TATO PREZENTACE SLOUŽÍ JAKO VZOR - MŮŽETE JI POUŽÍT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnebné oblasti v České republice
Advertisements

 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Krkonošský národní park
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Charakteristika kraje
Chráněná území České republiky
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
Česká republika Horopis II.
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
Kartografie a topografie
Přírodní předpoklady cestovního ruchu
Česká republika Hlavní město Praha
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Název kraje Obr. Typický prvek kraje - přírodní. Znak a vlajka a mapa kraje v rámci ČR.
Olomoucký kraj přírodní poměry
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Karlovarský kraj: Přírodní poměry
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
Moravskoslezské Beskydy
Naučná stezka okolím naší školy Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
VY_32_INOVACE_11_Počasí a podnebí
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
Význam KRNAPu ● Krkonoše hrály velmi významnou roli při zalednění Evropy při poslední době ledové. Právě o masiv Krkonoš se zastavil severský ledovec a.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Půda Anotace: Materiál je určen k výuce pracovních činností (pěstitelství) v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi o půdě, jejím vzniku.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Dlouhodobá praktická maturitní práce
Národní park Berchtesgaden
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_08_20 Slovensko
PROJEKT KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
ŠKOLY PRO VENKOV.
Národní park Vysoké Tatry
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Název země Jméno | Učitel | Ročník.
Název země Jméno | Ročník.
Prezentace Jiří Šebesta
Ústecký kraj.
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CHŘIBY.
Název země Jméno Učitel Ročník.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
9 BIOMY.
PRO ZÁJEMCE O FOTOGRAFOVÁNÍ
Prírodné spoločenstvo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Obhajoba maturitní práce
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
Jak na vrstevnice s pomocí aplikace LandscapAr
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
Úprava rozsáhlého dokumentu
Poznávání měst Kalenská.
Transkript prezentace:

TATO PREZENTACE SLOUŽÍ JAKO VZOR - MŮŽETE JI POUŽÍT OBSAH PREZENTACE: - nadpis - minimální velikost písma 40 - text - ŽÁDNÝ DALŠÍ TEXT DO PREZENTACE NEDÁVEJTE!!! VŠECHNY INFORMACE SDĚLÍTE ÚSTNĚ!!! - velké NEROZMAZANÉ obrázky   Váš výklad k prezentaci: POLOHA - ukázat na mapě ČR, kde CHKO/NP leží, popsat (v jakém kraji, mezi jakými městy) HISTORIE - kdy a proč CHKO/NP vznikl, dřívější osídlení, jaké je dnes poslání CHKO/NP CHARAKTERISTIKA - rozloha, popis krajiny (jaké typy krajiny se tu vyskytují, význačné vodní toky, vodopády, jeskyně, nejvyšší bod, průměrná nadmořská výška a teplota, srážky, horninové složení, jsou tu naučné stezky?) FAUNA - alespoň 5 živočichů, kteří jsou pro tuto oblast typičtí nebo se vyskytují jen zde (endemité) FLÓRA - alespoň 5 rostlin, které jsou pro tuto oblast typické nebo se vyskytují jen zde (endemité) - toto je jediná stránka, kam můžete k obrázkům dopsat názvy! PŘÍRODNÍ ÚTVARY - alespoň 3 - jedete sem na výlet a tyto přírodní skvosty určitě nesmíte minout :-) - ke každému přírodnímu útvaru nezapomeňte uvést i informace, proč je toto místo významné ZAJÍMAVOST - přírodní, kulturní, architektonická, ... POUŽITÉ ZDROJE - uveďte alespoň 2 různé zdroje, ze kterých jste čerpali informace - můžete mít informace napsané na papíru, kam můžete nahlédnout, pokud si nebudete moci vzpomenout - min. 75% výkladu byste měli umět zpaměti! TATO PREZENTACE SLOUŽÍ JAKO VZOR - MŮŽETE JI POUŽÍT PREZENTACI PŘINESTE DO ŠKOLY NEJLÉPE NA FLASH DISKU. NIC MI NEPOSÍLEJTE! POKUD BUDETE MÍT PREZENTACI V MAILU, PŘIJĎTE O PŘESTÁVCE, ABYSTE SI JI VČAS OTEVŘELI! VÁHA ZNÁMKY: 6

NÁZEV (např. TATRANSKÝ NÁRODNÍ PARK) JMÉNO A PŘÍJMENÍ, TŘÍDA

POLOHA

HISTORIE

CHARAKTERISTIKA

FAUNA

FLÓRA

PŘÍRODNÍ ÚTVARY

ZAJÍMAVOST

POUŽITÉ ZDROJE např. http://spravatanap.sk/web/index.php/2012-08-24-09-58-43/zakladne-informacie- sk TATRY - Turistický sprievodca v panorámach, Tatraplan, 2016

DĚKUJI ZA POZORNOST