Výzva č. 2 MAS Šumavsko Komunitní centra

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Finanční řízení Lenka Geržová. Rozpočet Sestavování rozpočtu do žádosti o podporu.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Program semináře Představení výzvy Podporované aktivity Indikátory
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
k chystané výzvě MAS zaměřené na prorodinná opatření
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Sociální podnikání Seminář pro žadatele,
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Projektová žádost a přílohy
Úřad práce České republiky
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář pro příjemce OPVK
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Operační program Zaměstnanost
Operační program Zaměstnanost
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
v rámci výzev MAS Slezská brána v OPZ
Výzva MAS č. 3 z OPZ: PRORODINNÁ OPATŘENÍ
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Podpora sociálního podnikání a zaměstnanosti znevýhodněných skupin I.
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Seminář pro žadatele IROP – Infrastruktura vzdělávání
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vzniku a činnosti komunitních center I.
Výzva č. 2/19_OPZ_MAS Karl_04 Sociální podnikání
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Výzva č. 1/19_OPZ_MAS Karl_02 Zaměstnanost
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Operační program Zaměstnanost
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Výzva MAS č. 1 z OPZ: Zaměstnanost
Výzva MAS Otevřené zahrady Jičínska z. s
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Výzva č. 2 MAS Šumavsko Komunitní centra Seminář pro Výběrovou komisy 10.10.2017 Malenice

Program semináře: Představení výzvy Seznam projektů ve výzvě č. 2 MAS Šumavsko Podporované aktivity Indikátory Způsobilost výdajů Proces hodnocení a výběr projektů

Představení výzvy Komunitní centra

Základní informace: Číslo výzvy 148/03_16_047/CLLD_15_01_114 FINANČNÍ ALOKACE VÝZVY Rozhodná pro výběr projektů k financování: 3 593 000,- Kč Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 400 000,- Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 3 593 000,- Kč Maximální délka projektu: 36 měsíců Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu: 31. 8. 2021 FORMA PODPORY: ex - ante

Aktivity Komunitního centra Prachatice KreBul o.p.s. 1 055 462,50 Pořadí Projekt č. Název projektu Název žadatele Právní forma žadatele Celkové způsobilé výdaje (CZK) Z toho podpora (CZK) Kumulovaný součet CZV (CZK) 1. CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0008108 Aktivity Komunitního centra Prachatice KreBul o.p.s. 1 055 462,50 2. CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0008107 Provoz Komunitního centra Markéta Společnost sv. Zdislavy z Lemberka 1 036 100 2 091 562,5

Představení výzvy - Oprávnění žadatelé a cílové skupiny Místní akční skupina; Obce; Dobrovolné svazky obcí; Organizace zřizované obcemi; Organizace zřizované kraji; Příspěvkové organizace; Nestátní neziskové organizace; Obchodní korporace; OSVČ; Poradenské a vzdělávací instituce; Poskytovatelé sociálních služeb; Profesní a podnikatelská sdružení; Sociální partneři; Školy a školská zařízení.

Představení výzvy - Oprávnění žadatelé a cílové skupiny Osoby sociálně vyloučené a osoby sociálním vyloučením ohrožené Osoby se zdravotním postižením (včetně osob s duševním onemocněním) Osoby s kombinovanými diagnózami Osoby ohrožené specifickými zdravotními riziky Osoby pečující o malé děti Osoby pečující o jiné závislé osoby Rodiče samoživitelé Neformální pečovatelé a dobrovolníci působící v oblasti sociálních služeb a sociální integrace Osoby ohrožené domácím násilím a závislostmi Osoby ohrožené vícenásobnými riziky Sociální pracovníci Pracovníci v sociálních službách

Podporované aktivity

Podporované aktivity Komunitní sociální práce Komunitní centra Nepodporované aktivity popis podporovaných a nepodporovaných aktivit naleznete v příloze výzvy č. 5

Indikátory

Indikátory - Indikátory se závazkem – navázaná sankce za nesplnění Hodnoty, které jsou chápány jako závazek žadatele, kterého má dosáhnout díky realizaci projektu Povinnost naplnit indikátory Kód Název indikátoru Měrná jednotka Typ indikátoru 60000 Celkový počet účastníků Osoby Výstup 67001 Kapacita podpořených služeb Místa 55102 Počet podpořených komunitních center Zařízení 67010 Využívání podpořených služeb Výsledek

Způsobilost výdajů

Způsobilost výdajů - Věcná způsobilost Osobní náklady Mzdy a platy pečujících osob – pracovní smlouvy (PS), dohoda o pracovní činnosti (DPČ), dohoda o provedení práce (DPP) Cestovné Cestovné v tuzemsku u pečujících osob spadá do nepřímých nákladů projektu, cestové dětí nemůže být součástí projektového rozpočtu. Nákup zařízení, vybavení a spotřebního materiálu Způsobilým výdajem projektu je vybavení samotného zařízení, které je pracovištěm pečujících osob (nábytek, hračky, hry, výtvarné či sportovní potřeby, vybavení pro příměstské tábory apod.). Pozor na kancelářské potřeby, které spadají do nepřímých nákladů. Nájem či leasing zařízení a vybavení budov Smlouva o nájmu musí být uzavřená přímo příjemcem podpory nebo partnerem. Nájemné využívané k administraci projektu je součástí nepřímých nákladů. Odpisy

