Vzor pro tvorbu prezentací akcí TP SIŽI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Advertisements

Technologická platforma Strojírenská výrobní technika TPSVT - Ing. Jan Smolík,Ph.D; Ing. Oldřich Paclík, CSc., Ing. Leoš Mačák, Ing. Bedřich Musil Zasedání.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
1. Význam a úloha malých a středních podniků (MSP) v HORIZON 2020 Táňa Perglová Ředitelka sekce, delegát ČR v programovém výboru SMEs and Access to risk.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Co je program CEF? Nástroj pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility – CEF) je zaměřen na poskytování finanční pomoci Unie na transevropské sítě.
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Jednotný evropský železniční prostor
Náměty pro činnost Národního fóra
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Evropský návratový fond (ENF)
Univerzitní město Olomouc
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Rychlá železnice, kvalitní dopravní obslužnost, plány a realita
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Základní informace o programu
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Centralizované rozvojové projekty 2017
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Technologická platforma silniční doprava
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Národní akční plán čisté mobility
Inovace VOV informace o projektu
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Inovační strategie ČR a nástroje podpory MPO
Vítáme Vás v Luhačovicích
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Vzor pro tvorbu prezentací akcí TP SIŽI 12.2.2015 Národní technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018 Workshop: Interakce vozidlo - trolej VUT Brno 12.2.2015

