Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
VÝŽIVA – základní složky potravy
Základní směry ve výživě
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
stravovací režim školáků
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Složení potravy.
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P9 _ 1.9 TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ Metabolické procesy trávicí soustavy TYP: DUM výkladový.
RYBY A LIDSKÉ ZDRAVÍ Vliv konzumace rybího masa na nemocnost a úmrtnost na koronární nemoc srdeční Robert Žižka, Společnost Prameny zdraví.
Složení potravy Filip Bordovský.
Vitamíny Přírodní látky složité látky převážně rostlinného původy
Název Výživová pyramida
Lidské zdraví a potrava
Příprava stravy v rodině
„EU peníze středním školám“
VITAMÍNY A MINERÁLY.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
OBEZITA.
Procvičování vitamínů a minerálních látek
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
INDEXY Nejčastější indexy a relativní rozměry - Indexy tělesných segmentů - Výškováhové indexy pro určování množství tuku v těle - Vybrané indexy hlavy.
Zdravotní problém lidstva
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Lékařské odezvy na otylost.  Obezita, česky otylost je stav, ve kterém přirozená energetická rezerva savce která je uložena v tukové tkáni, stoupla nad.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_06 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Obezita Anotace Žáci se v průběhu.
LIDSKÝ ORGANISMUS Význam potravy, vody a vzduchu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Zdravá výživa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_04_Zdrava_vyziva Škola: ZŠ a MŠ.
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: Potravinová pyramida, poruchy trávení ČÍSLO PROJEKTU:
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
VY_52_INOVACE_51_TRÁVENÍ A METABOLISMUS ČLOVĚKA Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
PESTROST STRAVY.
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
= přeměna látek a energií
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Body mass index Index tělesné hmotnosti Kateřina Červinková.
AUTOR: Blanka Petlánová
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Vitamíny Přírodní látky složité látky převážně rostlinného původy
Transkript prezentace:

Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici! aAhoj, já jsem kočička Lucinka.

Udržuj si přiměřenou hmotnost: Nadváha, ale i podváha přináší zdravotní rizika. Jak zjistit, jestli máš přiměřenou váhu? Nejjednodušší je si orientačně vypočíst BMI, tj. index tělesné hmotnosti (zkratka z angl. Body Mass Index). Vypočítává se vydělením své hmotnosti (v kilogramech) výškou (v metrech). Normální tělesná hmotnost je v rozmezí 18,5 až 25. Tento ukazatel Ti však nepomůže rozeznat, jestli máš v těle správný poměr svalů, tuků a vody - přesné měření Ti nabídnou v posilovně či u lékaře, a to zpravidla včetně profesionálního poradenství. Spočítej své BMI

Která potravina má hodně bílkovin? Měj pestrou stravu: Ve stravě je důležité rovnoměrné zastoupení všech základních živin - tuků, bílkovin a sacharidů, ale také minerálních látek a vitamínů. Která potravina má hodně bílkovin? Hlavními zdroji bílkovin v potravě jsou maso, ryby, mléko, sýry, vejce, ořechy a luštěniny.

Které potraviny mají hodně DOBRÝCH tuků? Ne všechny tuky jsou špatné. Naše tělo tuky potřebuje. Musíme ale umět odlišit tuky DOBRÉ a ŠPATNÉ Které potraviny mají hodně DOBRÝCH tuků?

No tohle je úžasný dortík! Jíst můžete všechno, ale jak se říká: Jezte s kočičkou. Pardon. Jezte s mírou.

Vyhni se ??? jídlům: Mají vysoký energetický obsah a také škodí lidskému zdraví. Při ??? totiž dochází k přepalování tuků, což ničí cévy a zvyšuje pravděpodobnost výskytu zhoubných nádorů. Nahraď ??? Tím správným slovem….