KKOV M/01 Maturitní obor 4-letý – denní forma

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
75 – 41 – m/01 Sociální činnost.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
příspěvková organizace Středoškolská 3, Ostrava-Zábřeh
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Ústav pedagogických věd
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Terénní sociální práce
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Vzdělávání sociálních pracovníků
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Historie zdravotnického školství po 2.světové válce
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Dnes ty mně, zítra já tobě!
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠK. ROK 2014/
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Co potřebujeme v praxi? Martina Šochmanová Praha,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Fakulta zdravotnických studií
Bc. Magdalena Zábranská
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
1. kolo přijímacího řízení
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Project GOAL.
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
Setkání kariérových poradců
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

KKOV 75-41-M/01 Maturitní obor 4-letý – denní forma SOCIÁLNÍ ČINNOST KKOV 75-41-M/01 Maturitní obor 4-letý – denní forma „Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)“, reg. č.: CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008368

Podmínky přijetí průměrný prospěch z 2.pol. předposledního a 1. pol. posledního ročníku, ve kterých uchazeč splnil nebo plní povinnou školní docházku, žádný předmět nesmí být hodnocen stupněm nedostatečným výsledek přijímací zkoušky z ČJL a MAT doklady o umístění v soutěžích MŠMT, certifikovaný zájem o obor

Obsah studia standardní předměty odpovídající středoškolskému vzdělání odborné předměty – právo, kultura osobního projevu, ergoterapie, první pomoc, … SOCIÁLNÍ SLUŽBY A SOCIÁLNÍ PÉČE PSYCHOLOGIE, PEDAGOGIKA, SOCIÁLNÍ POLITIKA A ZABEZPEČENÍ

STUDIJNÍ PRAXE absolvování praxe formou odborných exkurzí (azylové domy, nízkoprahová centra, domovy pro seniory, výchovné ústavy, centra sociálních služeb, hospic, terapeutické dílny) od 3. ročníku souvislá praxe ve vybraných institucích (Městská správa sociálních služeb – domovy pro seniory, pečovatelské domy, jesle, nemocnice následné péče, kojenecký ústav) PORTFOLIA PRAXE

NÁSLEDNÉ STUDIUM propojenost s vyšším vzděláním – obor Sociálně právní činnost následně možnost prostupného studia na VŠ oboru Sociální pedagogika na UJEP velká uplatnitelnost na trhu práce v sociálních službách – stále větší poptávka po této pomáhající profesi (zvyšující se platy díky nedostatku personálu)

OSOBNOSTNÍ PŘEDPOKLADY pozitivní vztah k této oblasti pozitivní vztah k lidem k pomáhající profesi empatie, tolerantnost, otevřenost, vstřícnost, upřímnost, ochota pomáhat, komunikativnost ochota pracovat v přímé obslužné péči po dalším studiu ochota řešit problémy ostatních lidí

UPLATNITELNOST v současné době stále roste poptávka po pracovnících v sociálních službách lidé se často potýkají s osobními, psychickými, zdravotními i sociálními problémy demografický faktor – populace stárne zdravotně sociální péče psychosociální podpora a pomoc

Mgr. Eva Povová povova@vos-sosmost.cz DĚKUJI ZA POZORNOST  VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most Mgr. Eva Povová povova@vos-sosmost.cz DĚKUJI ZA POZORNOST 