„Interoperabilita železniční infrastruktury“ Podněty a cíle vytvoření Technologické platformy „Interoperabilita železniční infrastruktury“ Priorita EU k dosažení interoperability transevropského železničního systému Operační program MPO ČR Podpora podnikání a inovace Konkurenceschopnost českého železničního průmyslu podpořená projekty a činností VaV k dosažení interoperability prostředí národní železnice a obchodních záměrů členů TP s využitím dotačních národních a evropských programů TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018 TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Členská základna TP IŽI TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Expertní skupiny TP IŽI Expertní skupiny technických podsystémů Infrastruktura nová generace výhybek geometrická poloha koleje bezstyková kolej v obloucích velmi malých poloměrů optimalizace údržby svršku a spodku Řízení a zabezpečení ATO lokalizace GNSS kompatibilita ERTMS nová generace řízení jízdy vlaku vývoj RBC Energie výzkum energetické náročnosti jízdy vlaku přechod napájecího systému na 25kV Rozhraní silové účinky mezi vozidlem a tratí stacionární zkoušky kolejových vozidel hluk a vibrace Expertní skupiny s komplexním zaměřením činnosti Systém Solutions Výzkum IRRB systémová podpora interoperability výzkum inteligentního dopravního systému nové prvky a systémy infrastruktury evropská spolupráce TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018 TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Technologická platforma „Interoperabilita železniční infrastruktury“ Aktivity v evropských strukturách Evropská asociace železničního průmyslu Evropská asociace železničních podniků ERRAC ERA N.B.Rail UNIFE EFRTC CER UIC EIM členství -zastoupení ČR spolupráce ve WG podpora expertů účast expertů návrhy projektů účast expertů účast expertů spolupráce Technologická platforma „Interoperabilita železniční infrastruktury“ podpora zástupců skupinou expertů & navazující mezinárodní spolupráce TP ES, SK, SI, SE podíl na tvorbě předpisů pro evropskou železniční interoperabilitu (CEN, CENELEC, ETSI, ACRI příprava tematických projektů TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018 TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Prováděcí dokumenty Technologické platformy IŽI Hlavní předmět zájmu širší účast TP na řešení projektů Společného podniku Shift2Rail a jeho informačních programů, které navazují na železniční kapitolu programu H2020. Koordinační činnost v oblasti průmyslových ( a souvisejících společenských ) výzev železničního stavebnictví a průmyslu Technologický foresight ( předvídavost, prozíravost ) Koordinace českých podnikatelských subjektů, výzkumných ústavů a univerzit v přístupu do evropského programu HORIZONT 2020, včetně SHIFT2RAIL, a dalších evropských programů Prováděcí dokumenty Technologické platformy IŽI Ucelený přehled strategií a analýz do roku 2020 (UPSA) Strategická výzkumná agenda (SVA) Implementační akční plán (IAP) TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018 TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Zdroje výzkumných a inovačních témat HORIZON 2020 FOSTER RAIL Shift2Rail Evropské partnerské platformy MASTER PLAN OPEN CALLS Společenské výzvy Implementace závěrů projektu Realizace společných témat PTFE Spain KTH Sweden Národní organizační struktury MDČR – dokumenty ČR a EU, odborné studie v oblasti železniční dopravy TAČR - projekty aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací MPO, Czechinvest – Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost SFDI – výzvy programu „Příspěvky na nové technologie“ SŽDC – výzvy programu technického rozvoje, projekty CEF Connection Europe Facility TP – projekty z vlastních a dotačních zdrojů průmyslových podniků členů platformy TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Ucelený přehled strategií a analýz TP do roku 2020 analytická východiska pro přípravu záměrů technologického rozvoje přehled aktivit členů platformy pro zpracování představy o možné účasti v budoucích průmyslových výzvách a technologickém foresightu v oblastech výstavby tratí rychlých spojení a přípravy jejich provozování přechodu na jednotnou napájecí soustavu 25 kV 50 Hz realizace systému ERTMS na tratích v ČR managementu údržby železniční infrastruktury specifických projektů komplexní zhodnocení využitelnosti výsledků aktivit pro zajištění aktuálních potřeb rozvoje národní i evropské železniční infrastruktury překážky bránící akceptovat tempo evropských partnerů v rozvoji železniční infrastruktury České republiky (především výstavby tratí Rychlých spojení) výchova a vzdělávání odborníků v oblasti železniční dopravy zaměření strategických studií k vymezení věcného rámce klíčových segmentů výzkumu, vývoje a inovací Ucelený přehled strategií a analýz TP do roku 2020 TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Strategická výzkumná agenda Implementace interoperability evropského železničního systému do českého právního řádu Projekty a další aktivity přispívající k souladu produkce průmyslu s požadavky evropské interoperability Projekty rámcových programů Vyřešené a současně řešené projekty Nově připravované projekty Příspěvek technologické platformy k postupu evropské železniční interoperability TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Implementační akční plán projektu „I-železnice“ „ Interoperabilita - inovační proces konkurenceschopnosti udržitelného železničního systému “ aktuální stav přípravy a postupu implementace železniční interoperability v ČR oblasti působnosti Technických specifikací pro interoperabilitu (TSI) národní dokumenty návazné na rozhodnutí Směrnic EP a Rady národní priority ČR v kontextu postupu interoperability evropského železničního systému národní implementační plán klíčového systému interoperability ERTMS charakteristika forem a prostředků podpory výzkumu, vývoje a inovací v ČR aktualizovaná východiska pro činnost platformy souhrnné strategické cíle projekty platformy s možností využití výsledků jejich řešení v průmyslové a provozní praxi TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Základní pilíře činnosti TP ve smyslu IV. železničního balíčku EP Technologický foresight Průmyslové výzvy Management údržby infrastruktury Systém řízení a zabezpečení ERTMS Výzkum, vývoj, inovace Rychlá železniční spojení v ČR Jednotná napájecí soustava v ČR Výchova a vzdělávání Evropská spolupráce TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018

Děkujeme za pozornost komplexní informace o Technologické platformě „Interoperabilita železniční infrastruktury“ www.sizi.cz Ing. Petr Kolář GŘ SŽDC odbor strategie E-mail: Kolarpetr@szdc.cz Ing. Zdeněk Kaufmann TP IZI E-mail: zkf@outlook.cz TPSD Konference Technologické trendy v silniční dopravě. Olomouc 27.11.2018