Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Dotační možnosti pro obce a města
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Služba péče o děti v dětské skupině
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
DĚTSKÉ SKUPINY A KUDY DÁL?! Jak mohou profesní organizace pomoci v rozvoji předškolní péče Jan Schneider.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Oddělení koncepce rodinné politiky (MPSV)
Erika Jirgesová (asistentka)
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Kvalita v sociálních službách jako proces
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Aktuální dotační příležitosti IROP
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Informace o vyhlášených výzvách
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Podpora implementace dětských skupin CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_009/0002266 Dětské skupiny Seminář dotační příležitosti pro obce a školy 28. 3. 2018 Bc. Kristina Zapletalová Podpora implementace dětských skupin CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_009/0002266

Projekt Podpora implementace dětských skupin Operační program zaměstnanost – prioritní osa Rovnost žen a mužů Cíle projektu: podpora vzniku a fungování DS – komplexní poradenství a vzdělávání zakotvení systému dětských skupin a jejich kvality – standardy, značka a audit kvality zvýšení dostupnosti informací o dětských skupinách

Krajští metodici Projekt má celorepublikovou působnost, krajští metodici působí v sedmi městech. hlavní kontaktní osoby projektu praktická realizace projektu znalost regionu, osobní kontakty Aktuálně je v České republice 7 773 míst v 600 dětských skupinách. V Jihomoravském kraji je momentálně 102 skupin a 1355 míst.

Dětská skupina nový typ služby péče o dítě předškolního věku (od 1 roku do zahájení povinné školní docházky) mimo domov, v kolektivu dětí zajištění potřeb dětí, výchova, rozvoj schopností, kulturních a hygienických návyků maximálně 24 dětí (možnost sdílení míst) na neziskové bázi – finančně dostupná podniková x veřejná DS

Výhody pro zřizovatele jasná legislativa a pravidla umožňuje vytváření nových pracovních míst, dřívější návrat z RD široké spektrum zřizovatelů vhodné i pro mladší děti či menší počet dětí podpora ze systémového projektu MPSV Podpora implementace dětských skupin evidence MPSV – záruky kvality

Kdo může být zřizovatel Podniková DS: fyzická, nebo právnická osoba, pokud je zaměstnavatelem rodiče. Veřejná DS: územní samosprávní celek, nebo jím založená právnická osoba vysoká škola církev nestátní nezisková organizace (ústav, obecně prospěšná společnost, nadace nebo nadační fond, spolek)

Podpora provozu DS Očekává se, že další DS budou nadále vznikat. Výzva 132 Zahájení příjmu žádostí 1. 2. 2017 – ukončeno 22. 2. 2017 Dne 10. 4. 2017 bylo schváleno navýšení výzvy na 927 879 631 Kč tak, aby mohly být podpořeny všechny obdržené žádosti, které zároveň úspěšně prošly procesem formálního hodnocení a hodnocení přijatelnosti (původní alokace 350 mil.).

Podpora provozu DS Výzva 073 Platnost od 1. 9. 2017, alokace: 1 100 000 000 Příjem žádostí od 2. 11. 2017, přečerpání alokace 3. 11. 2017 14. 2. schváleno navýšení alokace Na 1 129 844 630 Kč tak, aby mohly být podpořeny všechny obdržené žádosti v oblasti A, které zároveň úspěšně prošly procesem formálního hodnocení a hodnocení přijatelnosti.

Výhody pro rodiče příležitost k lepšímu slaďování rodinného a pracovního života, rychlejší návrat z RD, udržení kontaktu se zaměstnáním menší skupinky dětí umožňující individuální péči evidence MPSV – záruky kvality plán výchovy a péče dle potřeb dětí flexibilita finančně dostupné, neziskové za každé dítě sleva na dani

Zákon o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině zákon 247/2014 Sb. Upravuje podmínky, za nichž je poskytována služba péče o dítě v DS, a podmínky pro získání oprávnění k poskytování služby. poskytování služby: poskytovatel, pečující osoba, povinnost vést evidenci dětí, mít vnitřní pravidla a plán výchovy a péče, stravování, smlouva o poskytování péče technické požadavky na stavby a hygienické požadavky na prostory a provoz vznik, změnu a zánik oprávnění a evidence poskytovatelů kontrola správní delikty

Oprávnění a evidence správní řízení – lhůta 30 dní právo poskytovat službu péče o dítě v DS vzniká datem zápisu do evidence povinné dokumenty: žádost – ke stažení na webu MPSV pojistná smlouva stanovisko krajské hygienické stanice doklad o vlastnických či jiných právech k objektu (oprávnění využívat prostory pro DS) http://www.mpsv.cz/cs/20302

Hygienické požadavky Pro dětské skupiny do 12 dětí upravuje hygienické požadavky vyhláška o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí – 281/2014 Sb. Pro dětské skupiny nad 12 dětí pak vyhláška o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých – 410/2005 Sb. DS nemá povinnost zajišťovat dětem stravování

Aktuality v projektu kulaté stoly pro poskytovatele – 2x ročně v každém kraji – neformální sdílení vzdělávací cyklus pro poskytovatele – témata týkající se provozu DS e-learning a metodika pro poskytovatele workshopy pro pečující osoby – vzdělávání pečujících osob webové stránky s interaktivní databází všech dětských skupin komunikační platforma na Facebooku: Dětské skupiny a mikrojesle

Děkuji za pozornost! www.dsmpsv.cz kristina.zapletalova@mpsv.cz