NNO partner pro rozvoj kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Pozitivní dopady dotací v regionu, příští programové období MUDr. Jiří Běhounek předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina Evropská unie.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Finanční možností svépomocných skupin
Strategie rozvoje NNO v kraji Vysočina Obsah: Pojem NNO Analýza NNO Strategie rozvoje NNO Krajská Konference NNO.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Krajská agrární komora kraje Vysočina ing. Karel Coufal
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Setkání regionalistů – Vílanec u Jihlavy.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Občanská společnost a občanský sektor PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D.
Partnerství NNO a veřejné správy Dobrovolná práce a dobrovolnictví Přednáška
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Anotace: ČR – Vysočina Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního listu.
Vypracovali: Martin Odstrčil Vojtěch Stybor Gabriela Schönová
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Jakub Alexa Zita Dostálová
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Financování NO Systém veřejného financování - financování z veřejných rozpočtů Finance z neveřejných zdrojů (tuzemských i zahraničních) Nadace tuzemské.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Dopad nového občanského práva na nestátní neziskové organizace JUDr. Hynek Pečinka.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Subjekty a objekty veřejných politik
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Hospodářská a sociální soudržnost EU
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
ORP a NNO Petr Holý.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

NNO partner pro rozvoj kraje Petr Holý

NNO jako partner pro rozvoj kraje OBSAH Vymezení NNO Statistika NNO Informační zdroje o NNO z kraje Vysočina Možnosti spolupráce Plánované kroky Rady vlády pro NNO Krajská konference NNO kraje Vysočina 3.1.2019

NNO jako partner pro rozvoj kraje Vymezení NNO Občanská sdružení a jejich organizační jednotky (Z. 83/1990) Obecně prospěšné společnosti (Z. 248/1995) Církevní právnické osoby (Z. 3/2002) Nadace a Nadační fondy (Z. 227/1997) 3.1.2019

NNO jako partner pro rozvoj kraje Statistika NNO K 03/2008 bylo dle ČSÚ v kraji Vysočina registrováno 6128 organizací těchto právních forem z toho v okrese Havlíčkův Brod: 1086 v okrese Jihlava: 1398 v okrese Pelhřimov: 981 v okrese Třebíč: 1268 v okrese Žďár nad Sázavou: 1395 Z toho 5 211 (85%) je občanských sdružení a jejich organizačních jednotek. 3.1.2019

NNO jako partner pro rozvoj kraje Informační zdroje o NNO z kraje Vysočina 3.1.2019

NNO jako partner pro rozvoj kraje www.kous.cz 3.1.2019

NNO jako partner pro rozvoj kraje Možnosti spolupráce Zajištění sociálních služeb na něž města nemají prostředky Neústavní péče o osoby s hendikepem Účinný dohled nad ochranou ŽP Naplnění volného času obyvatel Vzdělávání Ochrana práv a obhajoba zájmů ohrožených osob Pořádání kulturních a sportovních akcí Zachování tradic a budování občanské sounáležitosti Úspěšní předkladatelé(partneři) žádostí o finance EU a další… 3.1.2019

NNO jako partner pro rozvoj kraje Plánované kroky Rady vlády pro NNO Předsedkyní MUDr. Džamila Stehlíková Informace na www.rvnno.vlada.cz (zápisy, informace o dotacích, legislativě, apod.) Koncepce rozvoje NNS ČR do konce roku 2008 předložena vládě Nový zákon zastřešující všechny organizace, které se v neziskovém sektoru pohybují 3.1.2019

NNO jako partner pro rozvoj kraje Krajská konference NNO 29. 5. 2008 proběhne od 9:00 v B 3.16 – Žižkova 57 Schválení nových zástupců na krajské úrovni Zvolení zástupců do komisí rady kraje, Krajské Rady pro RLZ, Výboru Regionální Rady regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod, Rady vlády pro NNO Založení právnické osoby KOUS, která bude řešit problémy NNO z kraje Vysočina na krajské, národní a nadnárodní úrovni Jediné setkání NNO všech oborů na krajské úrovni Více informací viz www.kous.cz 3.1.2019

NNO jako partner pro rozvoj kraje Díky za pozornost Petr Holý 564 602 538 holy.p@kr-vysocina.cz 3.1.2019