Akční plán zlepšování kvality ovzduší 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Akční plán pro Moravskoslezský kraj na rok 2011
Dotační příležitosti.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
MOBILITA V AKTUALIZACI STRATEGICKÉHO PLÁNU Marek Zděradička
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Sdružení pro podporu zeleně a ovzduší v Praze 6 sppzo.cz
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Problematika kvality ovzduší Moravskoslezského kraje a činnost krajského úřadu Zpracoval: Ing. Marek Bruštík Datum:
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
MANAGEMENT MOBILITY Jiří Galatík CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Akční plán města Hlinska Ing. Michal Rohlena 5. konference K126 – Udržitelnost ve výstavbě
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Brno,
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Zóny placeného stání na území hlavního města Prahy – květen 2015 Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování dopravy MHMP
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Jakým úhlem pohledu se díváš na tento obrázek? Seminář – Bike sharing, Brno, Ing. Jaroslav Martinek.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Vodohospodářské aktuality
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Plán udržitelné městské mobility Olomouce z pohledu zpracovatele
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Krajský úřad Zlínského kraje
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Jablonné nad Orlicí.
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Nový zákon o ochraně ovzduší
Název akce, místo, datum.
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Regulace dopravy ve městech
Aktivity města a městských společností v oblasti ochrany ovzduší
Transkript prezentace:

Akční plán zlepšování kvality ovzduší 2017 Diskuzní fórum 27. 10. 2017 hotel Avanti Martin Vaněček

APZKO - vývoj vychází z Programu zlepšování kvality ovzduší aglomerace Brno (vydalo MŽP v červnu 2016) vytvořen v průběhu roku 2016 Pracovní skupinou zaměstnanci různých odborů MMB členové KŽP Občanská iniciativa Dejchej Brno RMB schválila v červnu 2017 17 opatření dopravní opatření řeší OD prostřednictvím Plánu mobility (budou převzaty po schválení RMB) příprava opatření z pohledu územního plánování plánována průběžná aktualizace a doplňování opatření

Opatření v APZKO Omezení prašnosti výsadbou liniové zeleně Majetkové vztahy při údržbě a vysazování zeleně (ÚZSVM, ŘSD) Nová Koncepce správy, údržby a rozvoje zeleně Zakládání nových vegetačních prvků (mechový strom, zelené tramvajové pásy, zelené fasády, …) Podmínky ochrany ovzduší pro veřejné zakázky zakázky realizované městem obsluhovat vozidly splňujícími min. EURO III opatření pro omezení prašnosti ze stavební činnosti a její důsledné dodržování Spalování suchého rostlinného materiálu v otevřených ohništích Osvěta veřejnosti v ochraně ovzduší web ovzduší (www.brnenskeovzdusi.cz) výstava „ Ovzduší nemá hranice“

Dopravní opatření v APZKO Úklid a údržba komunikací Snížení emisí z provozu vozidel MMB a organizací SMB Parkovací politika zohledňující stav ovzduší (projekt INTESMOG) Opatření ke snížení emisí z dopravy v době smogových situací Nízkoemisní zóny

Děkuji za pozornost e-mail: vanecek.martin@brno.cz