Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu:VY_52_INOVACE_22.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu:VY_52_INOVACE_22."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu:VY_52_INOVACE_22 _ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA _ Ekologické Vánoce Číslo projektu :CZ /1.4.00/ Anotace : Prezentace je určena žákům 3.,4.,a 5.ročníku k výuce o možnostech o Vánocích myslet i jednat ekologicky Zdroj : clipart OFFICE

2 EKOLOGICKÉ VÁNOCE

3 Nezapomínej Ekologické vánoce
Každoročně se s předvánočním shonem stává, že i lidé, kteří se jinak chovají ekologicky a šetrně, zapomínají na své zásady a dají si „zelené volno". Každý chce mít krásně nazdobený stromeček a pod ním dárky zabalené v blýskavém papíru. Ovšem ani těchto zažitých tradic se nemusíte zříkat, pokud se chcete chovat šetrně k přírodě.

4 Vánoční stromek Pořiďte si živý vánoční stromeček. Nemusí k nám cestovat tisíce kilometrů, a přesto udělá radost – po Vánocích navíc můžete vysadit stromek k sobě na zahradu, kde na vás do příštích Vánoc počká.

5 Kapr Zvyk pouštění kaprů zpátky do vody je také jedním z nenáviděných mezi ekology. Většina kaprů puštěných zpět ,,na svobodu‘‘ zahyne.

6 Vánoční ozdoby Ozdobte si stromeček ozdobami vlastní výroby – třeba perníčky, ořechy, jablíčky či ozdobami ze slámy.

7 Osvětlení stromku Pořiďte si LED diodová vánoční světýlka – mají oproti žárovkám až o 80% menší spotřebu energie a vydrží vám desítky let

8 Balení dárků Dárky zabalte třeba do recyklovatelných obalů.

9 Nákupy Nakupujte s rozmyslem.

10 Krásné Vánoce všem….


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu:VY_52_INOVACE_22."

Podobné prezentace


Reklamy Google