Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ÚVODEM.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ÚVODEM."— Transkript prezentace:

1 ÚVODEM

2 ZÁKON Č. 561/2004 SB., ŠKOLSKÝ ZÁKON
VE ZNĚNÍ NOVELY Č. 101/2017 SB. ZE DNE

3 § 22A – PRÁVA PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ
ZÁKON Č. 101/2017 SB. § 22A – PRÁVA PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ § 22B – POVINNOSTI PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ § 31 – VÝCHOVNÁ OPATŘENÍ § 57 – CÍLE STŘEDNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ § 160 – FINANCOVÁNÍ

4 § 22a Práva pedagogických pracovníků Pedagogičtí pracovníci mají při výkonu své pedagogické činnosti právo na zajištění podmínek potřebných pro výkon jejich pedagogické činnosti, zejména na ochranu před fyzickým násilím nebo psychickým nátlakem ze strany dětí, žáků, studentů nebo zákonných zástupců dětí a žáků a dalších osob, které jsou v přímém kontaktu s pedagogickým pracovníkem ve škole, aby nebylo do jejich přímé pedagogické činnosti zasahováno v rozporu s právními předpisy, na využívání metod, forem a prostředků dle vlastního uvážení v souladu se zásadami a cíli vzdělávání při přímé vyučovací, výchovné, speciálněpedagogické a pedagogicko-psychologické činnosti, volit a být voleni do školské rady, na objektivní hodnocení své pedagogické činnosti.

5 § 22b Povinnosti pedagogických pracovníků Pedagogický pracovník je povinen vykonávat pedagogickou činnost v souladu se zásadami a cíli vzdělávání, chránit a respektovat práva dítěte, žáka nebo studenta, chránit bezpečí a zdraví dítěte, žáka a studenta a předcházet všem formám rizikového chování ve školách a školských zařízeních, svým přístupem k výchově a vzdělávání vytvářet pozitivní a bezpečné klima ve školním prostředí a podporovat jeho rozvoj, zachovávat mlčenlivost a chránit před zneužitím osobní údaje, informace o zdravotním stavu dětí, žáků a studentů a výsledky poradenské pomoci školského poradenského zařízení a školního poradenského pracoviště, s nimiž přišel do styku, poskytovat dítěti, žáku, studentovi nebo zákonnému zástupci nezletilého dítěte nebo žáka informace spojené s výchovou a vzděláváním.

6 § 31 (2) Ředitel školy nebo školského zařízení může v případě závažného zaviněného porušení povinností stanovených tímto zákonem nebo školním nebo vnitřním řádem rozhodnout o podmíněném vyloučení nebo o vyloučení žáka nebo studenta ze školy nebo školského zařízení. V případě zvláště závažného zaviněného porušení povinností stanovených tímto zákonem ředitel vyloučí žáka nebo studenta ze školy nebo školského zařízení. To neplatí pro zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy a zařízení pro preventivně výchovnou péči podle zákona upravujícího ústavní a ochrannou výchovu a preventivně výchovnou péči. V rozhodnutí o podmíněném vyloučení stanoví ředitel školy nebo školského zařízení zkušební lhůtu, a to nejdéle na dobu jednoho roku. Dopustí-li se žák nebo student v průběhu zkušební lhůty dalšího zaviněného porušení povinností stanovených tímto zákonem nebo školním nebo vnitřním řádem, může ředitel školy nebo školského zařízení rozhodnout o jeho vyloučení. Žáka lze podmíněně vyloučit nebo vyloučit ze školy pouze v případě, že splnil povinnou školní docházku.

7 § 31 (3) Zvláště hrubé opakované slovní a úmyslné fyzické útoky žáka nebo studenta vůči zaměstnancům školy nebo školského zařízení se vždy považují za závažné nebo vůči ostatním žákům nebo studentům se považují za zvláště závažné zaviněné porušení povinností stanovených tímto zákonem. … (5) Dopustí-li se žák nebo student jednání podle odstavce 3, oznámí ředitel školy nebo školského zařízení tuto skutečnost orgánu sociálně-právní ochrany dětí, jde-li o nezletilého, a státnímu zastupitelství do následujícího pracovního dne poté, co se o tom dozvěděl.

