Realizace a vyúčtování malého projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko 1.
Advertisements

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Princip financování Jednotkové náklady - náklady na realizaci nebo pořízení jednotky definované obvykle.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava Ing. Radim Mrázek.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 3. výzva, 3.2)
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část - řízení projektu seminář pro příjemce – 2. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část -řízení a administrace projektu seminář pro příjemce – 4. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Eva Kujínková MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Projektová žádost a přílohy
Místní rozpočtové jednotky
Seminář pro příjemce OPVK
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Realizace a vyúčtování malého projektu Fond malých projektů 18. 12. 2018, Ostrava

Realizace malého projektu Žadatel realizuje projekt dle: schválené ŽoNFP a rozpočtu projektu, Smlouvy o NFP, Příručky pro žadatele a konečné uživatele, včetně příloh a zbývající dokumentace. Podle závažnosti se změny v projektu dělí na: oznámení o změně údajů, nepodstatné změny, podstatné změny, - nepřípustné změny. Všechny úpravy malého projektu v porovnání se Smlouvou o NFP musí být oznámeny písemně dříve, než nastanou a při jejich hlášení a schvalovaní musí být dodrženy adekvátní postupy. Nepodstatné změny detailně popsat Správci ve formě oznámení v závěrečné zprávě.

Majetek pořízený z malého projektu Majetek nabytý z prostředků strukturálních fondů musí být ve vlastnictví KU malého projektu, Během 5 let od finančního ukončení malého projektu není možné převést majetek na jiného majitele, ani jej založit či zatížit věcnými právy,   Výjimky: Zajištění úvěru vůči vlastnímu spolufinancování malého projektu, KU zapůjčí nabytý majetek jinému Partnerovi MP po předchozím souhlasu Správce, V případech převodu správy majetku mezi územním samosprávným celkem a jím zřízenou/založenou příspěvkovou/rozpočtovou organizací v době udržitelnosti MP uděluje písemný souhlas příslušný Správce. ! ! ! Je třeba v ZZ dostatečně popsat využitelnost tohoto majetku v době udržitelnosti projektu pro potřeby česko-slovenské spolupráce.

Příjmy malého projektu U malých projektů jsou sledovány pouze příjmy, které vzniknou v průběhu jeho realizace. V době udržitelnosti se příjmy malého projektu nesledují. Příjmy mohou být použity jako zdroj vlastních prostředků na spolufinancování konečným uživatelem. Pokud skutečně prokázané příjmy přesahují výši vlastního podílu spolufinancování konečného uživatele, snižuje se celkový příspěvek z NFP o částku, o kterou příjmy výši vlastního spolufinancování překračují.

Vyúčtování malého projektu a závěrečná zpráva Dokládá se po fyzickém ukončení realizace projektu (všech aktivit), Projekt musí být finančně ukončen (vše uhrazeno), Dokládání do 30 kalendářních dní od fyzického ukončení, KU je povinen zpracovat a předložit Závěrečnou zprávu včetně příloh. Vyúčtování malého projektu: věcné informace – prostřednictvím Závěrečné zprávy, finanční informace – prostřednictvím Seznamu deklarovaných výdajů.

Vyúčtování malého projektu - dokladování Závěrečná zpráva Povinné přílohy Závěrečné zprávy: Seznam deklarovaných výdajů, Kopie účetních dokladů a Výpis z analytické evidence MP a výpis analytické evidence pokladní knihy MP – tj. Doklad osvědčující zaúčtování všech položek v účetnictví KU, Dokumentaci k výběrovým řízením (je-li relevantní), Rekapitulaci mzdových nákladů, Rekapitulaci cestovních nákladů, Doložení publicity malého projektu, Fotodokumentaci z realizace aktivit a výstupů MP, Další povinnou dokumentaci (zápisy ze schůzek, prezenční listiny, atd.). Nepovinné přílohy Závěrečné zprávy: Propočet režijních nákladů (je-li relevantní), Nepovinné přílohy.

Závěrečná zpráva - Hlavní body Identifikační údaje MP, KU a partnerů, Údaje o Smlouvě o poskytnutí NFP, Informace k horizontálním principům, Podrobný popis realizovaných aktivit, Organizační a technické zajištění malého projektu, Popis realizovaných výběrových řízení, Zhodnocení přeshraničního dopadu a spolupráce, Popis problémů, změn, které vznikly v době realizace MP a opravná opatření, Přehled dosažených měřitelných ukazatelů MP, Popis opatření k zajištění publicity a propagace MP, Udržitelnost MP (personální a technická, finanční), Financování MP. Dokládá se 1 x podepsaný originál (POZOR NA POČET PODPISŮ) + 1 x elektronická verze.

Doplnění podkladů a případné výzvy Správce KU nepředloží max. do 60 kalendářních dní ZZ a Správce může odstoupit od Smlouvy. KU vyprší lhůty a Správce do 15 kal. dní ukončí ověření MP. Lhůta 120 kal. dní může být v odůvodněných případech prodloužena. U ukončených a ověřených MP vystaví Správce PROHLÁŠENÍ O ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ ZA MALÝ PROJEKT

Finanční ukončení malého projektu Schválené SDV a ZZ Vydané Prohlášení o způsobilosti výdajů Proplaceno 75% částky dotace (max. 85%) Do 7 kalendářních dní na účet KU (pokud má Správce k dispozici finanční prostředky ze zálohových plateb) Proplaceno 25% částky dotace (max. 85%) Do 7 kalendářních dní po zveřejnění Osvědčení o způsobilosti výdajů Kontrolorem K v ITMS. Financování MP v rámci FMP je realizováno systémem refundace. Kontrolor K = Centrum pro regionální rozvoj Olomouc Správce FMP odesílá podklady kontrolorům K ve čtvrtletních intervalech

Ověřování malého projektu 1. Ověření věcné/dokladové 1.1 Ověření dokladové – předběžné, 1.2 Ověření dokladové – průběžné, 1.3 Ověření dokladové – následné. 2. Ověření na místě 2.1 Ověření na místě – předběžné, 2.2 Ověření na místě – průběžné, 2.3 Ověření na místě – následné. 3. Mimořádné ověření na místě 4. Zpráva o udržitelnosti malého projektu  Podrobné informace jsou uvedeny v kap. 8 PPŽaKU

Udržitelnost, zpráva o udržitelnosti Udržitelnost je povinná minimálně po dobu 5 let od finančního ukončení projektu. Definuje ji žadatel v Žádosti o NFP. Všechny investiční a vybrané neinvestiční projekty budou každoročně předkládat zprávu o udržitelnosti (zbývající na základě určení Správce).

Archivace Žadatel/Konečný uživatel je povinen uchovávat dokumentaci k MP do 31.12.2028! Do této doby je žadatel/KU povinen strpět výkon kontroly/auditu/ověření na místě ze strany oprávněných osob.

Děkuji vám za pozornost! Bc. Hana Strnadelová projektový manažer Region Bílé Karpaty