Druháci na Pernštýnském náměstí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
slovní zásoba, rozhovory, procvičování 1. a 4. pádu
Advertisements

Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.
Mohl jsem vymyslet pro některý, z vás speciální vánoční přáníčko, ale já jsem řekl NE! Když přáni, tak pro všechny: tak vesele vánoce a šťastný novy rok.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_106.
UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU
Studio Jana vás zve na třetí ročník Kreativní výstavy v Jihlavě,
Začíná adventní čas roku 2008
Vánoce Do křesťanského kalendáře byly tyto svátky zařazeny roku 336. Symbolem Vánoc se staly od 16. st. jesličky (betlém), od 19. st. v městském a později.
Důležité znaky povolání Mgr. Blanka Vohníková
NAD BETLÉMEM JASNÁ HVĚZDA,TO PŘEKRÁSNÉ ZNAMENÍ,PŘÍCHOD SVĚTLA,LÁSKY,ŠTĚSTÍ,NOSITELE NADĚJÍ.
Krásné Vánoce.
Vypracoval Matěj Leher
Co vytvořili v oddílu Pusíci a Knoflíci - Pionýr Nepomuk listopad 2012 – únor 2013.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
 Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince.
KLUB RODIČŮ NADANÝCH DĚTÍ
Všechno v mém životě souvisí
Malujeme = pomáháme Druhého května navštívila naši školu paní Běla Jensenová, zakladatelka a patronka dětského hnutí “Na vlastních nohou“. Stonožkové hnutí.
P rezentace akcí o. s. Spořilov ve Frýdku – Místku v roce 2012 D obrý den, pojďte ven.
Fotonoviny ze schůzek oddílu Pusíci a Knoflíci Nebe – Peklo připravili Pusíci pro ostatní kamarády.
„ŽIVOČICH“ téma školního roku Výstava 6. – , vestibul kina Centrál a prostory Bílé věže na Velkém náměstí Děti milují zvířátka a.
Našel jsem spoustu krásných obrázků, které vystihují atmosféru Vánoc.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Ať stromeček krásně voní, ať tisíce zvonečků na Štědrý den zvoní, ať pocit štěstí a lásky hřeje, dárků plné závěje, ať Vám láska navěje.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Vánoční přání pro radost
Perníková chaloupka aneb
2. třídní schůzky 1. A
Za dveřmi je … ZIMA.
Vánoční promo akce kofoly
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.29_Vánoce Datum: 2.
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Základní škola a Mateřská škola Litvínov - Janov Přípravná třída II.
Vánoce VY_32_INOVACE_16 Sada 8 Rozmanitost přírody Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_36_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU (ŘEŠENÍ)
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 KRONIKA 3.C. Září - SPOLEČENSTVÍ RYBNÍKŮ.
VÁNOCE- FRANCIE.  Vánoční čas nastává ve Francie během adventu. Jedná se o 4 neděle, které předcházejí Vánocům. Jak praví tradice, každou neděli se na.
Anotace Jméno autora PaedDr. Šárka Kindlová Datum vytvoření Prosinec 2011 DUM 14 Ročník 4. ročník Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Jazyk.
Český výrobce dřevěných ozdob a dekorací svítící dekorace nádobí z masivu ozdoby a dekorace 3D dekorace novoročenky a pozvánky
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vedení našich speciálních pedagogů pořádá pro naše klienty aktivity prostřednictvím výtvarné a pracovní výchovy Tématika se zaměřením na podzim a zimu.
Vánoce na Maltě Terynková Natálie 8.A.
Vánoční přání pro radost
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu:VY_52_INOVACE_22.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
Děti tam budou mít nakreslená nebo napsaná svoje vánoční přání.
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
VÁNOČNÍ PŘÁNÍ SPECIÁL PRO VÁS.
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU 3. prosince 2010
ŘEMESLNÉ CHOLTICE
Prvouka pro 2. tř. Vánoce III/2 19.
Kouzlo betlémů. V předvánočním čase navštívili prvňáčci Východočeské muzeum v Pardubicích, kde se podívali na výstavu ručně vyrobených vánočních betlémů.
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Začíná adventní čas roku 2008
Barvy duhy V ateliéru HDD v Havlíčkově ulici druháci ze školní družiny navštívili výukový program „Barvy duhy“. Názorným a hravým výkladem lektorky se.
VY_32_INOVACE_04A_VÁNOCE - CHRISTMAS
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
„Andělská křídla“ Na výstavě „Andělská křídla“ v Ateliéru HDD jsme vpluli do vánoční atmosféry díky krásným koledám a příjemné vůni skořicových svíček.
DEN ZEMĚ 20. dubna 2018.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_30_Vánoce
Vánoční radování Prosinec 2016.
Transkript prezentace:

Druháci na Pernštýnském náměstí. Řemeslné vánoce. Ve čtvrtek 6. 12. 2018 děti ze školní družiny navštívily na Pernštýnském náměstí akci s názvem Řemeslné vánoce. V dílničkách si vyrobily dárky a ozdoby na stromeček z různých materiálů. Zhlédly ukázku kováře, dráteníka a zkusily si vyrobit provaz starou technikou v podobě vánočního řetězu. Druháci na Pernštýnském náměstí.

Výroba provazu – technika stará 150 let.

Ozdoby na stromeček z hoblin.

Ukázka ručního tisku a znaků řemesel.

Malování ozdob ze skla.

U kováře jsme si ohřáli ruce.

Víme, co je výheň a kovadlina.

Naši dráteníci.

Výroba svíčky z ořechové skořápky.

Vánoční přání psané brkem.

Pozor, za námi je čert!