Zásady správného zdění z cihel Porotherm CB

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Advertisements

Části obličeje VY_52_INOVACE_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Andrea Kunovjánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_18.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výpočet spotřeby materiálu z plných pálených cihel.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceSeznámení.
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 01 Anotace.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Systém broušených cihel Porotherm CB Výškové zaměření základové desky.
Název: Axiální vůle klikového hřídele Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Anotace Prezentace je určena k seznámení a procvičování učiva „Trávicí soustava“. Žák má možnost názorně vidět systém této soustavy. Funkce jednotlivých.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_05 Délka.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
Technologický postup zhotovení dámské sukně. Technický nákres.
Úhlové brusky Vypracoval: Lukáš Karlík
Číslo v digitálním archivu školy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Svislé zděné konstrukce
Odporové síly SPUSTIT TEST. Odporové síly SPUSTIT TEST.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
CP70_CP SÁČKOVÝ vysavač CAPTURE
Montáž střešních oken -
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Horská klinika 2009 David Winkler DRACI Brno
NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_17_M9_Hanak TÉMA: Koule OBSAH: Povrch
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
LA71_LA BEZSÁČKOVÝ vysavač LANDER
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Číslo v digitálním archivu školy
SN70/SN SÁČKOVÝ vysavač SENSORY
Základní jednorozměrné geometrické útvary
Květiny VY_52_INOVACE_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Procvičení a upevnění učiva
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Systém tvárnicového zdiva YTONG
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Slabiky II. VY_32_INOVACE_1B_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
* Složené zlomky Matematika – 7. ročník *
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pracovní pomůcky pro provádění zdiva z cihel Porotherm CB
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
DUM - Digitální Učební Materiál
NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_12_M9_Hanak TÉMA: Jehlan OBSAH: Objem
VY_32_INOVACE_G Chemická vazba
TS70_TS SÁČKOVÝ vysavač THUNDER SPACE
DVD-RAM technologická rešerše
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
… Karlův most !! Klenot Prahy… Stereo Zvuk
Délka jedna z nejstarších fyzikálních veličin již v roce 1792 stanoven jednotkou délky metr jako desetimiliontina vzdálenosti od severního pólu k rovníku.
Mechanika tekutin a tlak
Položení první vrstvy cihel
Správné usazení spony pro napojování zdí a příček
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Informatika – Základní operace s buňkami
Zlomky VY_32_Inovace_07KJ-1
Transkript prezentace:

Zásady správného zdění z cihel Porotherm CB Systém broušených cihel Porotherm CB Zásady správného zdění z cihel Porotherm CB Postup podobný jako u cihel P+D (pero+drážka)

Systém broušených cihel Porotherm CB Cihlu vždy opřeme pery do drážek a spustíme ji vedením v drážkách dolů na spodní vrstvu cihel. Nikdy ji neposouváme po ložné spáře. Setře-li bychom nanesenou maltu.

Systém broušených cihel Porotherm CB Cihly pokládáme opět podle zednické šňůry, která nám při správném založení 1.vrstvy ukazuje již pouze směr uložení cihel, nikoliv výšku.

Systém broušených cihel Porotherm CB Při zdění postupujeme směrem od obou rohů do středu, a tedy poslední cihlu je třeba uříznout na potřebný rozměr ideálně speciální řetězovou pilou s protiběžnými listy.

Systém broušených cihel Porotherm CB Případně zbylé spáry je nutné vždy vyplnit tepelně izolační maltou. V rohu musí být cihla oproti té spodní otočena o 90°. Dostatečná délka vazby (přesahu) cihel u Porotherm CB je 10 cm. Video Ilustrace: Kliparty Office a archiv autora