Curling Noblesa na ledu….

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Advertisements

Fotbal Kopaná Fočus.
KOPANÁ.
Beach rugby
BASKETBAL II..
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
BASKETBAL.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Volejbal.
Prezentace o Hawk eye. Hawk eye (jestřábí oko) Je elektronický systém monitorující dopady míčků nejčastěji při tenise a kriketu.
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Fotbal.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Zimní sporty.
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
ATLETIKA.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
CURLING.
Basketbalová pravidla
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Stolní tenis.
BADMINTON.
PYRAMIDA Celá čísla.
Basketbalová pravidla
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 2.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Pátá lekce – utkání, praktická aplikace pravidel (rozhodování) (90 minut – teorie, praxe) Tento.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva: Trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
BADMINTON.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Basketbalová pravidla
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Odbíjená – základní pravidla
Transkript prezentace:

Curling Noblesa na ledu…

Historie 16. století v oblastech Skotska Perth byla údajně v roce 1716 sepsána první pravidla. Organizování curlingu - „Grand Caledonian Curling Club“ (1838 ve Skotsku), následně „Royal Caledonian Curling Club“. 19. století - dále do Evropy a Severní Ameriky či na Nový Zéland. 1966 - Mezinárodní curlingová federace (World Curling Federation, WCF). 1975 - European Curling Federation, ECF). Český svaz curlingu (ČSC) -1990. ZOH - 1924. Na hrách v letech 1932, 1988 a 1992 byl curling jako ukázkový sport. Od OH v Naganu v roce 1998 plnohodnotný 1975 ME mužů i žen a od té doby se uskutečňuje pravidelně každým rokem. 2005 - evropský šampionát smíšených družstev.

Hřiště dráha 42,5 m na délku a minimálně 4,27 m na šířku (obvykle však 4,75 m). Jednotlivé prvky jsou na dráze vyznačeny tak, aby umožňovaly hru z obou kratších konců.  Na koncích dráhy jsou vyznačeny soustředné cílové kruhy (vzdálenost středů těchto kruhů je 34,75 m)

Hra Dvě čtyřčlenná družstva - „lead“ (ten vypouští jako první), dále „second“, „third“ a posledním je „fourth“. Nejčastěji se stává, že třetí hráč v pořadí je zároveň "viceskip" a čtvrtý je "skip". Skip je klíčovým hráčem - své kameny vypouští jako poslední, rozhodujícím způsobem určuje taktiku celého družstva. Pořadí hráčů a určení pozic skip a viceskip se musí určit před zápasem a nelze ho měnit. Hraje se na osm či deset kol (nazývané také pojmem „end“). Cíl - umístit a udržet co možná nejvyšší počet kamenů svého družstva co nejblíže ke středu cílových kruhů a současně v tomtéž zabránit soupeřící straně (vhodným umístěním svých odhozených kamenů nebo metením). Kameny mimo hrací pole, tedy nedostaly se za hog line, přejely za back line nebo se dotkly postranní čáry, jsou z kola vyřazovány.

Průběh hry…)) https://www.youtube.com/watch?v=iYcYaUBaEeI https://www.youtube.com/watch?v=HirqPR1wjs4

Kam zasáhnout a čím …

Vedení kamene

Vozíčkáři

Kameny jsou drahé…