Aktivity města a městských společností v oblasti ochrany ovzduší

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD
Advertisements

Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Stavební zákon a územní plánování
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Statutárního města Liberec
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Novela stavebního zákona
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Vodohospodářské aktuality
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Krajský úřad Zlínského kraje
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Lhůta pro pořízení územní studie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Nový zákon o ochraně ovzduší
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Dopravní podnik města Brna a.s.
mapový aplikační server
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Čištění chodníků, komunikací, firemních areálů, parkovišť a hal
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Akční plán zlepšování kvality ovzduší 2017
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
STUDIE PROVEDITELNOSTI ZAVEDENÍ NÍZKOEMISNÍ ZÓNY NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA „Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
227. Žofínské fórum Ing. Tomáš Čoček, Ph.D.
Transkript prezentace:

Aktivity města a městských společností v oblasti ochrany ovzduší Martin Vaněček, Vedoucí OŽP MMB, dne 26. 10. 2018

Probíhá postupná realizace opatření z Akčního plánu zlepšování kvality ovzduší Novela Obecně závazné vyhlášky statutárního města Brna č. 21/2011, kterou se stanovují podmínky pro spalování suchých rostlinných materiálů ve statutárním městě Brně účinnost od 14.12.2017 (vyhláška č. 19/2017) na celém území města je zakázáno spalovat suché rostlinné materiály na otevřeném ohništi v neděli a ve státní svátky

Výsadba zeleně výsadbu realizuje Veřejná zeleň města Brna + jednotlivé městské části v roce 2017 vysadila Veřejná zeleň města Brna 620 ks stromů a stovky dalších vysadily městské části v roce 2018 se ve výsadbě pokračuje Zpracování Studie proveditelnosti zavedení nízkoemisní zóny na území města Brna kompletní dokončení projektu v měsíci březnu 2018 zpracovatelem byla společnost Brněnské komunikace, a.s. kompletní studie je zveřejněna na webových stránkách www.brnenskeovzdusi.cz Pravidelné kropení a čištění komunikací základního komunikačního systému ZÁKOS provádí společnost Brněnské komunikace, a.s. probíhá v intervalu 1 x týdně (mimo zimní období, kdy se očekávají mrazy)

Co se nám naopak nedaří? Prosadit zapracování technických a organizačních opatření k omezení prašnosti ze stavební činnosti u významných veřejných zakázek stavebního charakteru do zadávacích dokumentací prašnost ze stavební činnosti představuje významný problém především v suchém letním období a za silnějšího větru doposud se nepodařilo dohodnout konkrétní podobu a rozsah technických a organizačních opatření a to ani s dotčenými odbory MMB panují obavy z možné diskriminace určitých dodavatelů staveb (zejména těch, kteří používají starší technologie a zastaralou stavební mechanizaci)

Děkuji za pozornost Martin Vaněček www.brnenskeovzdusi.cz