Způsobilost výdajů - Věcná způsobilost Drobné stavební úpravy Z přímých nákladů je možno financovat stavební úpravy prostor zařízení určených pro práci s dětmi. V případě stavebních úprav pro projekt samotný (např. pracoviště projektového manažera) by se jednalo o nepřímé náklady. Nákup služeb Do této kapitoly je možné zařadit také služby péče o děti (v případě, že by vychovatelky nebyly členkami realizačního týmu a pracovaly by na živnostenský list). Přímá podpora cílové skupiny Z rozpočtu lze hradit výdaje spojené se zapojením cílové skupiny do projektu

Proces hodnocení a výběru projektů

Proces hodnocení a výběru projektu Výsledkem výběru je seznam žádostí o podporu, které MAS navrhuje ke schválení - tento seznam předá MAS Řídícímu orgánu OPZ – ŘO OPZ provede závěrečné ověření způsobilosti vybraných projektů a kontrolu administrativních postupů MAS

Proces hodnocení a výběru projektu - Věcné hodnocení Druhá fáze hodnocení projektů Hodnocení kvality Provádí Výběrová komise MAS Šumavsko (min. tříčlenná, složená ze zástupců VK) na základě zpracovaného odborného posudku Pouze žádosti o podpory, které uspěly v 1. fázi hodnocení Lhůta max. 50 pracovních dnů od ukončení hodnocení FN a P Mohou být Výběrovou komisí vymezeny podmínky pro úpravu projektů ze strany žadatele, za kterých by měl být projekt podpořen

Proces hodnocení a výběru projektu - Věcné hodnocení Skupina kritérií (max. počet bodů) Název kritéria (max. počet bodů) I. Potřebnost (35) Vymezení problému a cílové skupiny (35) II. Účelnost (30) Cíle a konzistentnost projektu (25) Způsob ověření dosažení cíle projektu (5) III. Efektivnost a hospodárnost (20) Efektivita projektu, rozpočet (15) Adekvátnost indikátorů (5) IV. Proveditelnost (15) Způsob realizace aktivita jejich návaznost (10) Způsob zapojení cílové skupiny (5)

Proces hodnocení a výběru projektu - Věcné hodnocení Výběrová komise odpovídá u každého kritéria na Hlavní otázku (+ pomocné podotázky) Využívá 4 deskriptory: 1. Velmi dobré 100 % max. dosažitelného počtu bodů v kritériu 2. Dobré 75 % max. dosažitelného počtu bodů v kritériu 3. Dostatečné 50 % max. dosažitelného počtu bodů v kritériu 4. Nedostatečné 25 % max. dosažitelného počtu bodů v kritériu Deskriptor 4 je eliminační – získání tohoto deskriptoru nejméně u jednoho kritéria -> Žádost o podporu nesplnila podmínky věcného hodnocení

Proces hodnocení a výběru projektu - Věcné hodnocení Max. počet bodů věcného hodnocení - 100 bodů Žádost musí získat min. 50 bodů, aby splnila podmínky věcného hodnocení a všechny hlavní otázky musí být hodnoceny deskriptory 1 – 3 MAS zasílá informaci o výsledku hodnocení -> lhůta 15 kalendářních dní ode dne doručení informace na podání Žádosti o přezkum u negativně hodnocených Žádostí o podporu

Proces hodnocení a výběru projektu - Výběr projektů Provádí Rada spolku MAS do 30 pracovních dní od ukončení věcného hodnocení Rada spolku MAS stanoví pořadí projektů a provede výběr Žádostí o dotaci dle bodového hodnocení a aktuálních finančních prostředků alokovaných na danou výzvu v souladu s nastavenými postupy MAS Šumavsko Rada spolku MAS nemůže měnit pořadí projektů ani hodnocení žádosti o podporu MAS současně upozorňuje, že tento závěr ještě předává k závěrečnému ověření způsobilosti projektů a ke kontrole administrativních postupů na ŘO OPZ

Proces hodnocení a výběru projektu - Hodnocení a výběr projektů – shrnutí a lhůty Věcné hodnocení: do 50 pracovních dní ze strany MAS (po ukončení FN a P) Odvolání: do 15 kalendářních dní ze strany žadatele (po obdržení výsledku - prostřednictvím depeše se lze statutární zástupce může vzdát odvolání) Výběr projektů: do 30 pracovních dní ze strany MAS (po ukončení věcného hodnocení)

Proces hodnocení a výběru projektu - Hodnocení a výběr projektů – shrnutí a lhůty Závěrečné ověření způsobilosti: ŘO provádí neprodleně dle administrativních kapacit Vydání právního aktu u doporučených žádostí: do 3 měsíců ze strany ŘO OPZ Odeslání první zálohové platby: do 10 pracovních dní od vydání právního aktu Další zálohové platby v půlročním intervalu – vždy se Zprávou o realizaci projektu

DĚKUJEME ZA VAŠI POZORNOST