Autor: Mgr. Iveta Váňová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Advertisements

Čas na Zemi Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_06_Čas na Zemi Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Literatura Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_51_Epika, lyrika Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_26_Český_ráj Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách VY_32_ INOVACE_52_Nerosty-sůl.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Povrch ČR Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_44_Novohradské hory Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Převod skutečných velikostí do měřítka. Měřítka map a plánů- převod skutečných velikostí do měřítka Autor: Mgr. Ludmila Pecháčková VY_32_INOVACE_50_Meritka_map_a_planu_2.
Písmeno G Autor: Mgr. Irena Sofínová VY_32_INOVACE_01_Český jazyk Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Autor: Mgr. Věra Martincová
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_60_Práce s grafem
Skloňování podstatných jmen
Dějiny ČR – románský sloh
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_23_Lidské rasy
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_Práce
Trávící soustava Autor: Mgr. Iva Hirschová
VY_32_INOVACE_18_Vypnutí_a_odhlášení
Skloňování podstatných jmen
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_48_NP České Švýcarsko
Skloňování podstatných jmen
VY_32_INOVACE_48_Internet_v_mobilu
Skloňování podstatných jmen
Česká republika - Kutná Hora
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Česká republika - Pardubice
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_48_Jan Neruda
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_45_Jaroslav Seifert
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Světové strany Autor: Mgr. Iveta Váňová
Světové strany Autor: Mgr. Iveta Váňová
Skloňování podstatných jmen
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_04_Parlament ČR
Formování naší státnosti do roku 89 Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_53_Hrubý Jeseník
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_02_Střídání dne a noci
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_42_Božena Němcová
Člověk a předpoklady soužití Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
Autor: Mgr. Iveta Váňová
VY_32_INOVACE_38_Rozvrh_excel
VY_32_INOVACE_59_romantismus Autor projektu: Mgr. Renata Holanová
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_08_Měřítko mapy
Kytovci Autor: Mgr. Iva Hirschová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Autor: Mgr. Veronika Dočkalová VY_32_INOVACE_10_Hranol základní pojmy
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Skloňování podstatných jmen
Chemické sloučeniny Autor: Mgr. Iva Hirschová
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_44_Karel Čapek
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_23_Oceánie
NÁSOBENÍ A DĚLENÍ ČÍSLEM 60, 70, 80, 90
Anglický jazyk - gramatika Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_33_Nakupujeme
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_12_Ústava ČR
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_49_Povrch krychle a kvádru
Pravoúhlá soustava souřadnic
Skloňování podstatných jmen
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“.
Autor: Mgr. M. Vejražková
Smysly Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_18_Zrak,sluch
Pythagorova věta.
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Iveta Váňová Praha IV. Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_40_Praha IV. Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.

Stal se odpočinkovým místem Pražanů i tradičním dostaveníčkem milenců Stal se odpočinkovým místem Pražanů i tradičním dostaveníčkem milenců. Na jeho svazích byly vybudovány sady a parky. Na vrcholu Petřína byla v roce 1891 postavena železná rozhledna ve stylu pařížské Eiffelovy věže. Je vysoká 60 metrů a na její vrchol vede 299 schodů. Na Petřín se můžeme vyvézt lanovkou, která jezdí od roku 1891.

Vyšehrad Vyšehrad je podle pověstí mytickým sídlem kněžny Libuše a prvních přemyslovských knížat. Původní hrad byl zničen vlivem času a pravděpodobně i v důsledku útoků husitských vojsk. Dochovala se románská rotunda Svatého Martina a gotický kostel Svatého Petra a Pavla.

Zámek Trója Zámek Trója byl vystavěný na přelomu 17. a 18. století na severním okraji Pražské kotliny, pod svahem osázeným vinicemi. Patří k nejkrásnějším barokním zámkům v Čechách. Je tvořen několika budovami

Stromovka Stromovka je oblíbené loviště českých panovníků. Koncem 18. století byla upravena do podoby parku v anglickém stylu. V současnosti to je nejrozsáhlejší pražský park

Zoologická zahrada Pražská zoologická zahrada je nejstarší zoologickou zahradou v České republice. Byla otevřena v roce 1831 a je považována za jednu z nejkrásnějších v Evropě. Chová se zde asi 2000 zvířat 350 druhů, z toho 91 patří k druhům, jimž hrozí vyhubení.

Zdroje textů a obrázků http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:PetrinObservationTower.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vy%C5%A1ehrad_z_%C5%BEelezni%C4%8Dn%C3%ADho_mostu.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:P8211027.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha,_Bubene%C4%8D,_pohled_na_jez%C3%ADrko_ve_Stromovce.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Big_mammals_pavilion2,_Zoo_Prague.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prague_Zoo_main_entrance.JPG

Vytvořeno jako DUM do předmětu vlastivěda na Základní škole a Mateřské škole Mladá Boleslav, 17.listopadu 1325, příspěvková organizace pro čtvrtý ročník základní školy. Materiál slouží k doplnění učiva o Praze . Materiál doporučuji prezentovat pomocí interaktivní tabule. Materiál byl vytvořen a pilotován v I. pololetí školního roku 2012/2013.