Přenos poznatků a technologií na UK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TRANSFER TECHNOLOGIÍ Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV
Advertisements

Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Praha Realizátor projektu: AC.
Vzdělání a prosperita Nejlepší investice do budoucnosti je vzdělání.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Nehmotné statky a průmyslová práva: jejich ochrana, oceňování a komerční využití European Commission Enterprise and Industry.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Spolupráce firem s výzkumnými organizacemi - možnosti a jejich úskalí I. neformální setkání Vladimíra Zádová Technická univerzita v Liberci SVOC ROBOTIKA.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Centrum transferu biomedicínských technologií
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Operační program Podnikání a inovace  USA: Silicon Valley Pilotní projekt 2010: Kde je CzechAccelerator?  USA: Silicon Valley  USA: Východní pobřeží.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Brno International Business School Britské vysokoškolské programy Ing. Zdeněk Urban, MBA Britské vysokoškolské programy Ing. Zdeněk Urban, MBA.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
SwissCzech Technology Transfer s.r.o. Náměstí Kinských 601/3, Malá Strana CZ Prague 5 Tel.: „Vědeckotechnologický.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Praha Realizátor projektu: AC.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
DEPARTMENT OF HR MANAGEMENT UNIVERSITY OF ECONOMICS, PRAGUE | W. CHURCHILL Sq. 4 | Prague 3 | kp.vse.cz CSR jako součást výuky personálního managementu.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
I. Dvořák Zahajovací setkání
Jaroslava Barbara Sporková
Shrnutí výsledků analytické etapy
CleverTech v rukou CPPT. …očima CleverTechnologies, s. r. o. R
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Seminář „I. etapa realizace projektu CPPT UK“
Centrum pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy (CPPT UK) 10 let
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Doc. PhDr Stanislav Štech CSc prorektor pro rozvoj
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Transkript prezentace:

Přenos poznatků a technologií na UK Praha, 24. 4. 2018 Otomar Sláma

Kdo jsme samostatná součást univerzity služby a informace zdarma – pro studenty a zaměstnance

Co nabízíme Patentové a právní poradenství Vyhledávání partnerů Podpora spin-off firem www.cppt.cuni.cz

CPPT Univerzita Karlova nezisková společnost a.s. s.r.o. veřejná správa aplikační sféra CPPT Univerzita Karlova Fakulty technologický skaut MFF

Proces PV – průmyslové vlastnictví (IPR) Základní výzkum Nápad CPPT PV Komercializace PV – průmyslové vlastnictví (IPR) Komercializace – přenos inovace do společnosti

Charles University Innovations Prague Komercializace Licence, prodej DV Spin-off Opatření rektora č. 33/2015 Nakládání s výsledky výzkumu, vývoje a inovací na Univerzitě Karlově Probíhá aktualizace C.U.I.P Charles University Innovations Prague

Katalog celoživotního vzdělávání Katalog inovačních příležitostí Katalogy Katalog služeb Katalog celoživotního vzdělávání Katalog inovačních příležitostí

Management of Science and Innovation Kurz celoživotního vzdělávání Volitelný studijní předmět (6 ECTS) Obsah: Projektová příprava Transfer technologií a poznatků Manažerské dovednosti www.cppt.cuni.cz

Na koho se obrátit Ing. Barbora Joudalová, MBA CPPT Skaut MFF joudalova@dekanat.mff.cuni.cz 951 552 611 CPPT cppt@ruk.cuni.cz 224 491 255

www.cppt.cuni.cz Petrská 3, Praha 1 224 491 255 cppt@ruk.cuni.cz