ARTOTÉKA - rosteme s uměním

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Eliška Klimentová, CVTI SR. - obohacují bežný knihovnický katalog o různé prvky - intuitivní rozhraní (které se nemusí nikdo dlouho učit) - vyhledávání.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
Knihovny – zdroj informací OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
Jak citovat informační zdroje Citace jsou nezbytnou součástí odborného textu. Hlavním smyslem citování je zachytit myšlenkové vazby mezi originálním textem.
Nástroje a prostředky CCR VM k podpoře cestovního ruchu Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Výroční konference cestovního.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Literární v Ě DA MGR. MICHAL OBLOUK. -zkoumá krásnou literaturu, částečně i ústní lidovou slovesnost -jako soubor disciplín vznikla v 19. století, teoretické.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Seriály v Souborném katalogu ČR Knihovny současnosti Seč 2004 Danuše Vyorálková.
Společnost a informační prostředí. Informační prostředí Odborné poznatky uložené v dokumentech Instituce a jednotlivci přispívající ke komunikaci informací.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Věcné autority v roce 2016
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Statistika za rok 2016 – okres Zlín
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Masarykova knihovna ve Vsetíně
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Portál knihoven
ARTE POVERA Tematická oblast
Společenská odpovědnost ve školství
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Sémantické aspekty katalogizace VI
Seriály v Souborném katalogu ČR
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Knihovny pod jednou střechou
Databáze MS ACCESS 2010.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích
Přehled pro vytvoření šablony
Městská knihovna Znojmo
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Formální úprava rešerše
Propojení UIS s knihovnami
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Seriály v Souborném katalogu ČR
Elektronické informační zdroje pro obor pedagogika
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Zlata Houšková, Vít Richter
Příprava koncepce národní analytické bibliografie
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Jak přispívat do Souborného katalogu ČR
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
Pozor, vyhledání probíhá i v plném textu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Řešení AKS pro muzea a galerie
Problematika malých muzejních knihoven
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Kultura a problematika přístupnosti kulturního bohatství ve vzdělávání neslyšících žáků ZŠ Mgr. et MgA. Mariana Koutská katedra speciální pedagogiky, Pedagogická.
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Klíčové aktivity projektu
EBSCO - základní vyhledávání
Řešení AKS pro muzea a galerie
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

ARTOTÉKA - rosteme s uměním artoteka.moravska-galerie.cz katalog.moravska-galerie.cz Judita Matějová Knihovna MG v Brně judita.matejova@moravska-galerie.cz Táňa Šedová MG v Brně tana.sedova@moravska-galerie.cz

Inspirace MUSA, Vídeň Městská knihovna v Praze Linec Bonn Kremž Alte Schmiede, Vídeň

Budování umělecké sbírky

Jak to funguje?

Uživatelé / cílové skupiny

Poslání Doprovodné programy Zprostředkování umění široké veřejnosti Podpora současných umělců Propojení umělců a zájemců o vizuální kulturu Doprovodné programy

Katalog artotéky

Katalog artotéky

Katalog artotéky

Artotéka Moravské galerie v knihovním systému Verbis a výpůjční služby uměleckých děl v Knihovně MG Judita Matějová, Knihovna MG v Brně judita.matejova@moravska-galerie.cz

Katalogizace umělecký děl Knihovní systém Verbis, od firmy KpSys – v knihovně MG od r. 2010 tehdejší KpWin V modulu katalogizace fondy: Monografie Periodika Články Staré tisky

Fond Artotéka KpSyS provedl integraci dat knihovny a data artotéky do jednoho knihovního systému Verbis, vytvoření nové fondu Artotéka Dva webové katalogy Portaro - provázanost Uživatelům se nabízí komplexní informace o určitém autorovi knihy, články, umělecká díla, webové stránky, fotografie …

Editace bibliografického záznamu uměleckého díla Vytvoření nového pracovního listu Přidání podpolí v poli 900 933 výtvarný druh, 935 materiál, 936 technika, 937 žánr, 938 emoce, 939 formát, 959 datum – rozsah Katalogizace díla prováděna na základě textových podkladů dodaných přímo od autorů a kurátorů MG s dílem v ruce

Autoritní záznam 1. Nová pole - 689 artotéka-anotace a/ text b/ autor anotace - 1200 artotéka-autor fotografie 2. Připojené externí soubory – fotografie, životopis, recenze Při stahování autorit z databáze Národních autorit: možnost vytvoření duplicit pozor při slučování záznamů

Uložení děl Signatura ART 1-100, na rubu díla, popisky s údaji o díle, QR kód Lokace 1-33, podle označení výsuvných sítí Údaje uvedeny v bibliografickém záznamu díla

Půjčování děl rezervace díla on-line na webových stránkách artotéky, s předregistrací výběr díla přímo v artotéce ve studovně knihovny registrace do knihovny předávací protokol výpůjční doba 1-6 měsíců, možnost prodloužit na jeden rok Poplatky za jedno dílo na jeden měsíc Základní Snížené Vzdělávací instituce Právnické osoby práce na papíře 50,- 35,- 100,- 200,- Plátna a velké formáty 150,- 105,- 300,- 600,-

katalog.moravska-galerie.cz artoteka.moravska-galerie.cz