Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Matrika Věra Graplová, DiS.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Matrika – otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny
Optimalizace počtu matričních úřadů Porada s MV ČR konaná dne
Rodná čísla Novelizace zákonů Datové schránky
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Státní občanství.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
ZÁKLADNÍ REGISTRY A JEJICH PRAKTICKÉ VYUŽITÍ
Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Adresa místa trvalého pobytu Adresa pro doručování písemností Ohlašovny Rozvod; neplatnost;
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
ÚSTAVNÍ PRÁVO A STÁTOVĚDA Státní občanství ČR a občanství EU
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel Zlín,
Evidence obyvatel.
JUDr. Jana Jurníková, Ph.D.
Vnitřní správa V absolutistickém státě – správa policejní
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Matrika Bc. Jan Podloučka.
SVNIT Přednáška M. Horáková
1 SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR Ing. Rychtářová Miluše vedoucí správního odboru Nový Bor 10. ledna 2015.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Základní registry ve veřejné správě
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Státní občanství Správa vnitřní
JUDr. Jana Jurníková, Ph.D.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
JUDr. Jana Jurníková, Ph.D.
ZÁKLADNÍ REGISTR OBYVATEL ODBOR SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ, PROSINEC 2008
Vnitřní správa M. Horáková 1..
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Matriky M. Horáková.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
1 SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR Ing. Rychtářová Miluše vedoucí Správního odboru Nový Bor 5. ledna 2016.
Zvláštní část JUDr. Alena KLIKOVÁ. Evidence obyvatel, trvalý pobyt Zákon 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Czech POINT – Evidence obyvatel II Ing. Martin Kořínek.
Uznávání cizozemských rozsudků Transkripce Sňatky cizinců JUDr. Blanka Dostálová
1 Informace o postupu ohlašoven při zápisu údajů do ISEO.
Občanská společnost, státní občanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu.
Základní registry Karel Žák Základní registry - praxe Přístup přes datovou schránku Určeno především.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_01_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Státní občanství.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Vodohospodářské aktuality
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Zprostředkování kontaktu
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Matriky M. Horáková.
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Zprostředkování kontaktu
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Státní občanství Zákon č. 186/2013 Sb. - Zákon o státním občanství ČR.
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Osnova I. Úvod II. Současný stav III. Právní rámec
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Transkript prezentace:

Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel Sjednocující postupy pro zaměstnance krajských úřadů, obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, matričních úřadů, ohlašoven a soudů Zapisovatelé : Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Adresa místa trvalého pobytu Adresa pro doručování písemností Ohlašovny Rozvod; neplatnost; neexistence manželství Zrušení ; neplatnost; neexistence registrovaného partnerství Omezení; zbavení způsobilosti k právním úkonům Soudy Přidělení rodného čísla • Narození • Změny údajů • Údaje o otci • Popření otcovství • Osvojení • Uzavření manželství • Vznik registrovaného partnerství • Úmrtí Matriční úřady K nově zavedenému občanu při nabytí státního občanství související údaje Obecní úřady obcí s rozšířenou působností

Informace o činnostech krajských úřadů od 1. 7 Informace o činnostech krajských úřadů od 1.7.2010 v souvislosti se zapisováním údajů do Informačního systému evidence obyvatel ( dále jen „ISEO“ ) V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž se mimo jiné novelizoval zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů, upřesňujeme sjednocující postup pro zaměstnance krajských úřadů, obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, matričních úřadů, ohlašoven a soudů, jakožto zapisovatelů do agendového informačního systému evidence obyvatel.

