Drogy dnešní doby Študáci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Bezpečnostní rizika mobilních zařízení Jak přijít o vše v jednom malém mobilu PhDr. Vojtěch Bednář.
Technika,tak jak ji vidím já…
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Věděli jste, že je nemožné si olíznout jazykem vlastní loket ?
Drogy a jejich účinky MUDr. Jakub Minařík.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Každé ráno začíná život....
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
Život vždycky stál a stojí a bude stát za to,aby byl dožit
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
Drogy Výchova ke zdraví.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
..a co jste o nich nevěděli
NÁVYKOVÉ LÁTKY.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Doping- látky zakázané
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
AUTOMAT.PŘETÁČENÍ Těžké je rozhodnout se opustit sen a vstoupit do skutečnosti. Vyžaduje to úžasnou sílu vůle a je to tím těžší, čím víc narostl sen.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Co je to opravdová svoboda. Svoboda od závislostí. Bohumír Novotný, , AC Ivanovice n.H.
NEBEZPEČÍ TOXIKOMANIE A PROMISKUITNÍHO ŽIVOTA
Životní Styl Mládeže(podle průzkumu) celkově bylo 144 tázaných průzkum probíhal od do téměř všichni odpověděli bez větších problémů autor.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ZÁVISLOST A DROGY Drogy se vyrábějí i z léků. Nitrožilní aplikace drog.
Nanotechnologie, které už dnes mění náš svět Mgr. Jakub Navařík, Ph.D RCPTM, Přírodovědecká fakulta UP.
Chci jít Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou. Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ZÁVISLOST TEMA:
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Rizika ohrožující zdraví
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Pavla Chomynová Ladislav Csémy
Psychotropní látka (Též Psychoaktivní droga, omamná látka, často nepřesně droga nebo návyková látka) 
Opiáty VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_OPIÁTY
Máš dost síly plavat proti proudu?
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
PROČ JSEM SI VYBRAL … Za týden to bude jeden rok od doby, kdy jsem se zaregistroval na facebook.Důvod proč jsem se na něj zaregristroval je takový: používám.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Život vždycky stál a stojí a bude stát za to,aby byl dožit
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Známé osobnosti v. závislost
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Drogy Co je droga, účinky drog, druhy drog
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Drogy – nebezpečí návykových látek
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Drogy Chemie ohrožuje zneužívané přírodní látky a návykové látky
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Transkript prezentace:

Drogy dnešní doby Študáci

O čem budeme řečnit? Úvod Lidé a technologie „Poprosím o lajk“ Prohibice „Co ta cigareta v puse?!“ Cukr na jídelním stole Boj

Úvod Látky, pod názvem drogy známe už od pradávna. Konopí, Kokaine Heroin LSD… Dnes tento fenomén nepředstavují pouze, tyto omamné látky. Slovo droga dostává zcela jiný rozměr. Můžeme si položit otázku: „Dá se Kokaine porovnat s mobilním telefonem?“.

Opravdu na nich musíme trávit tolik času? Lidé a technologie Mobily, počítače, notebooky, tablety, to vše nás obklopuje. Ovládáme my je? Nebo oni nás? Je to taková „zlodějina“, okrádají nás o čas. Takovou technologii používá každý z nás, má své světlé, ale zároveň i temné stránky. Opravdu na nich musíme trávit tolik času?

Máte facebook? Blbá otázka… „Prosím o lajk“ Máte facebook? Blbá otázka… Co si budeme, ono toho je víc. Sociální sítě mají za úkol propojit lidi kolem sebe, ale tím se lidé zavazují. Nepropojují snad moc? Lidé žijí v internetovém světě, za honbou v počtu „lajků“ na své „profilce“, než aby své přátele pozvali na kus řeči. Mnoho uživatelů zveřejňuje na internetu i dost citlivé informace, či fotografie, mají pocit, že je to neškodné, ale opak je pravdou.

„Prohibice“ Slovo alkohol pochází z arabského AL-KAHAL, což znamená jemná substance. V jedné minutě v nás vyvolá pocit lásky, která se snadno může změnit v agresivitu a zuřivost. Závislými na jsou v České republice desítky tisíc lidí. Cedule „Zákaz prodeje návykových látek mladším 18 let“ je pase. Mladým chutná tvrdý alkohol. A pijí proto, aby se bavili Není to jen o zábavě, ale mnohdy i kvůli psychickým problémům.

„Co ta cigareta v puse?!“ „Ministerstvo zdravotnictví varuje: Kouření způsobuje rakovinu“ Pro mladé tzv. zakázané ovoce, které rádi okusí. Říká se, že co cigareta, to o 11 minut života méně. 2 krabičky denně? Žádný problém. Pro některé je to dávka pro zahnání stresu, pro jiné je to prostě frajeřina.

Cukr na jídelním stole V Amsterodamu poukazují, že cukr je silně návykový a nebezpečný, a proto by měl obsahovat podobná varování jako krabička cigaret. Cukr ovlivňuje chuť a vytváří neodolatelnou touhu po dalším jídle. S cukrem je dále spojená obezita. Objevuje se všude, ale je jen na nás jak ho omezíme a budeme se snažit s ním bojovat. Vždycky je to v HLAVĚ.

Nebo se nechat vtáhnout do zákoutí temna? Boj Boj je zcela individuální a na každém z nás záleží, jakou cestou se vydá a pro co bude žít. Být silný a přestat? Nebo se nechat vtáhnout do zákoutí temna? S mobil v ruce, a cigárem v puse se málo kdo posune dopředu. Život máme jen jeden, a je třeba si ho užít, každý po svém.

Zdroje http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1074322-cukr- jako-nejnebezpecnejsi-droga-dnesni-doby http://www.alkoholik.cz/zavislost/ https://tyinternety.cz/socialni-site/zavislost-na- facebooku-jako-psychicka-porucha/ https://www.instagram.com/ https://cs.wikipedia.org/wiki/Drogov%C3%A1_z%C3%A1 vislost https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi

Vstříc lepším zítřkům!