CASD - Jak rosteme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život v obecenství – Zpověď
Advertisements

Co může být tohle? Dá se to nějak popsat? Co k tomu říct?
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
RASISMUS Zuzana Dvořáková.
Základní lidská práva.
Evangelizace PRO KAŽDÉHO. Proč evangelizace - Příkaz Písma (Mt 28:18-20, Mk 16:15-18, Sk 1:8) - Radost ze sdílení naděje.
MULTIKULTURNÍ SOUŽITÍ
Postavení národnostních menšin v ČR učebnice str. 41
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Občanská výchova 7. ročník
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
Probuzenecká hnutí / Bratrské hnutí1 Cíl přednášky  dospět k sebereflexi  poznat a lépe využívat duchovní dědictví zakladatelů hnutí  chránit.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 28- Obyvatelstvo Anotace Prezentace, která se zabývá souhrnným opakováním obyvatelstva světa AutorMgr. Kamila Bočková.
Národnostní menšiny a etnika
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
USA Zajímavosti.
Právní postavení náboženských společností v ČR Listina základních práv a svobod Článek 15 (1) Svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání je zaručena.
Aneb jak ho vnímají různé státy, náboženství, historie trestu smrti a jak je vnímán dnes.
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
STÁTY SVĚTA Rasová skladba.
Europoidní Negroidní Mongoloidní
Lidské rasy.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
Rasy Národy Jazyky Náboženství
Centrum pro katechezi Olomouc, Projev radosti a úcty Postoj člověka před Bohem Symbol pozornosti nebo změny Stání při liturgii je vyjádřením bdělosti,
1. Lásku Syna Božího, | pána Jezu Krista, | krále, kněze věčného, | ctěte srdce lidská! | Velmi nás zamiloval, | beze vší lítosti | za nás se obětoval.
CÍRKEV BRATRSKÁ Komunitní centrum Liščí Vrch Jana Kříže 3127, Most
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
SEKTÁŘSTVÍ.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Dějepis Mgr. Milan Šimek
1. Jen v Kristu církev Páně | má základ svůj i cíl, | pro nebe připravil ji, | obnovil, očistil, | za nevěstu ji zvolil | a k nebes svatbě zve; | on lásku.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
Světová náboženství. Světové náboženství není založeno jen pro jeden národ, ale má své příznivce po celém světě.
Svědkové Jehovovi Vypracovali: Kalibánová Martina Konopásková Kristýna Kovářová Nikola Přibylová Michaela Schröder Jakub Urbanová Andrea.
N ÁBOŽENSTVÍ, VÍRA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Březen 2016.
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Města Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C09 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
Projekt HAPMAP Popis haplotypů
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Jak se volí americký prezident
Křesťanství B. Trojanová.
ZÁKLADNÍ POJMY ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_OBN_3_12
Obyvatelstvo Na Zemi žije v současnosti více než 7 miliard lidí.
Ježíš.
DUM - Digitální Učební Materiál
Tolerance k národnostním menšinám
Slovo života Květen 2012.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Hledání Boží cesty pro sbor
Digitální učební materiál
Určeno pro:  žáky 3.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Řím 13:
ANOTACE a) PRÁCE JE UČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: AMERIKA - obyvatelstvo C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s původním obyvatelstvem Ameriky.
Presbytariánská církev
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
BAPTISTÉ Vytvořeno dne: Anotace:
Transkript prezentace:

CASD - Jak rosteme

CASD - Jak rosteme

Kdo jsme a kde působíme? Nejsme americkou ani africkou ani asijskou ani evropskou církví Jsme světovým hnutím s posláním pro všechny lidi Působíme ve 215 zemích kromě 22 zemí (podle seznamu OSN) Dnes je 18,5 miliónů členů

Adventisté v USA jsou multikulturní církev 1 200 000 členů v USA Angličtina není prvním jazykem, ve kterém probíhají bohoslužby 37% jsou bílí 32% jsou černí 15% jsou Hispánci 8% jsou Asiaté 8% jsou jiné nebo smíšené rasy V porovnání s 29 hlavními církvemi v USA jsme rasově nejrozmanitější skupinou lidí Pouze muslimové a Svědkové Jehovy mají o něco menší rasové zastoupení

Předseda Generální konference

Libuška Jáchymová a její křest v Holandském sboru CASD

BRATRSKÁ LÁSKA Sbor Sokolov a Karlovy Vary při večeři Páně Kristus svým životem založil náboženství bez kastovnictví, v němž jsou židé i pohané, svobodní i otroci spojeni bratrstvím. Jsou si před Bohem rovni. Nedal se ovlivnit žádným politickým děním. Kristus nedělal rozdíl mezi domácími a cizinci, přáteli a nepřáteli. Přijímal vážně touhu člověka po záchraně.“ Ellen G.Whiteová (MH 25)