Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Kariérové poradenství
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský metodický kabinet POTRAVINÁŘSTVÍ A GASTRONOMIE
Krajský metodický kabinet ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSKÉ MECHANIKY
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
IP Alena Kopáčková (DFP)
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Krajský metodický kabinet Informačních a komunikačních technologií
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Představení projektu Implementace KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU Střední odborná škola Hranice, školská právnická osoba, Jaselská 832, Hranice

LOGO KABINETU

O ŠKOLE Střední odborná škola Hranice, školská právnická osoba působí na trhu středního vzdělávání již přes 25 let. V současné době nabízí škola čtyři maturitní obory, dva obory učební a tři obory nástavbového studia. Maturitní obory: Bezpečnost a právo Správce informačních systémů Kybernetická bezpečnost Cestovní ruch V těchto oborech škola připravuje pro svou profesi budoucí pracovníky Policie ČR, Celní správy, Vězeňské služby, Obecní policie, bezpečnostních agentur, IT specialisty a další. Obsahová náplň těchto oborů úzce souvisí s problematikou zaměření KMK BO 14.

O ŠKOLE Učební obory: Rekondiční a sportovní masér Reprodukční grafik Nástavbové obory: Bezpečnostní služby Podnikání Masér sportovní a rekondiční

ZAMĚŘENÍ KMK Bezpečnost a ochrana osob a majetku – metodická podpora Bezpečnost a ochrana žáků ve škole a při školních akcích Bezpečnost a ochrana učitelů a nepedagogických pracovníků Ochrana majetku Kybernetická bezpečnost Zvyšování fyzické zdatnosti Sebeobrana

Složení KMK Vedoucí: Mgr. David Kalina Metodici konzultanti: Jan Kuchař, Mgr. Et. Bc. – TRIVIS – Střední škola veřejnoprávní, s.r.o. Prostějov Ing. Marie Šebestová – VOŠ a SPŠ Šumperk Ing. Vladimír Lon – SPŠ Hranice Odborníci z praxe: plk. JUDr. Martin Lebduška – vedoucí ÚO Policie ČR Přerov plk. Ing. Miroslav Čoček – ředitel ÚO HZS Přerov

AKTUALITY Semináře pro učitele „Zásady bezpečného chování ve virtuálním prostředí“ „Aktivní střelec ve škole“ „Základy sebeobrany“ Soutěž pro žáky základních a středních škol „Mám na to“

CÍLE 1. Metodická podpora učitelů ve všech oblastech bezpečnosti a ochrany osob a majetku realizovaná prostřednictvím: osobního setkávání, seminářů, webinářů, soutěží, workshopů, diskuzních panelů atd. 2. Získávání informací o novinkách a aktuálních trendech v oboru a jejich následné předávání učitelům odborných předmětů k dalšímu využití 3. Zajišťování exkurzí pro zástupce škol (Věznice Mírov, Centrum IZS, Policie ČR, HZS, Okresní soud, Ústav soudního lékařství Olomouc a další) 4. Realizace odborných stáží na pracovištích partnerů 5. Provázanost na další vzdělávání (spolupráce s VŠ)

ÚKOLY Přenos aktuálních informací z praxe do procesu vzdělávání na školách Podpora učitelů při výuce kriminologie a kriminalistiky Podpora učitelů při výuce v předmětech práva Podpora učitelů při výuce bezpečnostních činností (občanská výchova) Podpora učitelů při výuce TV a zejména sebeobrany Zajištění moderních pomůcek, strojů a přístrojů využívaných v praxi do výuky Proškolení učitelů v obsluze moderních zařízení Zajištění prezentace těchto zařízení přímo na pracovištích odborných partnerů Sestavení odborného lektorského týmu Teoretická podpora učitelů od odborníku z praxe

ÚKOLY Shromáždění tzv. „příkladu dobré praxe“ Zpracování a předání těchto příkladů učitelům Publikace těchto příkladů Vytvoření databáze e-knih a tištěných učebnic Zvýšení povědomí v problematice kybernetické bezpečnosti Semináře a workshopy pro učitele Metodická podpora z řad pracovníků Policie ČR

Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU Mgr. David KALINA, krajský metodik - vedoucí KMK Kontakt: mobil 778 737 343, e-mail davidkalina767@gmail.com