Program bezpečnostního výzkumu České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky
Advertisements

ARATech2013 webová aplikace pro SEVESO III založená na metodologii EU
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
Ochrana kritické infrastruktury
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
Koncepce environmentální bezpečnosti
VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA Hornicko-geologická fakulta, Institut geoinformatiky Stanovení možných dosahů závažné havárie s nebezpečnými.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Proces řízení rizik.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Zlepšujeme ochranu obyvatelstva Investujeme do záchranářů.
Možnost vzniku technologických havárií v důsledku přírodních katastrof P. Dobeš ) P. Danihelka, J. Řeháček, P. Poledňák ,
doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.
patentový a známkový zástupce
Možnosti podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v odpadovém hospodářství Ing Jaroslav Váňa, CSc.
Risk Analysis Consultants s.r.o
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Bezpečnostní politika
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
, Banská Bystrica Zbyněk Stein CENIA, česká informační agentura životního prostředí Projekt EnviSec Nástroje pro zpracování a vizualizaci dat.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
1 Příprava aplikace Nařízení REACH v BorsodChem MCHZ, s.r.o., Ostrava v BorsodChem MCHZ, s.r.o., Ostrava Průmyslová toxikologie a ekotoxikologie Ing. Přemysl.
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Dotační projekty Vysokého Mýta
1 Aktuální hrozby pro 21.století a ochrana obyvatelstva.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
SYSTÉM psychosociální intervenční služby „SPIS“ k zajištění úkolů ochrany obyvatelstva a krizové připravenosti zdravotnictví v České republice. Porada.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Katedra elektrotechniky
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Děkan Fakulty bezpečnostního inženýrství vyhlašuje
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
NEBEZPEČNÉ LÁTKY A BOZP
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
TERORISMUS.
Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016.
Dlouhodobobý smluvní výzkum z veřejných prostředků HS „Krizová rizika pro MŽP ČR, 2016“ Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Transkript prezentace:

Program bezpečnostního výzkumu České republiky 2015-2020 VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství Laboratoř managementu rizik PREZENTACE PROJEKTU Teroristická hrozba vyvolané chemické havárie a zranitelnost společnosti Program bezpečnostního výzkumu České republiky 2015-2020 www.vsb.cz

Období řešení: leden 2017 – červen 2020 Řešitel projektu: Projekt v rámci Programu bezpečnostního výzkumu České republiky 2015-2020 PID: VI2VS/515 Období řešení: leden 2017 – červen 2020 Řešitel projektu: VŠB-TUO, Fakulta bezpečnostního inženýrství Hlavní plánovaný výsledek: 1x certifikovaná metodika 1x software www.vsb.cz

Projekt navazuje na projekt VG20132015128: Projekt TEHROCH Cíl projektu: zdokonalení preventivních nástrojů pro ochranu obyvatelstva zlepšení řízení rizik v oblasti ochrany před chemickým terorismem na lokální úrovni oblast nebezpečných látek průmyslově vyráběné Projekt navazuje na projekt VG20132015128: „Zvýšení environmentální bezpečnosti prevencí zneužití průmyslových chemických látek k terorismu“ Hlavním cílem je zdokonalení preventivních nástrojů pro ochranu obyvatelstva před nebezpečnými chemickými haváriemi s průmyslovými látkami, jejichž efekt je srovnatelný s chemickými, biologickými, radiologickými a nukleárními ("CBRN") látkami. Cíle bude dosaženo pomocí vytvoření metodického postupu zaměřeného na stanovení perimetrů dosahu teroristy vyvolané průmyslové havárie. Metodika bude podpořena softwarovým nástrojem, který umožní jednoduchou a srozumitelnou formou absolvovat jednotlivé kroky procesu hodnocení dopadů, tedy odhadnout zranitelnost potenciálně ohrožené společnosti a území v zasažených perimetrech. Základní myšlenkou je přispět ke zlepšení řízení rizik v oblasti ochrany před chemickým terorismem na lokální úrovni jak v oblasti prevence, tak v oblasti připravenosti. www.vsb.cz

Hlavní uživatelé výsledku: Projekt TEHROCH Hlavní uživatelé výsledku: Joint Chemical, Biological, Radiological, & Nuclear Defence Centre of Excellence - JCBRN Defence COE), vytvořeném společně NATO, OSN a EU Státní úřad jaderné bezpečnosti Celkový rozpočet projektu: cca 8 mil.,- Kč www.vsb.cz