VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
pro 4. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Povrch ČR
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
NÍŽINY ČR.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
3.ročník Vypracovala: Mgr. Anna Emingerová
Povrch a vodstvo ČR 4. ročník
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Povrch krajiny pro 4. ročník ZŠ
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Povrch české republiky
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Okrasné a užitkové rostliny Název sady: Člověk a jeho svět.
KRAJINA KOLEM NÁS A JEJÍ VYUŽITÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Venclová Monika Název: VY_32_INOVACE_4B_15_Měřítko mapy Téma: 4B_VL4.roč.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.1 Ekosystémy České republiky Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Násobení a dělení v oboru do 1000 Název sady: Matematika 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Dělení se zbytkem Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
VY_32_Inovace_ Svět kolem nás Člověk a jeho svět 3. ročník
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.3.9 Násobení 9 Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 s přechodem Název sady:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Česká republika Povrch.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Povrch ČR Číslo: EU DUM 6_07 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
VY_32_Inovace_ Písemné odčítání v oboru do 100
Název: VY_52_INOVACE_14 Středočeský kraj
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 bez přechodu
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_Inovace_4.3.6 Násobení a dělení 6 Matematika 3. ročník
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Soňa Maruničová Říjen ročník
VY_32_Inovace_ Násobení a dělení 10 Matematika 3. ročník
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
KRAJINA KOLEM NÁS A JEJÍ VYUŽITÍ
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto Učivo: Krajina
VY_32_Inovace_4.3.8 Násobení a dělení 8 Matematika 3. ročník
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Spolková republika Německo
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Transkript prezentace:

VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen k seznámení s mapou a rozmanitou krajinou ČR. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci.

Krajina v okolí domova

KRAJINA Část zemského povrchu nazýváme KRAJINA. Výšku krajiny měříme v metrech a porovnáváme ji s hladinou moře. Nazýváme ji Nadmořská výška a podle ní rozdělujeme krajinu na vysočiny a nížiny. Povrch naší Země je velmi rozmanitý. Zjistíme to při pohledu na glóbus či mapu. Objevíme zde různé odstíny modré, zelené a hnědé barvy. modrá barva - voda v krajině hnědá barva – vysočiny zelená barva - nížiny

Krajina naší vlasti je velmi rozmanitá

Mapa České republiky – hledej na příruční mapě vysočiny, nížiny, řeky.

Krajina v okolí Sadské Naše obec Sadská a okolní obce leží ve Středočeském kraji v Polabské nížině. Naše město je obklopeno lesy a loukami. Sadskou protéká řeka Šembera a v blízkosti Sadské teče řeka Labe. Nalezneme zde Přírodní park Kersko – Bory.

Umíš odpovědět? Jakou barvou jsou na mapě vyznačeny nížiny? Jakou barvou jsou na mapě vyznačeny vysočiny? Jakou barvou jsou na mapě vyznačeny řeky? Jaká velká řeka teče v blízkosti Sadské? Jak se jmenuje přírodní park u Sadské? Nížiny se značí zeleně. Vysočiny se značí hnědě. Řeky se značí modře. Velká řeka se jmenuje Labe. Přírodní park Kersko – Bory.

Prohlédněte si na mapě povrchu České republiky svůj kraj Náměty na činnost: Prohlédněte si na mapě povrchu České republiky svůj kraj a vyhledejte názvy nížin a vysočin, které se zde nacházejí. Zahrajte si na cestovatele. Cestujte s kamarádem po české republice (s prstem po mapě) a objevujte města, řeky, jezera, nížiny, pohoří, hory. Objevujte naši zem. Je krásná. Obkreslete si obrys naší republiky. Zakreslujte nížiny, vysočiny podle předlohy.

Použité zdroje a materiály http://www.hlubocky.eu/hlubocky-z-nadhledu/ http://www.vranovice.eu/customers/vranovice/storage/topimg/1281334 253.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/PrP_Kers ko-Bory_extent_map.png/250px-PrP_Kersko-Bory_extent_map.png Vlastní archiv autora