Tomáš Fliegl Odbor vysokých škol

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
SINGLE EUROPEAN SKY INDUSTRY CONSULTATION BODY Mgr. Richard Klíma KŘ/vOK.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Sektorové dohody Ano či Ne? Jednání Svazu dopravy
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Kreditový systém Předsednictvo Rady vysokých škol 14. Zasedání – , Praha.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, Š. Skuhrová.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
Vodohospodářské aktuality
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Transkript prezentace:

Tomáš Fliegl Odbor vysokých škol Avízo: dotační program na rozvoj digitalizace veřejného vysokého školství Seminář Rozvoj vysokých škol, 31. května 2018, Praha Tomáš Fliegl Odbor vysokých škol

Kontext výzvy Vzrůstající digitalizace společnosti a potřeba rozvíjet digitalizaci sektoru vzdělávání Nadnárodní dokumenty: Akční plán digitálního vzdělávání EU Obnovený programu EU v oblasti vysokoškolského vzdělávání Pařížské komuniké ministrů Evropského prostoru vysokoškolského vzdělávání

Kontext výzvy Přijaté a navrhovaná národní a nadnárodní legislativa: nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 910/2014 ze dne 23. července 2014 o elektronické identifikaci a službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce na vnitřním trhu a o zrušení směrnice 1999/93/ES (Nařízení eIDAS); návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se zřizuje jednotná digitální brána pro poskytování informací, postupů, asistenčních služeb a služeb pro řešení problémů a kterým se mění nařízení (EU) č. 1024/2012 (SDG); návrhu zákona o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací a o změně zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 170). SDG-schválení nejdříve na podzim tohoto roku, lhůty na zavedení procedur 4,5 roku Applying for a tertiary education study financing, such as study grants and loans from a public body or institution (asi se bude týkat hlavně MŠMT, ale VŠ asi taky dávají nějaké studijní granty/půjčky) s výstupem Decision on the application for financing or acknowledgement of receipt   Requesting academic recognition of diplomas, certificates or other proof of studies or courses (tj. nostrifikace, takže primárně věc VŠ a krajských úřadů, v některých případech MŠMT) s výstupem  Decision on the request for recognition Submiting an application for initial admission in public higher education institution for courses at Bachelor, Masters o requivalent level (tedy pouze podání přihlášky na VŠ) s výstupem Confirmation of the receipt of application (tohle bylo výrazně zmírněno po naší intervenci) Ve výborech po prvním čtení

Plánované aktivity Zjednodušení mobility studentů prostřednictvím nástrojů elektronické výměny informací o studiu, elektronické identifikace a elektronizace uznávání získaných kreditů, například s využitím Erasmus+ projektů Erasmus Without Papers , EMREX a European Student Card. Příprava na plnění povinností vyplývajících z návrhu zákona o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací a o změně zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 170). Příprava na plnění povinností vyplývajících z návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se zřizuje jednotná digitální brána pro poskytování informací, postupů, asistenčních služeb a služeb pro řešení problémů a kterým se mění nařízení (EU) č. 1024/2012.

Další parametry dotačního programu Dotace na běžné i kapitálové výdaje Výzva na podzim 2018 Určeno na aktivity probíhající od 1. 1. 2019 Stanovení maximální výše dotace pro jednotlivé vysoké školy podle určených kritérií

Tomáš Fliegl Odbor vysokých škol Tomas.Fliegl@msmt.cz Děkuji vám za pozornost