PRO TY, CO SE RÁDI BOJÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PÍSEŇ O JEDNOM STAROBYLÉM MOSTU
Advertisements

LIDOVÁ HUDBA NA MORAVĚ.
KOMORNÍ SMYČCOVÝ ORCHESTR
RÉBUSY jsou hlavolamy Nechat děti vysvětlit co jsou rébusy, teprve potom kliknutím potvrdit správnou odpověď.
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
Autor: Mgr. Hana Kalousková
Hudební výrazové prostředky
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_887_4TR_HV Autor: Mgr. Monika Bittová.
Studijní zaměření: hra na klavír
ICT 2 – HV - Vokální činnosti
Hudební kouzlení.
Joseph Haydn 1732 Rohrau – 1809 Vídeň.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Indická hudba Anna Hájková.
PROCVIČOVÁNÍ NOTOVÉHO PÍSMA
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
přehled – hudební pojmy, osobnosti apod.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv08/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
2.1 Hudební vyjadřovací prostředky
Hudební výrazové prostředky
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7
HudebnÍ KoŘENÍ.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv41/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Hudební nauka na 1. stupni ZŠ Autor:
Název Hudební značky, notace
Hudební výchova-5.ročník ZŠ „Otázky ke kritickému myšlení“
ZVUKY A TÓNY.
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
Připomene ti něco takováto hudba? Připomene ti něco takováto hudba? Vyvolá něco v tvých představách? Vyvolá něco v tvých představách? hraje Brandy Long.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_538_Ach synku AUTOR: Mgr. Jarmila Šochová ROČNÍK, DATUM: 1.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_66_MOZART TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Anotace Žáci se rozdělí do 3 skupin. Skupiny si jedna po druhé volí otázku. Pokud na ni odpoví dobře, připočítávají se jí příslušné body. Pokud ne, má.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_08:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: Český hudební klasicismus.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Píseň Když se zamiluje.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_12_Píseň Běží liška k Táboru,
Joseph Haydn.
STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB
POP Ventrubová Eva Kvarta.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Lidové písně Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_05_LIDOVÉ PÍSNĚ Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Hudební výrazové prostředky
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_02_HV_J.S.Bach Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
O huse Klipart MS Office.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/07 
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
T.G.M..
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Orchestrální hudba Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZPĚVNÍKY PRO ROČNÍK ZŠ používat při spuštěném režimu „ Prezentace “
MUZIKANTI.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Ten little indians.
PRO TY, CO SE RÁDI BOJÍ.
ZVUKY A TÓNY.
PÍSEŇ O JEDNOM STAROBYLÉM MOSTU
MUZIKANTI.
Transkript prezentace:

PRO TY, CO SE RÁDI BOJÍ

Myslím, že se lidé bojí rádi. Ale pouze v případě, že ve skutečnosti Bojíte se rádi? Myslím, že se lidé bojí rádi. Ale pouze v případě, že ve skutečnosti jsou v bezpečí a nic jim nehrozí. Asi proto chodí do kina na hororové filmy. Kdyby ale šlo jak se říká „ do tuhého “, to už by nebylo o co stát. Rozhovor se žáky o tom, jestli se bojí, z čeho mají strach a jestli se bojí rádi.

Nahánět strach dokáže i hudba. Poslechněme si něco ze „ Šesti orchestrálních kusů “ od rakouského hudebního skladatele Antona Weberna.

Anton Webern

Pohodlně se usaďte a raději se něčeho přidržte, aby vás to neporazilo.

Šest orchestrálních kusů op. 6 ( V, VI ) délka ukázky 0:37 min. Anton Webern: Šest orchestrálních kusů op. 6 ( V, VI ) délka ukázky 0:37 min. Zkrácená ukázka Při klepnutí na ikonku reproduktoru zazní pouze audio-ukázka. Video-nahrávky uvidíte až po zakoupení plné verze učebnic hudební výchovy.

Aby bylo dosaženo takovýchto efektů, musí se s tóny pracovat. Poslechněme si, co všechno se dá s tóny dělat: hrát tóny krátké, nebo dlouhé rychle za sebou je opakovat hrát potichu nebo nahlas zesilovat nebo zeslabovat zrychlovat nebo zpomalovat Učitel žákům jednotlivé možnosti předvádí na hudebním nástroji.

Na závěr se pro uklidnění pojďme naučit jednu lidovou písničku. Zpívá se v ní o tom, že ne vždy se člověku daří všchno tak, jak by si přál.

Zkrácená ukázka Notový zápis písně ( 1. sloka ) s možností rytmicko-harmonického doprovodu a melodické podpory.

ACH, SYNKU, SYNKU D dur od d1 - 4 takty 3/4 1. /: Ach, synku, synku, doma-li jsi? :/ /: Tatíček se ptá, oral-li jsi. :/ /: Oral jsem, oral, cestu bílou, :/ /: kudy jsem chodíval za svou milou. :/ 3. /: Oral jsem, oral, ale málo. :/ /: Kolečko se mi polámalo. :/ 4. /: Když se ti zlámalo, dej ho spravit. :/ /: Nauč se synečku hospodařit. :/ Úplný text písně s melodickou podporou a rytmicko-harmonickým doprovodem. Zkrácená ukázka

konec prezentace PRO TY, CO SE RÁDI BOJÍ