Europass – dodatek k osvědčení 2018

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Studenti – maturanti, pozor!!!
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
ECVET v Programu celoživotního učení
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost Ústí nad Labem.
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Obor informační technologie
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Implementace EQAVET v ČR
Odborné vzdělávání a Evropa Helena Úlovcová
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Evropské jazykové portfolio v praxi
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Profesní inženýr nositel technických inovací Profesní titul euroinženýra a vedení registru jeho držitelů Ing. Zdenka Dahinterová EUR ING Praha
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Přijímací řízení pro školní rok 2016/2017 Rámcová kritéria 1. kola Mgr. Jiří Fresser - zástupce ředitele Mgr. Ivan Váňa - výchovný poradce.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Příklad dobré praxe – Erasmus+
Jak na Europass-životopis a motivační dopis
Novinky z IROP.
S Europassem ukážete, co umíte
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Rozvoj výuky cizích jazyků
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Statutární město Ostrava
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Project GOAL.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Tvorba ŠAP a jejich návaznost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Europass – dodatek k osvědčení
Transkript prezentace:

Europass – dodatek k osvědčení 2018 Národní centrum Europass ČR

Vydávání dodatků k osvědčení – spolupráce se středními školami 2018: Téměř 50% všech SŠ (vloni 47%), zastoupeny jsou školy s nejčetnějšími obory (největší počet žáků) – 73% absolventů Hlavičkový papír sice klesá, ale pomalu, pořád potřebujeme distribuční místa a spolupráci s nimi (naše služba, chceme zachovat)

Celkový počet absolventů SŠ, kteří obdrží dodatek k osvědčení ve školním roce 2017/2018 (k 20. 4.): 51 539 Jazykové verze dodatků k osvědčení: 48 931 angličtina 7 084 němčina 1 354 francouzština Zájem o: jiné formy studia (zkrácené formy studia) doplnění dalších jazykových verzí (NJ, FJ) Celkový počet absolventů je očekávaný 75000 Angličtina je nejžádanější (90%) Kromě jazykových verzí a forem studia zdůrazňujeme i online formu ke stažení S Europassem se v Evropě neztratíte…

Výhody elektronického vydávání Europass – dodatků k osvědčení: dostupnost – lze je kdykoliv stáhnout a doložit informace pro žáky a rodiče, jaké kompetence, dovednosti a uplatnění žáci studiem daného oboru získají nábor žáků propagace školy snadno dostupné čerstvým absolventům, ale také absolventům z předchozích let Elektronické EDO obecně (3 body), výhody pro školy (2 body) Nábor žáků (prezentace oboru, co je škola naučí, co žák umí) – infografika vytištěna v deskách, zamávat! Absolvent si snáz najde a stáhne u svojí školy, kde kvalifikaci získal, než v klientském centru Europass. Společné aktivity Europassu a podpory a hodnocení dobrovolnictví: 2011 – Evropský rok dobrovolnictví 2012 -2014 – dokument Europass mobilita využit pro záznam zkušeností z programu Stáže ve firmách – (CZ) 2014 -2015 – dokument Europass mobilita využit pro záznam odborné praxe žáků ve firmách (systém odb. vzdělávání, CZ) 2014 - ….. Národní centra Europass DE, AU, NL otevírají databáze dokumentů Europass mobilita pro záznam dobrovolných aktivit 2015 – Roads to recognitions (NL, CZ, CY, PL, IE) 2016 – Pilotáž a propagace ECV a Europass mobility pro dobrovolnictví

Střední školy, které mají dodatek k osvědčení na svých webových stránkách: Gymnázium Týn nad Vltavou: https://www.gtnv.cz/maturity/europass/ Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie  a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo: http://gpoa.cz/dokumenty/1303-europass-jiz-take-nabizime SOŠ a SOU Lanškroun: http://www.spslan.cz/pro-zaky-a-rodice/europass (prozatím nemají dodatky ke stažení, pouze info o Europassu) Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola Opava: https://www.sshsopava.cz/skola/maturita/europass.aspx Střední zdravotnická škola Jindřichův Hradec: https://szsjh.cz/pro-studenty/europass

Podpora elektronického vydávání dodatků k osvědčení SŠ, více zde: http://www.europass.cz/absolventi-oceni-dodatek-i-v-elektronicke-podobe/; http://www.europass.cz/dodatky-k-osvedceni-je-mozne-umistit-na-webove-stranky-skol/ Podpora elektronického vydávání také dodatků k diplomu VOŠ Diplomy VOŠ nebudou na webu, protože obsahují citlivé údaje (vystavují se na jméno), vydávání je v kompetenci škol Společné aktivity Europassu a podpory a hodnocení dobrovolnictví: 2011 – Evropský rok dobrovolnictví 2012 -2014 – dokument Europass mobilita využit pro záznam zkušeností z programu Stáže ve firmách – (CZ) 2014 -2015 – dokument Europass mobilita využit pro záznam odborné praxe žáků ve firmách (systém odb. vzdělávání, CZ) 2014 - ….. Národní centra Europass DE, AU, NL otevírají databáze dokumentů Europass mobilita pro záznam dobrovolných aktivit 2015 – Roads to recognitions (NL, CZ, CY, PL, IE) 2016 – Pilotáž a propagace ECV a Europass mobility pro dobrovolnictví

Kampaň na dodatek (od pol. Května), sdílení příspěvků…. Plus kampaň

Národní centrum Europass E-mail: julie.smetanova@nuv.cz www.europass.cz E-mail: julie.smetanova@nuv.cz lenka.crouchley@nuv.cz