Žák ví,jak přispět k ochraně přírody

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI VY_32_INOVACE_16_1_5 NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 05 Květiny na jaře Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Jana Fabiánková Škola:ZŠ.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_PRVOUKA.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
Netradiční aranžérské materiály
Odraz světla na rovinném zrcadle
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je .
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
HELENA ZMATLÍKOVÁ Životopis a díla
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_01
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZAJÍMAVÉ WEBOVÉ STRÁNKY
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad
ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DRUHY_CAR Název materiálu: Druhy čar
Lidské hodnoty Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Věcné učení Ochrana přírody
Skupiny DĚ, TĚ, NĚ, BĚ, PĚ, VĚ, MĚ
ZŠ Brána Nová Paka, Přírodopis 6. – 9. třída
Měření elektrického proudu
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Výukový materiál VY_52_INOVACE_26_OLEJNINY
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_18_Třídění odpadu_2
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Pavouk Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Pavouk.
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Závislost elektrického odporu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly
Živá příroda Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_19 Fyzika,
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
KVÍZ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_18_Kvíz.
Transkript prezentace:

Žák ví,jak přispět k ochraně přírody TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_ 32_INOVACE_07_ Třídíme odpad Žák ví,jak přispět k ochraně přírody Mgr. Anna Klimešová

Anotace Anotace: Prezentace, ve které se žáci učí, jak přispět k ochraně přírody, co je to bioodpad, jak třídit odpad a proč. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník: 3. Druh učebního materiálu: prezentace Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání- první stupeň

Co je to bioodpad? odpady z domácností odpady ze zahrad Jsou to biologicky rozložitelné odpady odpady z domácností zbytky jídel rostlinného původu zbytky zeleniny, ovoce květiny čajové sáčky zbytky pečiva odpady ze zahrad - tráva, rostliny, plevel, listí, sláma, seno

Proč bioodpady třídit? Můžeme jej využít pro výrobu elektrické energie a tepla Bioodpad je cenným zdrojem živin Ve formě hnojiva – kompostu (je důležitý pro udržení kvality půdy)

Do čeho bioodpad třídit Do hnědých sběrných nádob s nápisem BIOODPAD A nebo do velkoobjemového kontejneru

Jak třídit bioodpad? V běžném uzavíratelném odpadovém koši, který je jen na bioodpad (Koš je nutné často čistit) Neházet do košů odpad v igelitových sáčcích, ale v papírových

Co do bioodpadu nepatří? Kameny Směsný odpad Cigarety, popel Uhynulá zvířata Fritovací olej Nebezpečný odpad (léky,postřiky,barvy,atd)

Bibliografické citace Vlastní zdroje