Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem U, u

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem A, a
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem I, i
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem R, r Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem N, n
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem L, l
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem M, m
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
Prezentaci by měl proběhnout řízený rozhovor (beseda) s dětmi
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem T, t
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem R, r
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ž, ž
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem O, o
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Název učebního materiálu
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Vítejte v Písmenkově − seznamte se s písmenkem D, d
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem P, p
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem C, c
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ř, ř
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rozvíjíme zrakovou paměť
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Transkript prezentace:

Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem U, u Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Klikej!

Představuje se vám písmenko U, u

Pepíku – před každým jídlem, U u U u U u U u Pepíku – před každým jídlem, umývej si ruce mýdlem. Kdybychom se nemyli, skočí na nás bacily.

Od písmene u začínají tato zvířátka. Uhodneš, která to jsou? Podobá se hadu, ale had to není: A toto je náš nejedovatý had:

Také obydlí šneků, plžů a mlžů se nazývá od písmene u:

Kdybychom je neměli, nic bychom neslyšeli: A čím jíme? To není pusa, ale od ú to jsou .... .

A kdo vás právě učí abecedu? No přeci já!

Domácí příprava je důležitá: Víte, co píšu? Domácí .... . A jaké knihy potřebuji?

Tady musíme být velice opatrní, aby nás nepřejelo auto:

A už jenom dvě poslední slovíčka: Na tuto věc chytáme ryby: A tímto kamenem si topíme v kamnech:

Slov od písmene u byste určitě vymysleli ještě více Slov od písmene u byste určitě vymysleli ještě více. A kdo si zapamatoval ta, která jsme si ukazovali? Jmenujte:

Jaké písmenko jsme se naučili dnes? U u

A aby nám to příště taky tak hezky šlo, tak si věnujeme čtyřlístek pro štěstí:

Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2011-04-10]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Koupelna: <http://www.clker.com/clipart-bathroom-1.html> Obrázky ulit: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Turbo_chinensis.jpg> <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Marisa_cornuarietis.jpg> <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Neptunea_-_links%26rechts_gewonden.jpg> Obrázek holčičky: <http://www.clker.com/clipart-9412.html> Obrázek kluka: <http://www.clker.com/clipart-2396.html> Tabule: <http://www.clker.com/clipart-16008.html> Učitel: <http://www.clker.com/clipart-26065.html> Žákyně: <http://www.clker.com/clipart-student-writing.html> Obrázek uší: <http://www.clker.com/clipart-4337.html> Učebnice: <http://www.clker.com/clipart-3903.html> Obrázky domečků: <http://www.clker.com/clipart-1784.html> <http://www.clker.com/clipart-school-building-1.html> <http://www.clker.com/clipart-3518.html> <http://www.clker.com/clipart-3513.html> <http://www.clker.com/clipart-12150.html> <http://www.clker.com/clipart-12146.html> <http://www.clker.com/clipart-11531.html> <http://www.clker.com/clipart-3497.html> Auta: <http://www.clker.com/clipart-2403.html> <http://www.clker.com/clipart-3022.html> Čtyřlístek: <http://www.clker.com/clipart-13216.html> Uhlí: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Coal.jpg> Udice: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ca%C3%B1aDePescaPlayaTardeMediterraneo.jpg> Uveřejněné odkazy [cit. 2011-04-10]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: ABELISTO. Fotografie užovky: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Na_allegro_011.jpg?uselang=cs> PMX. Fotografie úhoře: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Anguilla_anguilla.jpg> BRICKTOP. Obrázky ulit: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cypraea_nebrites.jpg> TOM MEIJER. Obrázky ulit: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Turritella_communis_fossiel.jpg>