8 § 57 Cíle středního vzdělávání (1) Střední vzdělávání rozvíjí vědomosti, dovednosti, schopnosti, postoje a hodnoty získané v základním vzdělávání důležité pro osobní rozvoj jedince. Poskytuje žákům obsahově širší všeobecné vzdělání nebo odborné vzdělání spojené se všeobecným vzděláním a upevňuje jejich hodnotovou orientaci. Střední vzdělávání dále vytváří předpoklady pro plnoprávný osobní a občanský život, samostatné získávání informací a celoživotní učení, pokračování v navazujícím vzdělávání a přípravu pro výkon povolání nebo pracovní činnosti.

9 (2) Při vytváření předpokladů pro výkon povolání nebo pracovní činnosti školy VYVINOU ÚSILÍ spolupracovat se zaměstnavateli, je-li to s ohledem na obor vzdělání vhodné a možné, zejména tím, že se zaměstnavateli projednávají školní vzdělávací programy, zaměstnavatele zapojí do tvorby koncepčních záměrů rozvoje školy, zabezpečují, aby se praktické vyučování uskutečňovalo v souladu s tímto zákonem v části také na pracovištích fyzických nebo právnických osob, které mají oprávnění k činnosti související s daným oborem vzdělání, umožňují účast odborníka z praxe v rámci teoretické odborné přípravy ve škole, umožňují účast odborníka z praxe u profilové části maturitní zkoušky, zabezpečují ve spolupráci se zaměstnavateli další vzdělávání a stáže pedagogických pracovníků teoretického i praktického vyučování u zaměstnavatelů. (3) Ředitel školy může vytvořit poradní sbor ze zaměstnavatelů za účelem spolupráce se zaměstnavateli podle odstavce 2.

10 REFORMA FINANCOVÁNÍ

11 4.005 STANOVISEK / DOTAZNÍKŮ K NEPEDAGOGŮM MŠ 43,1 % ZŠ 47,8 %
MŠ a ZŠ 46,5 % SŠ 29,3 % byrokracie jiných resortů, přesun do práce pedagogů, správce sítě, správní agendy, BOZP

12 ZÁKON Č. 563/2004 SB., O PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍCÍCH

13 SABATIKL

14 REVIZE INKLUZE

15 REDIAGNOSTIKA JE ZRYCHLENÁ

16 PAMLSKOVÁ VYHLÁŠKA

17 PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

18 DOHODOVACÍ ŘÍZENÍ

19 STŘET ZÁJMŮ

20 ČSN 73 4400 – PREVENCE KRIMINALITY – ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

21 STŘEDNĚDOBÝ VÝHLED ROZPOČTU
A ROZPOČET

22 Municipální všeobecně vzdělávací zařízení Lyceum č
Municipální všeobecně vzdělávací zařízení Lyceum č. 3 Traktorozavodského obvodu, Volgograd Obecné zařízení studijního a vzdělávacího typu č. 25, střední škola I. – III. stupně, přírodovědné a matematické lyceum, centrum mimoškolního vzdělávání „Lira“, Kirovohradská městská, Rady Kirovohradská oblast

23 SBĚR DAT PRO KATALOG OBORŮ / ATLAS ŠKOLSTVÍ
@ LENKA KOČOVÁ

24 POTRAVINOVÁ POMOC DĚTEM V LIBERECKÉM KRAJI III
POTRAVINOVÁ POMOC DĚTEM V LIBERECKÉM KRAJI III. PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

25 KARIÉROVÝ PORADCE

26 NAKAP & ČMIGR

27 Reminiscence esence

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39 LEOŠ KŘEČEK I DĚKUJI


Stáhnout ppt "ÚVODEM."

Podobné prezentace


Reklamy Google