Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BALONKY OSLAVY A HRY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BALONKY OSLAVY A HRY."— Transkript prezentace:

1 BALONKY OSLAVY A HRY

2 Nafoukni balonky všech barev…

3 Seřaď balonky od největšího k nejmenšímu… Jakou barvu má ten největší?

4 Ano, největší je zelený balonek. A který je na řadě po něm?

5 Už jsou dva…a který je další?

6 Už jsme v půlce…pokračujeme…

7 Už zbývají jen dva. Je větší červený nebo fialový balonek?

8 Výborně, balonky jsou seřazené.
Zkuste se i vy seřadit podle velikostí balonků, které jste si nafoukli… A co se seřadit třeba podle výšky toho, kdo balonek drží?

9 Kolik je v kyblíku balonků od jednotlivých barev?
1 2 3 4 3 2 2 3 4 3 2 1 4 3 2 3 2 1

10 Pokud chceš dát každému kamarádovi do každé ruky balonek, kolik balonků budeš potřebovat?
7 8 9

11 A co se s těmi balonky v kyblíku dělá?
Při hře házíme… Rozmístíme je po zahradě. A trefujeme

12 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Použitý zdroj obrázků Materiály, pomůcky a technické vybavení Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (nafukovací balonky)

13 Metodický postup Na začátku prezentace na téma „balonky“ si každé dítě nafoukne barevný balonek – u prvního snímku zopakujeme základní barvy. Navazuje řazení balonků (na dotykové obrazovce i v reálu) podle kritéria. Ve třídě se mohou děti řadit dle barev duhy, velikosti balonků, věku jejich držitelů…Na několik skupinek se mohou děti rozdělit i podle barev balonků. Na dalším snímku děti balonky různých barev počítají a dělí se o ně. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Snímek č.2 – po dotyku na jednotlivé kapky se „nafouknou“ různobarevné balonky Snímek č série snímků, kde dotyk na správnou odpověď automaticky posune prezentaci na další snímek. Balonky, které jsou špatnou odpovědí, se zahýbou nebo zmizí. Snímek č.9 - tlačítko se špatnou odpovědí po dotyku zmizí, správná odpověď spustí potlesk. Snímek č.10 – balonky po dotyku odputují ke čtyřem dětem. Správné tlačítko spustí dotykem potlesk, špatná zmizí. Snímek č.11 – po dotyku na obrázky se postupně objevují navazující obrázky a texty Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Prvky polytechnické výchovy
VZDĚLÁVACÍ OBLAST – Dítě a jeho psychika (psychologická) VZDĚLÁVACÍ PODOBLAST – Poznávací schopnosti – Základní matematické, početní a číselné pojmy a operace. Dosažené konkretizované výstupy – rozumět a používat pojmy označující velikost; třídit a řadit prvky dle daného kritéria; chápat číslovku jako počet prvků; orientovat se v číselné řadě. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "BALONKY OSLAVY A HRY."

Podobné prezentace


Reklamy Google