obcanmat@mvcr.cz osc@mvcr.cz varmuza@mvcr.cz; svatava.horakova@mvcr.cz Zápis údajů do ISEO prováděný krajskými úřady - kontakty na zaměstnance Ministerstva vnitra V případě nejasností, týkajících se zveřejněného sjednocujícího postupu, je možné kontaktovat zaměstnance odboru všeobecné správy, odboru správních činností, odboru centrálních informačních systémů a odboru rozvoje projektů a služeb eGovernment Ministerstva vnitra na následujících e-mailových adresách: pro oblast státního občanství a matričních událostí obcanmat@mvcr.cz pro problematiku trvalých pobytů a změnových hlášení soudů osc@mvcr.cz pro záležitosti programové a technické varmuza@mvcr.cz; svatava.horakova@mvcr.cz

Krajský úřad, magistráty měst Brna a Ostravy a Plzně, Zápis údajů do ISEO prováděný krajskými úřady o nabytí státního občanství České republiky udělením nebo prohlášením Provádí : Krajský úřad, magistráty měst Brna a Ostravy a Plzně, a v hlavním městě Praze 22 městských částí stanovených statutem hl. města Prahy ( dále jen „krajský úřad“ ).   Poznámka: Nabytí státního občanství narozením, osvojením, určením otcovství nebo nalezením (tedy ze zákona) provádí matriční úřady. Úředník krajského úřadu provede zápis o nabytí státního občanství České republiky udělením nebo prohlášením ve své evidenci osob, které nabyly státní občanství České republiky.

jméno/jména, příjmení, rodné příjmení datum narození, pohlaví, Zápis údajů do ISEO prováděný krajskými úřady o nabytí státního občanství České republiky udělením nebo prohlášením Úředník krajského úřadu provede zápis do ISEO o nabytí státního občanství České republiky udělením v rozsahu následujících údajů : jméno/jména, příjmení, rodné příjmení datum narození, pohlaví, místo narození a okres/stát, rodné číslo, státní občanství, popř. více státních občanství včetně data nabytí státního občanství České republiky.

Pokud krajský úřad shledá, že cizinec, který nabyl státní Zápis údajů do ISEO prováděný krajskými úřady o nabytí státního občanství České republiky udělením nebo prohlášením Pokud krajský úřad shledá, že cizinec, který nabyl státní Občanství České republiky, nemá přiděleno rodné číslo, požádá o něj skrze formulář „Žádost o přidělení / zjištění rodného čísla“ Ministerstvo vnitra. Ministerstvo vnitra obratem sdělí tvar rodného čísla (nově / dříve přiděleného) zpět krajskému úřadu.

Vrátí se mu požadované údaje z ISEO. Zápis údajů do ISEO prováděné krajskými úřady o pozbytí státního občanství České republiky nabytím cizího státního občanství nebo prohlášením o vzdání se státního občanství České republiky Provádí : Krajský úřad Úředník krajského úřadu provede zápis o pozbytí státního občanství České republiky nabytím cizího státního občanství ve své evidenci osob, které pozbyly státní občanství České republiky.   Zadá kriteria pro vyhledání údajů v  ISEO o státním občanovi České republiky, který pozbyl nabytím cizího státního občanství státní občanství České republiky prostřednictvím kriterií pro vyhledávání v rozsahu: rodné číslo různá kombinace údajů datum narození jméno/jména, příjmení, rodné příjmení místo/stát narození Vrátí se mu požadované údaje z ISEO.

Úředník krajského úřadu provede zápis o pozbytí státního Zápis údajů do ISEO prováděné krajskými úřady o pozbytí státního občanství České republiky nabytím cizího státního občanství nebo prohlášením o vzdání se státního občanství České republiky Úředník krajského úřadu provede zápis o pozbytí státního občanství České republiky nabytím cizího státního občanství do ISEO v rozsahu následujících údajů : státní občanství, popř. více státních občanství, včetně data pozbytí státního občanství České republiky.

Podle zákona č. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního Zápis údajů do ISEO prováděný krajskými úřady oznamovací povinnost Podle zákona č. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního občanství České republiky, ve znění pozdějších předpisů, splní krajský úřad oznamovací povinnost mimo jiné také ohlašovně místa trvalého pobytu v České republice.