název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Práce se souborem Šablona 32 VY_32_INOVACE_3_2_MS Word - práce se souborem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Kancelářské balíčky Číslo DUM: III/2/VT/2/2/29 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_036.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze úvod.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Způsoby připojení k internetu
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
Číslo v digitálním archivu školy
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Grafické programy - opakování
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 8– OBRÁZEK V POWERPOINTU 1. Název školy:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Práce s PC P1.B Vránek Michal.
Inf Počítač a lidé s handicapem
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Číslo v digitálním archivu školy
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Algoritmizace - opakování
Název materiálu: Internetový prohlížeč Google Chrome
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
WORD Číslování stránek
Číslo v digitálním archivu školy
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Inf Ovládání operačního systému
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
MS PoweRpoint Spuštění Vzhled.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Inf Vývojový diagram.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
WORD Vkládání obrázků a klipartů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
MS Word - otevření a uložení souboru
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Digitální učební materiál
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2735 šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben 2012, výukový materiál určen pro: 5. ročník, Textový editor MS Office Word, Textový editor číslo DUM: 32_211_Informatika a komunikační technologie_01 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Jiroušová

Textový editor

Editovat a formátovat text znamená psát a upravovat text Zahrnuje kromě věcné a pravopisné správnosti i úpravu vzhledu textu

Další programové balíky WINDOWS Další programy Další programové balíky OFFICE OUTLOOK Správa pošty WORD Textový editor ACCESS databáze EXCEL Tabulkový kalkulátor POWER POINT Prezentační manažer

Spuštění MS WORDU Otevřete si Word

Popis prostředí WORDU Stránka

Panel nástrojů Rychlý přístup Popis prostředí WORDU Tlačítko Office Panel nástrojů Rychlý přístup Titulní lišta programu

Panel nástrojů Rychlý přístup Výběr funkcí pro zobrazení panelu Rychlý přístup

Tlačítka zpět a znovu

Úkoly pro samostatnou práci: Otevři textový editor MS Office Word a pomocí klávesnice napište své jméno. Použij tlačítko zpět a pozoruj změny. Použij tlačítko znovu.

Ovládání Wordu Tlačítko OFFICE Nabídka OFFICE

Nabídka tlačítka OFFICE Nový- slouží k vytvoření nového dokumentu Otevřít- slouží k otevření již stávajícího dokumentu Uložit- uloží zpracovávaný dokument pod aktuálním názvem Uložit jako- uloží zpracovávaný dokument s možností změny názvu Tisk- vytiskne otevřený dokument

Anotace: Úvod do textového editoru Word 2007. Očekávaný výstup: žáci chápou význam pojmů editovat a formátovat text, seznámí se s obsahem a výhodami balíčku Office, umí vyhledat a spustit MS Word, seznámí se s prostředím Wordu, poznávají pracovní plochu Wordu, tlačítko Office, pás karet, panel Rychlý přístup, tlačítka zpět a znovu. Frontální prezentace: Během frontální prezentace, která je průvodcem novými pojmy si žáci spouští Word. Nové poznatky zkoušejí a získají potřebné dovednosti. Snímek č. 3: Seznámení s pojmy editovat a formátovat text. Snímek č. 4: Výhody balíčku aplikací Office. Snímek č. 5: Cesta ke spuštění Wordu. Snímek č. 6 - 7: Popis prostředí Wordu . Snímek č. 8: Výhody panelu rychlý přístup. Snímek č. 9: Metody užití tlačítka zpět a znovu. Fixace Snímek č. 10: Procvičení užití tlačítek zpět a znovu v panelu Rychlý přístup. Snímek č. 11 – 12: Seznámení s tlačítkem Office.

Zdroje: NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem na základní škole. Kralice na Hané: Computer Media s.r.o., 2005, ISBN 80-86686-49-3. KOVÁŘOVÁ, Libuše; NĚMEC, Vladimír; JIŘÍČEK, Michal a kol. Informatika pro základní školy. Kralice na Hané: Computer Media, 2009, ISBN 978-80-7402-015-5. MS Office Klipart