Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_02_HV_J.S.Bach Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3551 Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_02_HV_J.S.Bach Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3551 Autor:"— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_02_HV_J.S.Bach Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jarmila Kočandrlová Anotace: Určeno žákům 1.stupně ZŠ. Prvotní seznámení s osobností a dílem J.S.Bacha. Obsahuje odkazy na videa. Klávesové nástroje. Po kliknutí na notičky se objeví otázky k textu. Na závěr je osmisměrka a její řešení.

2 Johann Sebastian Bach

3 Johann Sebastian Bach byl německý hudební skladatel a virtuóz hry na klávesové nástroje. Narodil se roku v Eisenachu a zemřel roku 1750 v Lipsku. Na které nástroje uměl výborně hrát? Ze které země J.S.Bach pocházel? Vysvětli slovo VIRTUÓZ.

4 KLÁVESOVÉ NÁSTROJE jsou hudební nástroje, které mají klaviaturu.
Nejstarším klávesovým nástrojem jsou varhany, známé již více než 2000 let.

5 Předchůdce dnešního klavíru se jmenoval klavichord.
Ve 14.století vzniklo cembalo.

6 Tyto klávesové nástroje jistě poznáte.
KLAVÍR PIANINO

7 AKORDEON

8 ELEKTRONICKÉ PIÁNO je klávesový nástroj napodobující zvuk klavíru
ELEKTRONICKÉ PIÁNO je klávesový nástroj napodobující zvuk klavíru. Zvuk je tvořen elektronicky a ne kmitáním strun jako u klavíru. Mohl J.S.Bach hrát na keyboard? KEYBOARD

9 Johann Sebastian Bach tvořil v době, které říkáme baroko
Johann Sebastian Bach tvořil v době, které říkáme baroko. Za svého života byl uznáván jako virtuóz. Jako skladatel se proslavil až dlouho po smrti. Složil okolo 1400 hudebních děl. Kdy se proslavil jako skladatel ? Který klávesový nástroj je nejstarší?? Jak říkáme době, ve které Bach tvořil?

10 Dílo: Klávesové skladby - fugy -Tokáta a fuga d-mol preludia, tokáty
Duchovní hudba mše, oratoria Koncertní a orchestrální skladby – varhanní koncerty Suity a sonáty Rondo ze Suity h-moll Skladby pro sólové nástroje Ostatní - písně, kánony,…

11 Vyhledejte 11 slov: V I R T U Ó Z O A B D H L K N Č S X Q Á CH F G M J
P E Y C

12 ŘEŠENÍ: V I R T U Ó Z O A B D H L K N Č S X Q Á CH F G M J P E Y C
Virtuóz, hudba, baroko, fuga, Johann, klávesy, akordeon, cembalo, piáno, varhany, Bach V I R T U Ó Z O A B D H L K N Č S X Q Á CH F G M J P E Y C

13 Obrázky: Odkazy na videa: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bach.jpg
Odkazy na videa: QgcWYf1W&index=11 QgcWYf1W&index=8


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_02_HV_J.S.Bach Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3551 Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google