Od malířství až k digitálnímu fotoaparátu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odraz světla na rozhraní dvou optických prostředí
Advertisements

Základy fotografování kompozice snímku
Fotografie I..
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Popis produktu: Perfektní kombinace rychlosti a kvality, nový 15,1 Mpix CMOS snímač a obrazový procesor DIGIC 4 v kombinaci s vysokou kvalitou fotografií.
Analýza a zpracování obrazových dat pro fotogrammetrický skener 2008 Petr Douša.
Reguluje množství světla, které prochází objektivem fotoaparátu Značí se f Skládá se z řady čísel: f1 f 1,4 f2 f2,8 f4 f5,ž f8 f11 f16 f22 f32 f64.
Fotografie ve formátu RAW a jejich úpravy
Fotografie ve formátu RAW a jejich úpravy Grafický editor GIMP (14) „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a.
Optické přístroje Miroslav Andrle Petr Neugebauer.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_058 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Optické přístroje (Fotoaparát – Mikroskop – Lupa)
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Perspektiva v malířství
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VY_32_INOVACE_FOTF11260ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Tranzistor je polovodičová součástka se dvěma přechody P-N.
1. ÚVOD DO GEOMETRICKÉ OPTIKY
Dějiny fotografie a její vývoj
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Stopařův průvodce digitální fotografií. Digitální fotoaparát se představuje digitální zrcadlovka, nejblíže klasice kompaktní fotoaparáty EVF: zrcadlovky.
Přímočaré šíření světla
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.0 (Spouštění prezentace)
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Digitální fotoaparát
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Veronika Bendová Tereza Pániková Kateřina Suchelová
Dovolte mi nás představit.
Digitální fotoaparáty, kamery a skenery
Digitální fotoaparáty
Stroj Času |Jakub Mudra|.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Základní pojmy, základy teorie a praxe
Tento digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není-li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální fotografie Bohumil Bareš.
Správná odpověď? Opakování celkového učiva o Základní skladbě obrazu – kompozici obrazu.
Fotografie. O co se jedná? je proces získávání a uchování obrazu za pomocí specifických reakcí na světlo, a také výsledek tohoto procesu. Zahrnuje získání.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Zátiší odráží lidské bytí, vztah člověka k vnějšímu světu, zrcadlí se v něm výběrem věcí a způsobem jejich podání.
Vypracovala: Luisa Strešková
DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁTY
ZS1BP_IVU1 Interpretace výtvarného umění 1 Mgr. Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla Číslo DUM: III/2/VT/2/3/41 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Historie fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/42 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_20_ Fotografický přístroj a filmová kamera.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Fyzika v digitální fotografii Část 4 : Detekce světla – film a CCD Stanislav Hledík
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Základní pojmy fotografa Číslo DUM: III/2/VT/2/3/44 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_04 TÉMA: VYNÁLEZY.
HLAVNÍ DRUHY MALÍŘSTVÍ  převzala renesance od gotiky  Malbu: nástěnnou, deskovou, knižní nebo malbu na skle  kromě dřevěných desek se však v renesanci.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_09 TÉMA: VYNÁLEZY.
Fotoaparáty - ZRCADLOVKY
Camera obscura (Do It Yourself)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Leonardo da Vinci Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Základní pojmy fotografa
MICHELIN VY_32_INOVACE_F06
Dírková komora VY_32_INOVACE_43_Dirkova_komora
FOTOAPARÁTY Nevoral Matěj, E3 Studentská konference 2017/2018
Dominika Krišková, III. B
Základní kroky při úpravě fotografií v Camera RAW
Člověk a technika – OPTICKÉ PŘÍSTROJE
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Renesance Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Transkript prezentace:

Od malířství až k digitálnímu fotoaparátu

Malířství

Na počátku byla...

...Camera Obscura Prochází-li světlo skrz malý otvor do temné místnosti, zobrazí se v ní obraz toho, co je venku. Přišli na to již staří Řekové, ale tento jev popsal podrobně až v 15. století Leonardo da Vinci jako “camera obscura”, neboli temná místnost. V 16. století pak Ital Giambattista della Porta použil namísto malého otvoru čočku, čímž získal ostřejší obraz.

První fotografie od Josepha Niepce

Pohled oknem na dvůr Prostřený stůl

Barevná fotografie

Autochrom Autochrom je nejstarší technika barevné fotografie. Tento vynález byl v roce 1907 patentován bratry Lumiérovými v Paříži.

Další fotoaparáty

Polaroid V roce 1963 vyvinula firma Polaroid emulze umožňující vytvářet barevné snímky, které nepotřebovaly žádné další zpracování, a fotografie se na nich objevila několik minut po expozici – tzv. okamžitá fotografie.

První digitální fotoaparát

První zrcadlovky Nikon D1 Canon EOS 300D

A jak to bude do budoucna? V brzké době snad fotoaparáty na kinetickou a solární energii... Zdroj: http://www.digimanie.cz/art_doc-BBF913FF6AADB854C12572A20046586E.html