Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU ICT2/1/1/14 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník
Advertisements

 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Beseda s paní spisovatelkou
Muckejte se ke zdraví!.
Krásné obrázky a dobře míněné rady Život je škola, problémy jsou součástí třídy, kterou procházíš, ale to, co se naučíš, Ti zůstane na cel ẏ život.
Zlepšování jakosti.
Instrukce: Vítejte! Pokud si přejete naučit se kreslit králíčka Ryzyho ( ohnivě zbarvený králíček na obálce knihy), teď máte příležitost! Potřeby: Stačí.
LETNÍ TÁBOR MALTÉZSKÉ POMOCI O.P.S., CENTRUM HRADEC KRÁLOVÉ RAFAEL 2007.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
Blatnice pod Svatým Antonínkem  Budovy  Počty žáků  Počty zaměstnanců  Rok ve škole  Naše úspěchy  Časopis.
Co jsme vytvořili v oddílu Pusíci a Knoflíci září listopad 2012.
Třída 2.B si na čtvrteční odpoledne pro své rodiče a budoucí prvňáčky připravila ukázkovou hodinu angličtiny. Rodičům žáci předvedli, co vše už umí a.
Oddíl Penguins Praha-Smíchov. Sdružení dětí a mládeže Věnujeme se všem dětem, které mají zájem se rozvíjet Alternativa volnočasové aktivity zaměřená na.
Srdce z lásky darované.
2.PROJEKTOVÝ DEN Let‘s play together. V ÁNOČNÍ TRADICE Žáci se seznámili s vánočními tradicemi partnerských zemí. Zaujalo je například rozdílné sváteční.
A karneval může začít! A karneval může začít!. Cen bylo mnoho!
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
DEN ZEMĚ 30. dubna 2013 II. A a II. B ZŠ a MŠ Raškovice.
Egyptské umění.
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 7 Proplétané květiny Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö(str.1 – 6) Možnosti využití.
Základní škola Chvaletická pro vás vytvořila prezentaci, která se fotila přímo v hodině tvořivé dílny, kde šikovné ruce slečen ze sedmých tříd, pod dozorem.
JARO JE KDYŽ KVETOU KYTIČKY A ZPÍVAJÍ JARNÍ PÍSNIČKY,SLUNÍČKO ZAČÍNÁ HŘÁT,POSPĚŠ SI JARO A POJĎ MEZI NÁS,AŤ VIDÍM ÚSMĚV NA TVOJI TVÁŘI,JE TU 1.MÁJ JARO,TO.
DUCHOVNÍ ŽIVOT. MŮŽEŠ UDĚLAT COKOLIV, ALE MUSÍŠ VĚDĚT PROČ… …do světa vedou tisíce cest.
Dětský karneval ** ** Sokolovna Nepomuk.
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
VYUŽITÍ MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 4.
S E N N E B O R E A L I T A... Láska je jako slunce,kdo ji má může mnohé postrádat. Komu však chybí láska,tomu chybí všechno.
Výsledky dotazníků jsou shrnuty za I. a II. stupeň společně, tj. 138 dotazníků. Dotazník vyplněný od rodičů odevzdalo 92 žáků, neodevzdalo 46 žáků. 1.Odevzdalo.
EXKURZE DO SPŠ TÁBOR TECHNIKA OČIMA DĚTÍ. V pátek šli žáci 9. třídy ZŠ Bernarda Bolzana na Exkurzi do Střední Průmyslové školy v Táboře.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Perníková chaloupka aneb
PŘÍPRAVA MYŠLENKOVÝCH MAP K ROČNÍMU PLÁNOVÁNÍ „ZA POZNÁNÍM S KOSTKÁČKEM“ autor fotografií: Bc. Marie Čermáková.
UČENÍ EVA JEŘÁBKOVÁ.
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
PEČEME KOLÁČE Z jakých surovin se peče koláč? 2.
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Koho jsme se ptali?  Lidí na ulici, dětí ve škole, ale i lidí na různých místech Na co jsme se ptali?  Na 1 úplně odlišnou otázku jako zbylé 3 Kolik.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 2. Nejchytřejší savec 4. Co potřebujeme ze vzduchu 1. Pravé.
M ĚSTSKÉ JESLE C HOTĚBOŘ. Naše zařízení poskytuje péči o děti ve věku od 0 zpravidla 3 let. Naším úkolem je vést děti ke zdravému, krásnému a čistému.
Jsem chlapec – čím budu? DŮLEŽITÁ POVOLÁNÍ. Kdo jsem? – co ke své práci potřebuji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním.
NOC S ANDERSENEM Noc s Andersenem začíná … poslech pohádky.
Korálky pro nejmenší Spočítej korálky podle barev.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Peklo x ráj POZNÁVÁNÍ PRAVIDEL SPOLEČENSKÉHO SOUŽITÍ, POROZUMĚNÍ ZÁKLADNÍM PROJEVŮM NEVERBÁLNÍ KOMUNIKACE OBVYKLÝM V TOMTO PROSTŘEDÍ.
Žákovský parlament – I. stupeň
PŮLENÉ OBRÁZKY DOKRESLOVÁNÍ, BARVY.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_07_PRVOUKA
Poznávací schopnosti, vnímání
Věta se skládá ze slov Název školy
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
VNÍMÁNÍ, POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI
Hra na barevná auta I. Jaroslava Růžičková.
Tradiční slavnost před Velikonocemi v Pardubičkách
BALONKY OSLAVY A HRY.
Dopravní prostředky.
Podzimní soutěž.
PARLAMENT ZÁKLADNÍ ŠKOLY ÚSTECKÉ. PŘEDÁNÍ SBÍRKY PRO PSY A KOČKY V LANŠKROUNSKÉM ÚTULKU.
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
Vývoj motýla Vnímání.
Knihovníci knihovníkům
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ - VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Pokročilé metody speciální pedagogiky
EXOTICKÁ ZVÍŘÁTKA – skládání obrázků
Transkript prezentace:

Jaro jsme přivítali s Makovou panenkou a jedním z týdenních témat byly „Barvy kolem nás“. K povídání o jaru patřilo poznávání barev, kytiček, řazení předmětů do skupin, přiřazování znaků ročním dobám, ale také jsme se snažili o to, aby naše vzájemné chování a nálada byly lepší než právě nekončící zima. Děti si zazpívaly Barevnou písničku,naučily se básničku Co všechno musí udělat jaro? a k nejčastějším činnostem patřilo malování a to všemi možnými pomůckami i technikami. Mladší děti využívaly k malování barvičky s bublifukem – výsledkem byly překvapeny. Zjistily, že nemusí „umět to, co velcí“ a přesto dokáží namalovat překrásné věci. Jedním z kreslících materiálu byla i líčidla a barvičky na obličej. Záměrem této činnosti bylo naučit děti nechat ostatní, aby se jich dotýkaly, vést děti k ohleduplnosti a jemnosti. Ukázali jsme si, jak málo stačí udělat, když máme špatnou náladu. Děti si jednoduše přimalovaly krásné úsměvy (podle paní učitelky i vrásky u očí –i to mě potěšilo )

Jen jeden chlapec nechtěl, aby ho děti pomalovaly, proto alespoň pomohl „nalíčit na veselo“ paní učitelku. Po malování si děti zahrály hru Na zloděje duhy, kterou byl rozvíjen postřeh a upevňování barev.