9.

Šetření aprobovanosti učitelů škol

ŠETŘENÍ APROBOVANOSTI UČITELŮ ŠKOL ZÁSADNÍ NEDOSTATEK UČITELŮ CELOSTÁTNÍ INICIATIVA > KRAJE + UNIVERZITY VYŠŠÍ MÍRA PODROBNOSTI SAMOSTATNĚ DOTAZNÍK PRO ZŠ A PRO SŠ INDIVIDUÁLNÍ SBĚR DAT ON-LINE DO 15. 11. 2018

ŠETŘENÍ APROBOVANOSTI UČITELŮ ŠKOL NEBUDEME DĚLAT ŽEBŘÍČEK ŠKOL NEBUDEME VYHODNOCOVAT ÚČAST / MÍRU NÁVRATNOSTI NEZVEŘEJÍME DATA O ŠKOLÁCH, PŘESTO POTŘEBUJEME VĚDĚT, O JAKOU ŠKOLU JDE ZABERE TO DESET MINUT ODKAZ NA ŠETŘENÍ

POVZDECHNUTÍ

GENERAL DATA PROTECTION REGULATION OBECNÉ NAŘÍZENÍ NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ i nadále možnost sdíleného DPO z krajského úřadu min. do 30. 6. 2019

POZVÁNÍ

FESTIVAL VĚDY A TECHNIKY Hodnotící konference II. ročníku soutěže vědeckých a technických projektů v Libereckém kraji, která se uskuteční 26. 9. 2018 od 10:00 do 13:00 hodin na Krajském úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec 2, 3. patro, zasedací místnost 326. Cílem konference je formou zkušeností z předchozích ročníků motivovat další školy k účasti v projektu „Krajský program vytváření a rozvíjení zájmu žáků o vědecké a technické obory v Libereckém kraji“. Potvrzení účasti: prostřednictvím návratky do 21. 9. 2018 na adresu amavet@amavet.cz. Vyvrcholením soutěže bude opět prezentace projektů před odbornou i širokou veřejností na krajském kole, které se uskuteční 19. 3. 2019 v Liberci. V kategorii Junior je určena žákům 6. – 9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií, v kategorii Středoškolák žákům středních škol. Výherci v kategorii Junior se zúčastní krátkodobé odborné stáže v zahraničí, v kategorii Středoškolák mají možnost postoupit do národního kola EXPO SCIENCE AMAVET 2019. Bližší informace o Programu vytváření a rozvíjení zájmu žáků o vědecké a technické obory v Libereckém kraji naleznete na informačním a vzdělávacím portálu EDULK.cz (samostatná sekce).

MÁ VLAST V PROMĚNÁCH JEDNOHO STOLETÍ ROK REPUBLIKY MÁ VLAST V PROMĚNÁCH JEDNOHO STOLETÍ výtvarně-historický projekt

DNY GIS LIBEREC 2018 12. 11. – 14. 11. 2018 budova G TU Liberec www.dnygis.cz

Leoš Křeček 485 226 647 I 739 541 530 I leos.krecek@kraj-lbc.cz Podnětný začátek 149. roku povinné školní docházky (v dnešním slova smyslu)