NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2011-11-18 NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Doudleby Autor : Mgr. Jana Blažková Téma : Násobilka v oboru do 100 Název : VY_32_INOVACE_20_DĚLENÍ 6-9 Číslo.
Cesta do školy Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět: prvouka Ročník: 3Vypracováno Autor: Mgr. Jana Hrušovská Klíčová slova: dopravní.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU:
VY_52_INOVACE_05_12_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_12_17_dopravní prostředky 7.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_42_INOVACE_12_10 Název materiáluZákladní.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_03_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: Státní.
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_05_Český jazyk Téma : Skloňování.
Doprava PROSTOROVÁ ORIENTACE 2 PRVNÍ Které auto jede první?
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
Mechanika VY_32_INOVACE_05-02 Ročník: VII. r. Vzdělávací oblast:
Tělesná výchova – I. stupeň, Poznávání dopravních značek
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
VY_52_INOVACE_34_ Dopravní značky
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_33_DOPRAVNÍ ZNAČKY Mgr. Petra Kukuczková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
VY_32_INOVACE_41_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Dopravní značky
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_PLODY
Autor: Mgr. Irena Pohořalá
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_08
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku.
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
Procvičení a upevnění učiva
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Dopravní značky VY_32_INOVACE_07_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY TEST Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Dopravní výchova 8. ročník
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_06_17_dopravní značky 2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Má země Česká republika.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Cyklista a chodec.
Jak parkovat auta Radka Knotková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
DOPRAVA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace DUM/ Vydmuchov/Owczarzová/ Člověk a příroda/ 013 Autor: Mgr. Alena.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova
VY_32_INOVACE_22 Člověk a jeho svět, Prvouka – BESIP I ročník
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2011-11-18 NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA: Bezpečnost na silnici ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0640   Anotace: Materiál je určen pro 4. třídu, žáci se seznámí se základními pravidly správného chování v dopravním provozu a procvičí si získané vědomosti

Bezpečnost na silnici Na silnici se setkávají: - chodci, cyklisté, řidiči, dopravní prostředky řídí se pravidly silničního provozu a dopravními značkami Dopravní značky - zakazují, přikazují, dávají výstrahu Na křižovatce řídí dopravu semafor nebo dopravní policista

Pravidla pro chodce Chodí po chodníku po pravé straně Pokud chodník u vozovky není – musí chodit po levém okraji silnice Přechází po vyznačeném přechodu – zebře Rozhlíží se vlevo, vpravo, vlevo Řídí se semaforem, pokud na křižovatce je

Pravidla pro cyklisty Jezdí po pravé straně vozovky Řídí se dopravními značkami Jízdní kolo musí být vybavené podle předpisů: - funkční brzdy, zvonek, přední a zadní světlo, odrazky Samostatná jízda na kole je povolena od 12 let

Vyber správnou odpověď: Chodci se v silničním provozu pohybují: 1. na pravé straně vozovky 2. na levé straně vozovky, na chodníku 3. na pravé straně vozovky, uprostřed vozovky

V jakém pořadí jsou umístěny barvy na semaforu? 1. zelená, červená, oranžová 2. červená, zelená, oranžová 3. červená, oranžová, zelená

Cyklista musí mít na svém kole toto vybavení: 1. Přední a zadní světlo, funkční brzdy, zvonek, odrazky 2. Rám, přední a zadní světlo, košík na nákup 3. Praporek, zadní nosič, blatníky, volant

Použité zdroje: Snímek č.5 [cit. 2011-11-17] Obrázek cyklisty byl použit z galerie Office. Snímek č.6 [cit. 2011-11-17] Obrázek semaforu byl použit z galerie Office. Snímek č. 7 [cit. 2011-11-17] Obrázek dopravní značky byl použit z galerie Office.