Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název země Jméno Učitel Ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název země Jméno Učitel Ročník."— Transkript prezentace:

1 Název země Jméno Učitel Ročník

2 Kde se země nachází Uveďte, na kterém kontinentu se země nachází a se kterými zeměmi sousedí. Vložte mapu země.

3 Zeměpisné údaje o zemi Uveďte všechny významné řeky, jezera, pohoří a další zeměpisné údaje o dané zemi. Vložte obrázek některého z významných geografických úkazů země.

4 Klimatické podmínky v zemi
Uveďte, jaké je v průběhu roku v zemi typické počasí. Vložte obrázek ilustrující některé roční období dané země.

5 Příroda v zemi Vložte obrázek rostliny nebo zvířete žijícího v zemi.
Popište některá původní zvířata a rostliny, které se v zemi vyskytují. Vložte obrázek rostliny nebo zvířete žijícího v zemi.

6 Historie země Vytvořte časovou přímku s nejdůležitějšími historickými události dané země. Popis události č. 1 Popis události č. 2 Popis události č. 3 Popis události č. 4 Popis události č. 5 Popis události č. 6 Popis události č. 7 Popis události č. 8 1. datum 2. datum 3. datum 4. datum 5. datum 6. datum 7. datum 8. datum Popis události Přidejte na časovou osul klíčové události v dějinách země.

7 Zvyky a tradice Sem vložte obrázek ilustrující zvyky nebo tradice.
Uveďte důležité zvyky a tradice udržované v dané zemi. Zahrňte informace o lidových oslavách a jejich účastnících. Sem vložte obrázek ilustrující zvyky nebo tradice.

8 Politické uspořádání země
Vysvětlete, jakým způsobem jsou v zemi přijímány a měněny zákony. Uveďte, jakým způsobem jsou vybíráni volení zástupci. Vložte obrázek hlavy státu.

9 Ekonomika země Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.
Uveďte zboží a služby vyráběné v dané zemi. Jakým způsobem si lidé obvykle vydělávají na živobytí? Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.

10 Turistika v zemi Uveďte zajímavá místa, která by mohla zajímat návštěvníky z jiných zemí. Vložte obrázek některého z turisticky zajímavých míst země.


Stáhnout ppt "Název země Jméno Učitel Ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google